Eurooppa Politiikka

Unkarin ja Puolan ministerit: Maamme eivät tule sallimaan laitonta siirtolaisuutta

Kuva KKM / Unkarin hallitus.
Unkari ja Puola vastustavat painostusta, kiristystä ja uhkavaatimuksia eivätkä aio hyväksyä laittomia siirtolaisia.

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó sanoi vierailullaan Varsovassa tapaamisessaan Puolan sisäministerin Joachim Brudzińskin kanssa, että painostuksen, kiristyksen ja uhkavaatimusten alla Unkarin ja Puolan suhteet ovat muodostuneet kiinteämmiksi ja vakaammiksi.

Kumpikaan maa ei ole hyväksynyt laittomia siirtolaisia eikä tule hyväksymään tulevaisuudessakaan. Puola ja Unkari kieltäytyvät myös tukemasta EU:n ehdottamia turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusjärjestelmiä.

Molemmilla mailla on myös sama näkemys YK:n siirtolaisuuspaketista. Szijjártó moitti aiemmin YK:n lähestymistapaa: paketti on tarkoitus saattaa voimaan tämän vuoden loppuun mennessä, ja YK:n yleissihteeri on jo julkistanut lopputuloksen, vaikka neuvotteluja ei ole edes aloitettu.

Mielestämme siirtolaisuus on kielteinen, turvallisuusriskin aiheuttava asia, ja se voidaan ja pitää lopettaa, Szijjártó sanoi.

Unkarilla ja Puolalla on myös sama näkemys EU:n ajamasta Dublin IV -sopimusluonnoksesta, jonka mukaan Euroopan neuvosto tulisi päättämään siirtolaispolitiikasta enemmistöpäätöksillä. Szijjártón mukaan kumpikaan maa ei salli ”Euroopan pelata samaa likaista peliä kuin vuonna 2015”.

Tuolloin Euroopan neuvosto äänesti uudelleensijoituskiintiöiden vapaaehtoisuuden puolesta vain muuttaakseen päätöstään hieman myöhemmin.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit