Eurooppa Politiikka

Unkarilainen EU-parlamentaarikko: Euroopan unioni vaatii välitöntä uudistamista – ”Jos Eurooppa hylkää kansakunnat, se menettää sielunsa”

László Trócsányi. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Unkarilaisen Fidesz-puolueen europarlamenttiedustaja vaatii Euroopan unionin pikaista uudistamista. Euroopan unionia ei ole ilman vahvoja kansallisvaltioita.

Entinen Unkarin oikeusministeri László Trócsányi vaatii Euronews-julkaisun mielipidekirjoituksessaan kattavaa keskustelua Euroopan unionista ja sen tulevaisuudesta. Euroopan unionin kriisistä kertoo jo se, että yhä kasvava määrä jäsenvaltioita joutuu Euroopan unionin tuomioistuimeen. Europarlamenttiedustajan mukaan ongelmien ratkaisu piilee kansallisvaltioissa.

– On aika murtaa viime vuosikymmenen kriiseihin johtanut idea ja muuttaa ajatusmaailmaamme. Euroopan kansakuntien tarkoitus ei ole palvella Eurooppaa. Päinvastoin, EU:n olemassaolon tulisi johtaa siihen, että se palvelee Euroopan kansakuntien etuja.

Trócsányi muistuttaa, että Eurooppa ei ole Brysselin, Luxemburgin tai Strasbourgin virastot.

– Emme saa unohtaa, että Euroopan voi löytää sen historiasta ja Euroopan kansojen hengestä – Euroopan kaupungeissa, maaseudulla ja kylissä. Ilman tätä Eurooppa ei ole muuta kuin kömpelöiden ideoiden kooste.

Jos Eurooppa hylkää kansakunnat, se menettää sielunsa, europarlamenttiedustaja huomauttaa.

– Emme yksinkertaisesti voi kuvitella vaurasta Eurooppaa ilman kansallisia parlamentteja, jotka edustavat Euroopan kansojen suvereniteettia.

Euroopan unionin tulisi tarkkaan perustella, millä alueilla sillä olisi valta edistää kansallisvaltioiden hyvinvointia. Trócsányi muistuttaa, että nämä alueet eivät suinkaan ole samat kaikille jäsenvaltioille.

Euroopan yhteisöjen tulee myös hylätä nykyinen ajatus massamaahanmuutosta.

– Sen mukana tulee riski Euroopan kulttuuriarvojen tuhoutumisesta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit