Eurooppa Politiikka

Unkarilainen uutissivusto: ”Ei enää valeita!” – Unkarin vihreiden parlamenttiedustajat lavastivat pahoinpitelynsä

Kuvakaappaus Youtube.
”Ei enää valeita! Näin Unkarin oppositio manipuloi lehdistöä! Lähettäkää totuus kaikille ulkomaisille ystävillenne”, unkarilaisella sivustolla kehotetaan lännen liberaalilehdistön raportoitua Unkarin oppositiopoliitikkojen pahoinpitelyistä.

Unkarin hallitus sai viime viikolla läpi maan työlainsäädäntöä liberalisoivan lakialoitteen, jonka mukaan ylitöitä saa tehdä 400 tuntia vuodessa molempien osapuolien suostuessa.

Hallituksen vastustajat järjestivät mielenosoituksia maan pääkaupungissa Budapestissä, ja lännen liberaalimedia on kertonut, että opposition parlamenttiedustajia on pahoinpidelty turvamiesten toimesta.

Telegraphin mukaan liberaalin oppositiossa olevan vihreiden (Lehet Más a Politika, LMP) poliitikot Ákos Hadházy and Bernadett Szél joutuivat turvamiesten pahoinpitelyn uhreiksi vaadittuaan Unkarin televisiota (MTVA) lähettämään listan mielenosoittajien vaatimuksista.

PestiSrácok.hu -uutissivusto puolestaan kertoo, että vihreiden parlamenttiedustajat ryhtyivät anarkistisiin toimiin, murtautuivat MTVA:n rakennukseen ja lavastivat tilanteen pyrkiessään antamaan huonon kuvan maan hallituksen toimista. Sivuston julkaiseman videon mukaan opposition parlamenttiedustajat provosoivat tilannetta ja teeskentelivät tulleensa tönityiksi, uhatuiksi ja pahoinpidellyiksi.

– Olisi tosi vitun shokeeraava näky, jos makaisimme portaiden edessä kädet pään päällä – vihreät parlamenttiedustajat suunnittelevat manipulaatiota.

Videolla turvamies toteaa, että vihreiden parlamenttiedustaja Ákos Hadházy hyökkäsi turvamiesten päälle. Lopulta turvamiehet poistavat vihreät parlamenttiedustajat rakennuksesta.

Presidentti János Áder allekirjoitti lain todettuaan, että se ei riko Unkarin perustuslakia. Useissa Euroopan unionin maissa, kuten Britanniassa, Tanskassa, Irlannissa ja Tšekin tasavallassa ylitöitä saa tehdä saman verran tai enemmän kuin nyt Unkarissa.

Nyt hyväksytyn lain mukaan ylitöiden tekoon vaaditaan molempien osapuolten kirjallinen suostumus eikä työnantaja saa rangaista työntekijää, joka ei pysty tai halua tehdä ylitöitä.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi