Eurooppa Maahanmuutto

Unkari uhkaa päättää keskustelut YK:n siirtolaisuuspaketista

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus
Unkarin hallitus aikoo päättää siirtolaisuuteen liittyvät keskustelut YK:n kanssa, jos järjestö ei muuta kantaansa ”positiivisemmaksi, Unkarin suuntaan”.

Unkarin kauppa- ja ulkoministerin Péter Szijjártón mukaan Unkarin hallitus on pyytänyt häntä tarkastamaan helmikuun 5. julkaistavan YK:n siirtolaisuuspaketin ensimmäisen luonnoksen, ja jos se on yhtä maahanmuuttomyönteinen kuin vuoden 2016 vedos, aloittamaan Unkarin vetäytytymisen jatkokeskusteluista.

Szijjártó moittii YK:n lähestymistapaa: paketti on tarkoitus saattaa voimaan tämän vuoden loppuun mennessä, ja YK:n yleissihteeri on jo julkistanut lopputuloksen, vaikka neuvotteluja ei ole edes aloitettu.

Siirtolaisuus ei ole hyvä ja pysäyttämätön asia, vaan se luo turvallisuusuhan, ja se voidaan pysäyttää, Szijjártó kertoi.

YK:n luonnos ehdottaa siirtolaisuuteen liittyvää byrokratiaa helpotettavaksi, mikä ulkoministerin mukaan luo uusia vetovoimatekijöitä laittomalle siirtolaisuudelle ja vain pahentaisi laittoman siirtolaisuuden aiheuttamaa ongelmaa.

YK:n maahanmuuttotavoitteet pyrkivät tekemään maahanmuutosta ihmisoikeuden sekä  poistamaan eron laillisen ja laittoman siirtolaisuuden välillä, mikä ei ole hyväksyttävää, Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó painotti.

Unkarin hallitus

  • 338
    Shares