Eurooppa Maahanmuutto Politiikka

Unkarille määrättiin miljardisakot – sen on avattava rajat maahanmuuttajille

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva: Wikimedia Commons (Public Domain Mark 1.0).

EU:n tuomioistuin määrää Unkarille 200 miljoonan euron sakot liian tiukasta maahanmuuttopolitiikasta. Jokaista päivää kohden, jona Unkari ei enää avaa rajojaan suuremmille määrille ei-länsimaisia maahanmuuttajia, sakko kasvaa miljoonalla eurolla.

EU:n korkeimman liittotuomioistuimen päätös tehtiin torstaina. Se liittyy riitaan, joka syntyi jo vuonna 2020 Unkarin ja Brysselin ylikansallisten päättäjien välille.

Ongelmaton Unkari epämiellyttävä roolimalli

Vaikka monet EU-maat, Ruotsi mukaan lukien, kamppailevat systeemisten ongelmien kanssa, jotka liittyvät turvapaikka-asioihin liittyvän ei-länsimaisen maahanmuuton erittäin korkeaan määrään, nämä ”haasteet” puuttuvat Unkarista lähes kokonaan.

Viktor Orbánin johtama Fidesz-hallitus on tehnyt selväksi, ettei sillä ole aikomusta horjuttaa Unkarin yhteiskunnan vakautta samalla tavalla kuin muissa jäsenvaltioissa tehdään. Tätä pidetään solidaarisuuden puutteena Brysselissä ja korkean maahanmuuton maiden johtajien keskuudessa.

Unkari kukoistaa juuri siksi, että se on valinnut tiukemman ja omasta mielestään vastuullisemman maahanmuuttopolitiikan,. Tämä on myös epämiellyttävää, sillä muiden ongelmamaiden kansalaiset saavat mahdollisuuden vertailla ja heillä on houkutus äänestää vaaliuurnilla puolueita, jotka harjoittavat samanlaista politiikkaa.

Syytökset ja painostus

Unkaria on siksi jo pitkään syytetty epädemokraattisuudesta, vaikka hallitsevalla puolueella on monista muista EU-maista poiketen takanaan selvä kansan enemmistö. Kun Unkari ei ole taipunut, Bryssel on turvautunut taloudelliseen painostukseen.

EU:n tukea, johon Unkarilla on oikeus, on pidätetty, ja nyt on määrätty useiden satojen miljoonien eurojen muhkea sakko. Tämä summa nousee miljoonalla eurolla joka päivä, kun Unkarin hallitus jatkaa ”vetkuttelua” ja asettaa oman maansa kansan tahdon Brysselin sosialistisen eliittijoukon vaatimusten edelle.

”Laittomien maahanmuuttajien karkotuksia ei nopeuteta”

Euroopan unionin tuomioistuimen mukaan ”Unkari ei ole ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin vuoden 2020 tuomion noudattamiseksi”. Se toteaa lisäksi, että tämä laiminlyönti ”merkitsee ennennäkemätöntä ja erittäin vakavaa EU:n lainsäädännön rikkomista”.

Sen lisäksi, että Unkarin on vaadittava huomattavasti liberaalimpaa maahanmuuttopolitiikkaa, ylikansallisen tuomioistuimen mukaan sen on lopetettava myös laittomien maahanmuuttajien lähettäminen maasta. Kuten tuomiossa sanotaan, ”laittomasti maassa oleskelevien kolmansien maiden kansalaisten maastapoistaminen”.

Ei saa harjoittaa omaa maahanmuuttopolitiikkaansa

Tuomiossa todetaan, että yksittäisillä EU-mailla ei ole oikeutta päättää itse, keitä ja kuinka paljon ihmisiä ne päästävät maahansa. Sen sijaan niiden on noudatettava Brysselissä toimivan Euroopan komission laatimaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Tuomioistuimen mukaan Unkari ”ei noudata vilpittömän yhteistyön periaatetta” jatkamalla kansan äänestämää maahanmuuttopolitiikkaa ja ”kiertää siten tarkoituksellisesti EU:n yhteisen politiikan soveltamista”.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán kritisoi tuomioistuimen päätöstä heti sen julkistamisen jälkeen ja kirjoitti viestipalvelu X:ssä  julkaisemassaan viestissä.

”Tuomioistuimen päätös sakottaa Unkaria 200 miljoonalla eurolla ja lisäksi miljoonalla eurolla päivässä […] on törkeä ja tuomittava. Näyttää siltä, että laittomat maahanmuuttajat ovat Brysselin byrokraateille tärkeämpiä kuin omat Euroopan kansalaiset”.

Euroopan komissio, jota ei ole valittu vaaleilla, on haastanut Unkarin oikeuteen pakottaakseen sen noudattamaan vasemmistoliberaalia maahanmuuttopolitiikkaa, jonka se haluaa yhtenäiseksi koko unionissa.

Lehdistötiedote, jossa tuomiota selitetään tarkemmin, on luettavissa täältä.

Lähde: Samnytt

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ilkka Manttari

Vieläkö joku uskottelee että EU on rauhanprojekti. Se on hyvää vauhtia viemässä eurooppaa kohti sotaa.

S. “seant” A

2008 on jo päätetty kuinka paljon porukkaa kukin maa joutuu ottamaan, ensimmäinen etappi on Belgian asukastiheys, jolloin Suomi osuus on reilu 62 miljoonaa. Toinen etappi on Suomen osuus 332 miljoonaa.
https://home-affairs.ec.europa.eu/system/files_en?file=2020-09/final_report_relocation_of_refugees_en.pdf
Katso sivu 109 ja 112

Ismo Meinander

V…ttu mitä roskaa. Pian alkaa paukkua.

Marko Kristian

Siinä on vaan semmonenkin homma, että ei ne ”pakolaiset” halua ja suostu jäämään Unkariin, eikä sen enempää esimerkiksi Puolaan.
Haluavat maihin joissa heitä kohdellaan kuin kuninkaallisia ja sosiaalietuudet on parempia kuin omien kansalaisten palkat.

Peter Kreisler

Tosi on, mutta hyvä jos Unkari ei päästä ”pakolaisia” EU:n sisään, jolloin elintason tavoittelijat päätyvät yleensä parasiitteja suosiviin maihin.

John Quiman

Aika ruma juttu, että EU-komissio alkaa päättää jäsenmaiden puolesta, kuinka paljon ns. siirtolaisia on otettava vastaan.

Puhuvat taakanjaosta ja samalla tunnustavat epäsuorasti tietävänsä, että laiton maahanmuuttoon taakka, eikä rikkaus. Jos se olisi rikkaus, olisi varmaan yhdellä ja toisella haluja saada niitä mahdollisimman monta, eikä ketään tarvitsisi pakottaa kiristämällä.

Jos joku jäsenmaa laskee omaan maahansa näitä taakkoja, on se ihan heidän oma asiansa, eikä se velvoita toisia maita jakamaan taakkaa. Sen tulisi kyllä oikeuttaa rajavalvonta estämään niiden taakkojen marssi muihin maihin.

Jos itse hankkii itselleen ongelmia, ei niitä voi pakottaa toisten murheeksi. Ei pidä ottaa vastaan moisia taakkoja, jos ei ole itse halukas ottamaan vastuuta niistä.

Viimeksi muokattu 29 päivää sitten by John Quiman
Ruoste Iskee

Tuo eu syöpä on Suomen liittymisestä asti sanellut mitä Suomessa tehdään. Itsenäisyys meni sillä hetkellä kun tämän maan rikolliset hallituksessa paperit allekirjoitti. Mileipidekyselyllä suoraan eu syöpään. Missäs se oikea äänestys oli, no, sitä ei ikinä pidetty. Joten Suomi ollaan liitetty alusta asti rikollisin toimin ja ero kävisi helposti kun Suomi ei oikeasti kuulu tuohon syöpä eu:hun.

Peter Kreisler

Nyt on ainakin selvä näyttö siitä, että EU on liittovaltio eikä valtioiden liitto, jäsenmaiden itsemääräämisoikeuden rajoittaminen näin perustavaa laatua olevassa asiassa on täysin Neuvostoliiton politiikkaa, jossa Moskovaan pesiytyneet, yleensä ei-venäläiset, käskyttivät muita kansoja.
Toivottavasti Unkarin hallinto pitää pintansa ja irtoaa korruptoituneesta EU:sta.

John Quiman

Jos EU:sta tulee liittovaltio, on se paremminkin keskusvaltainen diktaturia. Tämä, että komissio päättää kuinka paljon kunkin tulee ottaa vastaan laittomasti maahantulleita, viittaa diktaturiaan.

Pitää muistaa, että USA:n osavaltiot ovat itsenäisempiä kuin EU:n jäsenmaat. Saksassakin jotkin osavaltiot ovat kieltäytyneet ottamasta enää lisää laittomia taakkoja.

Ruoste Iskee

Siinä näytettä kaikilla vatipäille jotka nuolee terroristista eu:ta. Joka maa joka tuosta ei halua erota, tarkoittaa että niiden hallitukset on täynnä märänttyneitä islamistien ihailijoita, kuten vaikkapa Suomessa.

Uusimmat uutiset