Eurooppa Maahanmuutto

Unkari tukee Afrikan ja EU:n välisiä sopimuksia vain, jos ne tuovat mukanaan siirtolaisten palauttamismekanismin

Péter Szijjártó. Kuva Márton Kovács / Unkarin hallitus

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri uskoo, että humanitaarista apua tulee viedä sinne, missä sitä tarvitaan.

Ministeri Péter Szijjártó on ilmoittanut, että Unkari tukee vain sellaisia EU:n ja Afrikan välisiä sopimuksia, jotka tuovat mukanaan tehokkaan siirtolaisten palauttamismekanismin.

Keskusteltuaan EU-kollegojensa kanssa Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden sekä EU:n välisestä 2000 ACP-EU -sopimuksesta, ministeri huomautti, että ”maahanmuuttomyönteiset voimat ovat taas täydessä vauhdissa.” 2000 ACP-EU -sopimukselle keskustellaan jatkoa sen oltua voimassa 20 vuotta.

Szijjártó sanoi olevan selvää, että Afrikka ja useat EU-maat yhdessä EU-komission kanssa haluavat laajentaa sopimusta osilla, jotka edistävät siirtolaisuutta painottaen sen positiivisia vaikutuksia.

Ministeri uskoo, että Unkarin tulee tukea Afrikkaa siten, että Eurooppaan hakeutuminen ei olisi sen asukkaille ainoa vaihtoehto. Unkari ei anna tukeaan yhdellekään dokumentille, joka sisältää ensimmäistäkään viittausta YK:n siirtolais- tai pakolaissopimuksiin, joita ministerin mukaan yritetään peitellysti tuoda kansainvälisiksi laeiksi.

Ministeri Szijjártó painotti, että Unkarin mielestä apua tulee viedä sinne, missä sitä tarvitaan.

Lähde About Hungary

  • 675
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset