Eurooppa Maahanmuutto

Unkarilainen poliitikko maahan tunkeutuvista laittomista siirtolaisista: Poliisille annettava lupa avata tuli rajalla

László Toroczkai. Kuvakaappas Youtube.

65 laitonta siirtolaista murtautui vanhuksen kotiin Ásotthalomissa Unkarin eteläosassa Serbian rajan tuntumassa. Kylän entisen pormestarin László Toroczkain julkaisema video kertoo tapauksesta.

Tilanne ei ole Toroczkaille uusi. Vuonna 2015 suuren siirtolaisvyöryn aikaan tuhannet ja taas tuhannet kolmansien maiden laittomat siirtolaiset vaelsivat kylän läpi matkallaan kohti vaurasta Länttä.

Sen jälkeen kun Toroczkai julkaisi videonsa, monet unkarilaiset ovat kysyneet, kuinka on mahdollista, että jopa 65 laitonta siirtolaista pääsee rajavarustuksista läpi Unkariin.

Toroczkain laittomien siirtolaisten matkapuhelimista löytämät videot paljastavat, kuinka raja-aidat ylitetään. Toroczkain löytämät puhelimet ovat laittomien siirtolaisten jälkeensä jättämiä.

Videolla Pohjois-Afrikasta lähteneet miehet asettavat pitkät tikkaat raja-aidan molemmille puolille ja yksinkertaisesti kiipeävät yli. Laittomat maahantulijat eivät ole Syyriasta tai muista konfliktien runtelemista maista. Sen sijaan he ovat Marokosta tai Algeriasta.

Usein jopa sadat siirtolaiset väijyvät Serbian puolella sopivaa hetkeä odottaen, ja kun olosuhteet ovat oivalliset, he ylittävät rajavarustukset joskus jopa hyökäten rajaa vartioivien poliisien kimppuun.

– Siksi vaadimme poliisille oikeutta avata tuli rajalla, Toroczkai toteaa ja kertoo satojen siirtolaisten hyökkäyksen vastaavan tilannetta, jossa yksi tai kaksi maahantunkeutujaa hyökkää poliisin kimppuun aseistautuneena.

Toroczkai löysi siirtolaisten matkapuhelimista myös tietoa siitä, mitä tapahtuu ennenkuin siirtolaiset saapuvat Unkarin rajalle. Sen sijaan, että George Soros ohjailisi siirtolaisvirtoja, nämä vaihtavat sosiaalisessa mediassa tietoja parhaista rajanylityspaikoista.

Toroczkaita ihmetyttää se, miksi esimerkiksi Facebook antaa tämän tapahtua.

– Vaikka kyseessä on rikos, Facebook ei välitä siitä. Niinpä nämä ryhmät voivat toimia vapaasti ja jakaa tietoa.

Matkapuhelimista löytyy myös todisteita siitä, että jo aiemmin Serbiaan palautetut siirtolaiset ovat lopulta onnistuneet murtautumaan läpi ja päässeet etenemään Länsi-Eurooppaan.

– Siksi olemme sitä mieltä, että vaaditaan päättäväisempiä toimenpiteitä.

Ásotthalomissa Toroczkai törmäsi laittomaan siirtolaisuuteen ensimmäistä kertaa vuonna 2012, mutta vuoden 2013 lopulla laittomia siirtolaisia alkoi saapumaan isoina ryhminä.

– Eikä tämä ole sattumaa, koska Unkari yritettiin saada muuttamaan siirtolaispolitiikkaansa samaan aikaan: EU halusi heidän pääsevän alueelle vapaasti, ilman minkäänlaista kontrollia. Heitä oli mahdotonta pidättää tai rajaa sulkea – tätä rajaa, joka on myös Schengen-alueen raja. Minun mielestäni EU asettautui tuolloin laittomien siirtolaisten ja lainvastaisuuden puolelle, sillä laiton rajan ylittäminen on vakava uhka, Toroczkai kertoi vuonna 2017 ja sanoi olevansa ensimmäinen, joka oli ehdottanut raja-aitaa Serbian vastaiselle rajalle.

Vuonna 2019 kovan linjan nationalisti Toroczkai perusti Mi Hazánk -puolueen (Kotimaamme), jonka tavoitteena on ”pelastaa, suojella ja jälleenrakentaa Unkari, koko Eurooppa ja pohjoinen sivilisaatio”.

– Unkari kuuluu unkarilaisille ja Eurooppa eurooppalaisille kansoille, László Toroczkai muistutti puolueen ensimmäisessä kokouksessa Budapestissä tammikuussa 2019.

Lähteet László Toroczkain video, 1, 2.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit