Eurooppa Politiikka

Unkarin pääministeri Orbán: ”Kristittyjen ja muslimien monikulttuuri ei voi olla rauhallinen ja turvallinen”

Viktor Orbán. Kuva European Council Audiovisual Services.

Euroopan komission esiteltyä viime viikolla uuden ehdotuksen EU:n yhteiseksi maahanmuuttopolitiikaksi, Unkarin pääministeri Viktor Orbán totesi tuntevansa itsensä vapaustaistelijaksi puolustamassa kansallista itsemääräämisoikeutta.

Mikään ei ole Unkarissa muuttunut sitten vuoden 2015 suuren siirtolaisvyöryn ja sitä seuranneiden EU:n siirtolaisten uudelleensijoituskiintiöiden, joita Unkari muiden Visegrád-maiden ohella ei koskaan hyväksynyt. Maa ei tule edelleenkään hyväksymään minkäänlaisia suunnitelmia, jotka pakottaisivat vastaanottamaan siirtolaisia.

– Unkarille siirtolaisuudessa on kysymys kansallisesta turvallisuudesta. Unkarissa olemme todella tarkkoja siitä, että meille ei synny rinnakkaisyhteiskuntia, avoimien ovien yhteiskuntaa tai sekakulttuuria, pääministeri Viktor Orbán (Fidesz) korosti Reutersin haastattelussa.

– Emme usko, että kristittyjen ja muslimien sekayhteiskunta voisi olla rauhanomainen ja turvallinen sekä tarjota ihmisille hyvän elämän.

Orbán muistutti, että Euroopan komission kaavailu uudeksi maahanmuuttopolitiikaksi pakottaisi Unkarin ottamaan vastaan siirtolaisia – asia, mitä V4-maat Unkari, Tšekki, Puola, Slovakia ja monet muut EU-maat eivät hyväksy.

Mitä tulee Euroopan parlamentin Unkaria ja Puolaa vastaan liipaisemaan EU:n peruskirjan artikla 7:ään – ydinaseartiklaan – Orbán sanoi syytösten olevan pelkkää löpinää. Bryssel aloitti artikla 7 mukaisen rangaistusmenettelyn Unkaria ja Puolaa vastaan vuonna 2018 muun muassa maiden kieltäydyttyä ottamasta vastaan kolmansien maiden siirtolaisia EU-kiintiöiden mukaisesti.

– Kun joku sanoo, että demokratia voi olla vain liberaalia, kyseessä on sortaminen. Minun täytyy taistella sitä vastaan älyllisen vapauden vuoksi. Aika ajoin tunnen olevani edelleen vapaustaistelija, Orbán sanoi viitaten Unkarin lähihistoriaan.

Viktor Orbán nousi politiikan eturiviin Unkarissa vuonna 1989, kun hän vaati kommunistisen Neuvostoliiton miehitysjoukkojen välitöntä vetäytymistä Unkarista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit