Eurooppa Politiikka

Unkarilainen ministeri sukupuoli-ideologioista: On vain miehiä ja naisia

Katalin Novák. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0
Unkarin perhe- ja nuorisoasiain ministerin mukaan demografisten ongelmien ratkominen tulee olemaan etusijalla tulevina vuosina. Hänen mukaansa sukupuoli-ideologinen keskustelu menee liian pitkälle.

Ministeri Katalin Novák kertoi unkarilaisen Mandinerin haastattelussa, että kutistuva väestö on ollut ongelma jo muutamien vuosikymmenien ajan. Hänen mukaansa Unkari aikoo ratkaista ongelmaa auttamalla lapsiperheitä muun muassa taloudellisesti.

Kun Novákilta kysyttiin ELTE-yliopiston tekemistä uusista sukupuolitutkimuksista ja ”vastakkaisista” Corvinus-yliopiston suorittamista perheisiin liittyvistä tutkimuksista, hän totesi, että keskustelu sukupuoliasioista on mennyt aivan liian pitkälle.

On vain miehiä ja naisia, ja lapsia voi syntyä vain heidän suhteistaan. Jos joku puhuu näistä itsestäänselvistä totuuksista, hänet leimataan homofobiksi. Tämä on hölynpölyä, ministeri sanoi.

Voisin nimetä lukuisia sosiaalisia ongelmia ja vähemmistöjen elämäntilanteita, jotka eivät saa niin paljon huomiota kuin sukupuolinen suuntautuminen. Asiaa suurennellaan verrattuna sen merkitykseen. Unkarilaiset ovat suvaitsevaisia, ja jokainen voi elää omien seksuaalisten näkemystensä mukaan. Tulevien sukupolvien perhetutkimusta sen sijaan tarvitaan, koska kansalliset strategiamme perustuvat perheisiin, joten on tärkeää, että hyvin koulutetut spesialistit ja tutkimus voivat auttaa työtämme pitkällä aikajänteellä, Novák totesi.

Ministeri Novák painotti myös, että unkarilaiset perheet voivat juhlia joulua ja elää jokapäiväistä elämäänsä turvassa.

Emme ole spekulantteja, vaan vastuullinen hallitus, jolla on vakaat arvot ja selkeät tavoitteet, konservatiivipuolue Fideszin varapuheenjohtaja ja ministeri Katalin Novák sanoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa