Eurooppa

Unkarin hallitus tukee asuntorakentamista – talon piirustukset voi ladata ilmaiseksi lähes 100 talon kokoelmasta

Kuva Nemzeti Mintaterv Katalógus 2021.

Asuntojen piirustuksia on nyt saatavana ilmaiseksi Unkarin hallituksen julkaisemalta sivustolta. Hankkeen tavoitteena on tukea asuntorakentamista Unkarissa ja korvata nk. Kádár-kuutiot, jotka olivat suosittuja maaseututaloja kommunistisella aikakaudella.

“Kádár-kuutiot” olivat taloja, joiden pinta-ala oli 80-100 neliömetriä. Ne olivat yleensä yksikerroksisia omakotitaloja Unkarin maaseudulla, jotka rakennettiin asumisohjelman puitteissa 1960-luvulta 1980-luvulle Unkarin sosialistisen työväenpuolueen pääsihteerinä toimivan János Kádárin johdolla. Valtio yritti ohjelman aikana ohjata halpojen materiaalien käyttöön, mikä lisäsi huomattavasti asuntojen energiankulutusta verrattuna tyypilliseen unkarilaiseen taloon.

Unkarilaisia perheitä konkreettisesti tukeva Viktor Orbánin hallitus on käynnistänyt uuden asumisohjelman auttaakseen perheitä, jotka haluavat rakentaa talon tai uudistaa Kádár-kuutiot Unkarin maaseudulla.

Perheministeri Katalin Novák ilmoitti, että suunnitelmat ja mallit ovat ladattavissa ilmaiseksi hallituksen verkkosivustolta. Mallisto sisältää tällä hetkellä 96 suunnitelmaa.

Suunnitelmat ovat teknisesti laadukkaita ja toteuttamistavoiltaan edullisia. Malliston tavoitteena on tukea asuntorakentamista ja parantaa Unkarin maaseudun rakennetun ympäristön laatua.

Lähde Hungary Today.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit