Eurooppa Politiikka

Unkarin Orbán: Euroopan sydän on ihmisissä, ei Brysselissä

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva Szilárd Koszticsák/MTI.

”Monet kuvittelevat, että Eurooppa on Brysselissä, mistä käsin ohjeita annetaan jäsenvaltioille,” Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi ja lisäsi, että tällainen ideologia johti talouskriisiin vuonna 2008. Se johti myös ”laittomien siirtolaisten vapaaseen liikkuvuuteen, mikä korvasi työvoiman vapaan liikkuvuuden”.

Pääministeri Viktor Orbán sanoi puhuessaan lauantaina Slovenian demokraattisen puolueen (Slovenska demokratska stranka, SDS) kongressissa Mariborissa, että Euroopan arvot ovat ihmisten sydämissä, ei Brysselissä.

Puheessaan Orbán sanoi, että Euroopan arvoista puhutaan usein kuin ne olisivat jotain, mitä säilytetään Brysselin kassakaapeissa, joihin vain muutamilla on avaimet.

”Monet kuvittelevat, että Eurooppa on Brysselissä, mistä käsin ohjeita annetaan jäsenvaltioille,” pääministeri sanoi ja lisäsi, että tällainen ideologia johti talouskriisiin vuonna 2008. Se johti myös ”laittomien siirtolaisten vapaaseen liikkuvuuteen, mikä korvasi työvoiman vapaan liikkuvuuden”.

”Olemme ylpeitä asuessamme täällä. Olemme ylpeitä kansoistamme, historiallisista saavutuksistamme ja selviämisestä vaikeiden vuosisatojen yli,” Orbán sanoi.

”Me haluamme säilyä slovenialaisina ja unkarilaisina.”

SDS:n johtaja Janez Janša kiitti pääministeri Orbánia, ei ainoastaan Unkarin rajojen vaan myös Slovenian rajojen suojaamisesta suuren siirtolaistulvan aikana.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit