Eurooppa Politiikka

Unkarilaissyntyinen amerikkalainen sijoittaja George Soros erittäin epäsuosittu Unkarissa

George Soros Malesiassa

Századvég -säätiön joulukuussa tekemän kyselyn mukaan, amerikkalaisen sijoittajan George Sorosin asioihin sekaantuva ja hänen ideologioita suosiva [partisaani]politiikkansa, kuten myös hänen rahoittamansa järjestöt, ovat erittäin epäsuosittuja Unkarissa.Soros on rahoittanut lukuisia järjestöjä ja aloitteita Unkarissa kommunistiajan jälkeen.

Uutistoimisto MTI sai mielipidekyselyn tulokset perjantaina. Kyselyyn osallistui 1.000 henkilöä joulukuun 10. ja 15. päivän välisenä aikana.

Kaikkiaan 61 prosentilla vastaajista on kielteinen käsitys Sorosista, kun taas 14 prosentilla on myönteinen käsitys.

Kysely osoittaa selkeän yhteyden poliittisten kantojen ja rahoittajien mielipiteiden välillä: Soros on erityisen epäsuosittu oikeistolaisia aatteita kannattavien joukossa, joista 81 prosentilla on kielteinen käsitys hänestä.

Keskustalaisia poliittisia aatteita kannattavista 55 prosentilla on kielteinen käsitys Sorosista.

Jopa 41 prosentilla vasemmistosiipeä kannattavista vastaajista on suursijoittajasta positiivinen käsitys.

Kun kyselyn tuloksia tarkastellaan vastaajien puoluekannan mukaan käy ilmi, että kaikkia muita puolueita kannattavilla vastaajilla on kielteinen käsitys Sorosista, paitsi vasemmisto-oppositiota, Demokraattista Koalitiota (DK) ja Együtt:a kannattavilla vastaajilla.

Unkarilaisten laaja enemmistö – 88 prosenttia vastaajista – vastustaa pehmeää politiikkaa, missä poliittiset tai taloudelliset tahot vaikuttavat hallintoon tai politiikkaan ei-valtiollisten organisaatioiden kautta, Századvég raportoi.

Tässä asiassa koko Unkarin kansa on samaa mieltä, riippumatta poliittisesta suuntauksesta.

Vastaajista valtaosa näkee pehmeän politiikan – ulkomailta käsin rahoitettuna – loukkauksena maan suvereniteettia kohtaan, kysely paljastaa.

Pääasiallinen syy Sorosin epäsuosioon on hänen avoin tukensa laitonta siirtolaisuutta kohtaan, kyselyn tuloksista käy ilmi.

Kuten monet aiemmat mielipidekyselyt paljastavat, unkarilaiset ovat varovaisia siirtolaisuuden ja Euroopassa kasvavan terroriuhan suhteen.

Daily News Hungary

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit