Eurooppa Kulttuuri

Unkarilainen turvallisuusasiantuntija: ”Haluammeko luovuttaa perintömme, vai haluammeko suojella sitä?”

Kuva Pxhere.
No go -alueet kattavat jo kokonaisia Länsi-Euroopan kaupunkien osia, ja arvoliberaalissa lännessä terrorismi koetaan osaksi suurkaupunkien elämää. Unkarissa Budapestissä tällaista ei ole havaittavissa, sanoo unkarilainen turvallisuusasiantuntija.

Unkarilaisen turvallisuusasiantuntijan József Horváthin mukaan eurooppalaisille merkittävin kysymys on, millaisessa maailmassa haluamme elää, kertoo unkarilainen Magyar Hírlap. Haluammeko luovuttaa maamme, kaupunkimme, vanhemmiltamme ja isovanhemmiltamme perimämme asunnot – vai haluammeko suojella niitä?

Viitaten Ruotsin tuleviin parlamenttivaaleihin turvallisuusasiantuntija sanoo, että jos Länsi-Euroopan maahanmuuttopolitiikoissa ei tapahdu merkittävää muutosta, lähitulevaisuudessa Ruotsista tulee Euroopan ensimmäinen maa, missä on muslimienemmistö.

Hän painottaa, että vaikka asiasta ei kovin paljon puhuta, useissa Länsi-Euroopan kaupungeissa no go -alueet kattavat jo kokonaisia kaupunkien osia. Islamilaisissa yhteisöissä syntyy itsenäisiä etnisyyksiin perustuvia puolueita tai sitten nämä yhteisöt liittoutuvat uusvasemmistolaisten puolueiden kanssa ja perustavat niihin islamilaisia siipiä.

Horváth varoittaa poliittisesti nykyään niin korrektia länttä puolustustahdon puutteesta. Hänen mukaansa 70 rauhan vuoden aikana moraali on laskenut, ja vain 15 prosenttia miehistä olisi valmis puolustamaan maataan aseellisesti.

Terrorismi ja naisiin kohdistuva väkivalta on keino murtaa lännen moraali, eikä puolustustahdoton länsi ole kyennyt reagoimaan tähän uhkaan sen vaatimalla tavalla. Länsi-Eurooppa luovuttaa turvallisuusasiantuntijan mukaan kulttuurinsa ja tilansa ihmisille, joille Eurooppa on vain saalis.

Lontoon muslimipormestari on sanonut, että terrorismiin valmistautuminen kuuluu suurkaupunkien elämään.

– Budapestissä tällaista ei ole onneksi havaittavissa, turvallisuusasiantuntija Horváth muistuttaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit