Eurooppa Rikos

Unkarilainen poliitikko vihapuhetutkintaan valkoisista heteromiehistä esittämiensä halventavien kommenttien vuoksi

Kuva Pxfuel / public domain.

Unkarin poliisi on aloittanut vihapuhetutkinnan liberaalipoliitikon valkoisista heteromiehistä ja perhekonseptista esittämistä kommenteista.

Budapestin 7. alueen pormestari Péter Niedermüller esitti TV:n puheohjelmassa halventavia ja rasistisia kommentteja valkoisista heteroseksuaalisista miehistä ja perhekonseptista.

– Jos tarkastelemme mitä jää jäljelle, kun riisutaan pois nämä vihatut ryhmät: ei-unkarilaiset, muut, maahanmuuttajat, romanit ja muuta – niin jäljelle jää pelottava kokonaisuus: valkoiset, kristityt, heteroseksuaaliset miehet, ja heidän joukossaan tietysti joitain naisia. Se on perhekonsepti. Ja tämä on kauheaa, koska jos ajatellaan, mistä niin sanotut valkoiset nationalistit koostuvat kaikkialla maailmassa: juuri edellä mainitusta – Budapestin 7. alueen pormestari, liberaalipuolue DK:n Niedermüller sanoi 20. tammikuuta puheohjelmassa.

Unkarin poliisi on Híradó-julkaisun mukaan päättänyt aloittaa vihapuhetutkinnan liberaalipoliitikon kommenttien johdosta. Tutkintapyynnön on tehnyt kansallista yhtenäisyyttä edistävä järjestö Civil Összefogás Fórum.

Tiedotteessaan järjestö kertoo, että ”rotuihin, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvasta väestöryhmiin kohdistuvasta vihasta on rangaistava poliittisesta suuntautumisesta riippumatta.”

Unkarin viranomaiset, kirkolliset elimet ja useat poliitikot tuomitsivat tuoreeltaan liberaalipormestarin halventavat ja rasistiset kommentit vaatien tämän eroamista tehtävästään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa