Eurooppa

Unkarin jalkapallomaajoukkue ei aio polvistua

Kuva Pixabay.

Unkarin jalkapallomaajoukkue ei polvistu ennen otteluja EURO 2020 -jalkapalloturnauksen aikana, Unkarin jalkapalloliitto (MLSZ) ilmoitti tiedotteessaan.

Eräiden pelaajien mukaan eleellä vastustetaan rasismia ja osoitetaan solidaarisuutta Black Lives Matter -liikkeelle, joka väittää olevansa rasisminvastainen järjestö, mutta jota on syytetty väestön kahtiajakautumisen edistämisestä.

MLSZ:n mukaan Unkarin jalkapallomaajoukkueen pelaajat eivät kuitenkaan polvistu.

– Urheilun perusarvot ovat yhtäläiset mahdollisuudet, kunnioitus joukkuetovereita ja vastustajaa kohtaan. Jalkapallosta voi tulla suosituin urheilulaji maailmassa, koska se kuuluu kaikille. Unkarin maajoukkue noudattaa kaikissa tapauksissa kansainvälisiä sääntöjä ja normeja, mutta kunnioittaa myös kaikkia – olipa kyseessä vastustaja, fani tai joku muu, liitto kertoo.

MLSZ muistutttaa lisäksi, että UEFA:n ja FIFA:n säännöt eivät salli minkäänlaista politiikkaa kentällä.

Ennen Puolan ja Englannin vuoden 2022 MM-karsintaa Lontoon Wembley-stadionilla puolalaiset pelaajat kieltäytyivät polvistumasta. Sen sijaan he osoittivat UEFA:n ”Respect” -tarraa pelipaidan vasemmassa hihassa kuten tšekkiläiset pelaajat Wales-ottelunsa alussa.

– He eivät polvistuneet. Tässä hullussa maailmassa on vielä järkeviä. Olen ylpeä puolalaisuudestani! Solidaarisuuspuolueen parlamenttiedustaja Mariusz Kałużny kirjoitti.

Lähteet Hungary Today, Kansalainen.

Korjattu otsikkoa 10.6 klo 21:26

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit