Eurooppa Politiikka

Unkari torjuu EU:n pakottaman siirtolaisten uudelleensijoitusohjelman

Unkarin varaulkoministeri Károly Kontrát. Kuva Unkarin hallitus.
Unkari tukee tiukempia määräyksiä kansalaisjärjestöjen pelastusaluksille, mutta torjuu EU:n pakottaman siirtolaisten uudelleensijoitusohjelman.

Unkari tukee tiukempia määräyksiä kansalaisjärjestöjen pelastusaluksille Välimerellä, mutta torjuu EU:n pakottaman siirtolaisten uudelleensijoitusohjelman, sanoi Unkarin varaulkoministeri Károly Kontrát EU:n sisäministerien tapaamisessa Tallinnassa 6. heinäkuuta.

Varaulkoministeri sanoi, että Unkari vastustaa päättäväisesti EU:n uudelleensijoitussuunnitelmia sen pyrkiessä siirtolaisia EU-maihin sijoittamalla helpottamaan siirtolaisten Italiaan kohdistamaa painetta.

Kontrátin viesti EU:n sisäministereille oli, että Unkarin hallitus näkee EU:n tärkeimpänä tehtävänä siirtolaisaallon pysäyttämisen ja EU:n ulkorajojen suojaamisen.

Hän tuomitsi ulkomailta rahoitetut ja ihmissalakuljettajien kanssa yhteistyötä tekevät kansalaisjärjestöt niiden toiminnan vain syventäessä siirtolaiskriisiä.

”Nämä organisaatiot, jotka näyttävät tekevän yhteistyötä ihmissalakuljettajien kanssa, yllyttävät siirtolaisia rikkomaan lakeja. Näillä toimenpiteillään nämä ryhmät vain syventävät siirtolaiskriisiä sen sijaan, että helpottaisivat sitä,” hän sanoi.

Kontrát painotti kokouksessa EU:n tarvetta ”pysäyttää siirtolaisvirta ja estää siirtolaisten toivioretki kotimaistaan” sekä estää laittomien siirtolaisten liikehdintä kauttakulkumaiden läpi.

Unkarin hallitus

  • 688
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset