Eurooppa Politiikka

Unkarin Orban: EU vähättelee yhä kommunismin rikoksia


”Lännessä keksitään yhä tekosyitä kommunismin rikoksille. Jopa Euroopan unioni on haluton tuomitsemaan niitä,” Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi.Puhuessaan kommunismin uhrien muistopäivän tapahtumassa lauantaina, kansallismielinen johtaja huomautti kommunismin nousseen 20. vuosisadalla lännen intellektuellien tuotteena, mutta lopulta keskieurooppalaiset joutuivat kärsimään tästä alun perin lännen ideasta”.

Orbán painotti, että lännessä kommunismi pysyi ideologian tasolla tarjoten ”kutkuttavaa intellektuellia jännitystä globaaleille utopisteille” kuten Sidney ja Beatrice Webbille, Fabian -liikkeen merkittäville sosialistisille hahmoille (Fabian Society on brittiläinen, tammikuussa 1884 perustettu sosialismiin suuntautuneiden intellektuellien muodostama liike), Neuvostoliiton järjestelmällisille puolustelijoille.

Hän muistutti kuinka ”moni läntiseen älymystöön kuuluvaa intellektuellia, taiteilijaa, kirjailijaa ja poliitikkoa – itseään edistykselliseksi kutsuvaa – ylisti kansanmurhaan pyrkivää kommunistista diktatuuria”.

”On vaikea uskoa heidän olleen tietämättömiä siitä että ne, joita neuvostoliittolaiset pitivät luokkavihollisina – tai vaarallisina muista syistä – karkotettiin orjatyöleireille.”

Fideszin johtaja kritisoi Euroopan unionia (EU) erityisesti siitä, että se ei ole kritisoinut kommunismin rikoksia. Hän uskoo tämän johtuvan siitä, että ”vaikka kansainvälinen sotilastuomioistuin tuomitsi natsit rikoksistaan, kommunismin romahtamisen jälkeen vapaan maailman edustajat eivät vaatineet vastaavasti tuomioita kommunistirikollisille”.

Kuitenkin Keski-Euroopassa ”vielä neljännesvuosisadan kuluttua me yhä muistamme kommunistisen tyrannian luonteen – minkä jäänteitä on nähtävissä kaikkialla”.

Orbánin mukaan juuri ne kommunismin jäänteet saavat unkarilaiset ymmärtämään, että ”he voivat olla vapaita ainoastaan jos eivät koskaan enää luovu itsenäisyydestään” – viittaus hänen vastikään EU:lle esittämäänsä varoitukseen olla siirtämättä valtaa jäsenvaltioiltaan Brysselin byrokraateille.

”Tänään Unkarissa me elämme vapaina, turvallisessa maailmassa. Meillä on edessämme kirkas tulevaisuus, jonka olemme itse valinneet – toisin kuin kommunismissa, missä kaikki oli tukahdutettua ja taivas synkkien pilvien peittämä,” hän sanoi.

”Meillä voi olla tulevaisuus vain jos se on vapaa ja unkarilainen. Vain vapaiden unkarilaisten maalla on tulevaisuus.”

Kommunististen hallintojen 20. vuosisadalla aiheuttamien uhrien määrän arvioidaan olevan 94 miljoonaa ihmistä. Jäljellä olevat kommunistiset hallinnot, kuten Kiina ja Pohjois-Korea, jatkavat yhä sensuuria, poliittista tukahduttamista ja vainoa sekä umpimähkäisiä pidätyksiä – neuvostotyyliin ja uhrien usein päätyessä neuvostotyylisille pakkotyöleireille – tukahduttaakseen toisinajattelijat.


Breitbart

Artikkelikuva Károly Árvai

  • 127
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset