Eurooppa Politiikka

Unkari tuomitsee liberaalipoliitikon rasistiset kommentit valkoisista heteromiehistä

Kuva Pixabay

Unkarissa viranomaiset, poliitikot ja kirkolliset elimet tuomitsevat liberaalipormestarin halventavat ja rasistiset kommentit valkoisista heteroseksuaalisista miehistä ja perhekonseptista.

– Jos tarkastelemme mitä jää jäljelle, kun riisutaan pois nämä vihatut ryhmät: ei-unkarilaiset, muut, maahanmuuttajat, romanit ja muuta – niin jäljelle jää pelottava kokonaisuus: valkoiset, kristityt, heteroseksuaaliset miehet, ja heidän joukossaan tietysti joitain naisia. Se on perhekonsepti. Ja tämä on kauheaa, koska jos ajatellaan, mistä niin sanotut valkoiset nationalistit koostuvat kaikkialla maailmassa: juuri edellä mainitusta – Budapestin 7. alueen pormestari, liberaalipuolue DK:n Péter Niedermüller sanoi vastikään puheohjelmassa.

Konservatiivipuolue Fideszin europarlamenttiedustaja Tamás Deutsch pitää liberaalipormestarin kommentteja rasistisina, vihapuheena ja virheellisinä. Deutsch odottaa selitystä DK:n johtajilta sekä puolueen europarlamenttiedustajalta Klára Dobrev’lta, joka on Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja.

Fideszin tiedotuspäällikkö István Hollik vaatii Niedermüllerin eroa. Hollikin mielestä liberaalipormestarin kommentit ovat yksinomaan rasistisia ja uhkuvat vihaa perheinstituutiota ja kristittyjä kohtaan.

Unkarin katolisten piispojen konferenssi on myös ilmaissut ihmetyksensä kommenttien johdosta. Piispojen neuvosto sanoi keskiviikkona, että ”kristittyjä leimataan heidän uskonsa vuoksi Unkarissa vuonna 2020.”

  • 334
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset