Eurooppa Politiikka Talous

Unkarin EU-rahoitusta uhataan leikata 7,5 miljardilla eurolla Euroopan neuvoston 19. marraskuuta pidettävän äänestyksen jälkeen

Unkarin pääministeri Viktor Orban ja Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki. Kuva: Flickr (Public Domain Mark 1.0).

Unkari on puun ja kuoren välissä, kun rahoitusleikkausäänestys lähestyy.

Unkari kiirehtii vastaamaan kaikkiin Euroopan unionin huolenaiheisiin, jotka koskevat Unkarin oikeusvaltioperiaatteiden noudattamista, ennen kuin Euroopan neuvosto äänestää asiasta 19. marraskuuta.

Äänestyksessä on kyse noin 7,5 miljardin euron arvoisista EU:n varoista. Brysselin vasemmistoliberaalisten vallanpitäjien tavoitteena on jo pitkään ollut käyttää EU:n kukkaron nyörejä konservatiivisten hallitusten valvomiseen ja rankaisemiseen niiden vastustaessa siirtolaiskiintiöitä, liittovaltiomuotoista Eurooppaa ja niiden kantaa LGBT-asioihin, kuten LGBT-aiheiden opettamiseen kouluissa.

Remix News kertoi maanantaina, Unkarin aluekehitys- ja EU-rahoitusministeri Tibor Navracsics sanoi sunnuntaina, että Unkari perustaa 17 tärkeimmän yrityksen joukkoon lahjomattomuusviranomaisen, joka valvoo EU:n varoin toteutettavien hankkeiden julkisia hankintamenettelyjä ja voi puuttua petoksiin, eturistiriitoihin tai sääntöjenvastaisuuksiin. ”Sen johtaja valitaan avoimella tarjouskilpailulla, jonka järjestävät riippumattomat asiantuntijat”, Navracsics sanoi. Hän lisäsi, että ”viranomainen voi aloittaa toimintansa marraskuun jälkipuoliskolla”.

Unkari sitoutui myös perustamaan korruptiontorjuntatyöryhmän, joka ei kuulu hallitukseen vaan on yhteydessä lahjomattomuusviranomaiseen. Kyseisen viranomaisen johtoon kuuluu yhtä monta jäsentä hallituksen ja valtiosta riippumattomien tahojen piiristä.

Euroopan neuvoston äänestys Unkarin rahoituksen estämisestä edellyttäisi määräenemmistöä, joka tässä tapauksessa edellyttää EU:n perustuskirjan mukaan vähintään 55 prosentin ääniosuutta jäsenmaista, ja lisäksi sen on edustettava vähintään 65 prosenttia Euroopan unionin väestöstä.

Kaksi kuukautta ennen äänestystä Puola on jo ilmoittanut seisovansa keskieurooppalaisen kumppaninsa Unkarin rinnalla. Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki on ilmoittanut, että Puola vastustaa kaikkia EU:n toimielinten laittomia yrityksiä lopettaa EU:n rahoitus mille tahansa jäsenvaltiolle, myös Unkarille.

Asetelma on kuitenkin hyvin pitkälti Unkaria vastaan. Muut kansallisvaltiot, kuten Ranska, Saksa, Espanja, Belgia, Alankomaat ja monet muut, ovat lähes varmasti valmiita äänestämään Unkaria vastaan. Jopa Tšekin ja Slovakian kaltaisten entisten liittolaisten äänet ovat hyvin epävarmoja, sillä molemmat maat ovat joutuneet vasemmistolaisten, liittovaltiomyönteisten hallitusten valtaan.

Unkarilaisten lehtitietojen mukaan myös Bulgaria saattaa asettua äänestyksessä Unkarin rinnalle. Toistaiseksi ei ole ollut virallisia merkkejä siitä, että Unkari etsisi muita liittolaisia äänestämään puolestaan, jos Euroopan komissio pitää siihen asti toteutettuja lakimuutoksia epätyydyttävinä.

Lähde: Remix

22 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Siitä vaan!

On paljon asioita, joita EI voi rahassa mitata!!!

Ja edellinen on eräs yksi ja täysin verrattavissa ihmiselle ja miksipä yhteiskunnallekin olevat ELÄMÄ ja TERVEYS!!!

Ahne, turhamainen, vallanhaluinen, ekspansiiviinen, ylimielinen, narsistinen, epäpätevä, tyhmä, itserakas ja riikinkukkoinen EU ei halua lopultakaan luopua YHDESTÄKÄÄN EU-jäsenmaastaan Brexitin jälkeen, joka oli sille katastrofaalinen. Niin, että se venytti, pikku-kersaili ja souti ja huopasi koko Iso-Britannian eroprosessia loputtomiin manaten yhä vielä tulta ja tappuraa saarivaltion päälle sen ottaessa hatkat EU hirviöstä.joka on yhtä paljon EU-alueen kansan asialla ja kuuntellee sitä kuin CCP (Kiinan kommunistinenpuolue)!

Niin kuin todellinen piikki EU:n p—–sä tunnettu eroa EU:sta ajava Brittipoliitikko Nigel Farage sanoi eroäänetyksen Britanniassa voittamisen jälkeen:

Kun tulin EU-parlamenttiin ja kerroin tavoitteena olevan Ison-Britannian eroamisen EU:sta. ”Te kaikki nauroitte minulle”. No, vieläkö Teitä naurattaa? Ja tämä Ison-Britannian ero oli mahdollista vain, siksi, että Iso-Britannia on niin suuri.Te olette kiusausrinki, joka kohtelee pieniä EU-maita kaltoin ja pomotatte. Te pakotitte Alanomaan niin monta kertaa, että kansanäänestys oli Teille suosiollinen!!!”

Eka Kettunen

Saattaa Saksassa ja Ranskassa moni teollisuudenala käydä yskimään pahemman kerran jos eeuu alkaa Unkarille ja Puolalle ryppyilemään. Etenkin kun jo nyt on valmiiksi monella huonot housussa energiansaannin vuoksi.

seant

Juuri on tullut Yk:n SDG:n suorituskyky eli maailman laatuinen maavertailu useissa eri asioissa. Korruptio on yksi asia 0-100 sata vähiten, niin Bulgaria on 42, Unkari 42, Romania 45, Kreikka 46 ja Italia 56. Suomi oon 88. Kuten nähdään Unkari ei ole ainoa korruptio naa.
Ps Kaikkien 193 YK:n jäsenvaltion kokonaissuorituskyky oli Suomi paras maa 86,51 ja Tanska toisena 85,63
https://dashboards.sdgindex.org/rankings

Jäitä hattuun

Mielenkiintoista huomata myös, että Ukrainan lukema on niinkin heikko kuin 37.

Tästä huolimatta virallinen propaganda on viimeiset puoli vuotta pyrkinyt esittämään Ukrainan jonkinlaisena hyveellisyyden ja oikeamielisyyden tyyssijana…

Hh1488

huvittavaa et suomi tässäkin paras ei heti uskois.ehkö suomi on koruptoinut kyseisen toimijan,sillä koruptiota täällä on vaikka muille jakaa.

ike

Kai sitten heitetään ulos viimeinenkin demokraattinen maa euroopan unionista. Kai muistatte että euroopan parlamentilla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa.

otto suni

Miksi ei myös Suomea myös heitetä pois, vai onko kyseessä se, että Suomessa vielä jotain ryöstettävää?

Tuumailija

Koska täällä on EU standardin täyttävä edustuksellinen vasemmistoliberaalinen demokratia.
Eikö nuo halaja koko ajan metsiä, vesiä, malmeja ja tulevat saamaan ellei jotkut pane hanttiin.

ike

EU-standardit täytetään, demokratia kuitenkin on vähän kysymysmerkki.

Kake

Suomessa on tyttöministerit hallituksesssa, niitä pystyy vielä paljon jallittamaan. Potkitaan sitten pois kun on saatu tuhkatkin pesästä.

John Quiman

Ns. suvaitsevaisille demokratiaa on vain heidän ”demokratiansa” eli heidän diktaturiansa. Kun he huutavat kovaan ääneen, että jokin on uhka demokratialle, tarkoittaa se sitä, että jokin on uhka heidän yksinvallalleen.

Heille ei käy se, että Unkarissa maata johtaa taho, jonka kansa on äänestämällä valinnut. Ei käy, koska kansa ei valinnut heidän linjaansa. Tämäkin on osoitus siitä, että heille demokratiaa on vain heidän aatteensa yksinvalta, ei mikään muu. Heidän ”demokratiassaan” kansa ei päätä maan johdosta, vaan he päättävät maan johdosta.

He puhuvat ahkerasti eurooppalaisista arvoista ja EU:n arvoista. Käytännössä tämä tarkoittaa vain ja ainoastaan heidän arvojaan, ei missään nimessä eurooppalaisia arvoja, joita ne eivät ole. Eurooppalaiset arvot eivät ole koskaan olleet ns. suvaitsevaisten itsetuhoisia ja täysin kaistapäisiä arvoja.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
jep

Unkarista ja Puolasta pitäisi EU:n ja kaikkien jäsenmaiden ottaa mallia. Isänmaallisuus ja perinteiset arvot kunniassa. Nyt näitä vain koko ajan kurmuutetaan milloin milläkin verukkeella. Samariinikin moittii näitä, eikä ole huomaavinaan, että kotomaa on konkurssitilassa.

Kata

Kyllä facessakin oltiin (olikohan hessari-juttu) valmiita repimään Unkarin elämä koska niin korruptoitunutta….
Jaa eikös EU ole?Kaikki on nurinkurin kun resettiä veivataan eteenpäin.

Jännää silti että Saksasta muuttaa ihmisiä Unkariin…https://dailynewshungary.com/growing-number-of-german-families-moving-to-hungary-due-to-security/

Tuumailija

Sitä kun ei nähdä metsää puilta ja malka on omassa silmässä. Ollaan totuttu ruohonjuuritasolta lähtien hyvävelikauppoihin yms. suhmurointiin, joten julkinen korruptio menee ”normaalin” piikkiin lampailla (niitä piikkejä on vaikka millä mitalla).
Kukaan ei ole halukas luopumaan hedonistisesta elämäntavasta edes piirun vertaa, mutta koko ajan ollaan muita velvoittamassa säästökuureille, LGBTQ, vihreään siirtymään yms. hulluuteen.

Siinä missä korruptio on rahallista, on se myös moraalista ja sitä kautta köyhdyttää niin omaa kuin kansakunnan itsenäisyyden perustaa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Tuumailija
Kata

https://www.youtube.com/watch?v=APd_z-thnhU

Niinpäniin.Tässä on oikein oikeusvaltioperiaate-matamit aitiossaan ja voi noita ilmeitä siis mitä surkeaa,ylimielistä porukkaa!Purra antaa palaa!

Miten kukaan voi kannattaa noiden arroganttien akkojen ja ukkojen suunnitelmia?

Tuumailija

Hieman luppaa marinadin simmu, taitaa olla lasku menossa viime jauhoviivasta.
Mutta hyvää settiä laittaa Purra, eikä raapaissut kuin pintaa tuossa syntilistassa. Meri höykyttää muita samalla tavalla: https://www.youtube.com/watch?v=Nz5RXHb_KdQ&ab_channel=LeenaMeriperussuomalaisetev.

Kata

Totta tosiaan,hyvä höykytys!

Jäitä hattuun

Niin, kuten tuolla edellä jo huomautin, Ukraina on vielä reippaasti enemmän korruptoitunut kuin Unkari.

Tästä huolimatta EU ja mikään muukaan ”virallinen taho” ei suostu näkemään asiassa mitään ongelmaa, vaan Ukraina pyritään esittämään jonkinlaisena viattomuuden ja hyveellisyyden perikuvana – ja vastaavasti Unkaria lyödään joka käänteessä kuin vierasta sikaa.

Hantte

Hahahaha, no Unkari lähtee sitten lätkimään EU:sta. Ensin Britannia, sitten Unkari, kuka kolmanneksi?

Olavi Koskela

No Puolahan on ilmoittanut seisovansa Unkarin rinnalla EUn pomottajia vastaan; ehkä rintamaan liittyy muitakin Itä-Euroopan maita. Suomessa olisi vaikkapa kevään ek-vaalien yhteydessä järjestettävä kansanäänestys unionista eroamisesta; kyllä me olemme jo maksaneet siitä EU-autuudesta ihan tarpeeksi. Jos halutaan pitää metsät, vedet ja malmivarat omissa käsissä, niin eroamista ei ole syytä yhtään lykätä.

Hyvä näin

Tämähän se on se viimeinen keino ennen sotaa/vallankumusta: Katkaistaan rahoitus. toisaalta hyvä näin. Suomi olisi kuitenkin etunenässä taas ottanut velkaa ja lapioinut sen ulkomaille. Säästyy edes vähän veronmaksajien selkänahkaa.

Tapio

EU on siis tulonsiirto unioni. Sosialismia?

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa