Eurooppa Politiikka

Unkarin pääministeri Orbán: Liberaalien on kunnioitettava illiberaalien oikeuksia

Unkarin pääministeri Viktor Orbán. Kuva Orbánin Facebook-sivu.

Arvojen yhtenäisyyttä ei ole, joten ei ole myöskään poliittista yhtenäisyyttä, Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi.

Pääministeri kertoi viimeisimmässä ”Samizdat” -kirjeessään, että viimeisimmässä Eurooppa-neuvoston kokouksessa ”sateenkaari-liputetut pääministerit” pyrkivät selvittämään keskustelussa, onko arvojen yhtenäisyyttä olemassa.

Orbán sanoi, että kiista oli ”kiusallisen samanlainen” kuin kesäkuussa 2015 puhjenneessa ”siirtolaisten hyökkäyksessä Eurooppaan”.

– Molemmat olivat moraalisesti vaikeita, poliittisesti tärkeitä ja älyllisesti hienoja keskusteluja. Molemmissa tapauksissa vastaus on sama: ei ole yhtenäisiä arvoja eikä siis myöskään poliittista yhtenäisyyttä, pääministeri Orbán sanoi ja lisäsi, että molemmissa tapauksissa” liberaalien lähtökohta oli se, että asioihin on vain yksi vastaus, jonka tulee olla sopusoinnussa liberaalin mielipiteen kanssa.”

– Liberaalit uskovat, että jokaisella on oikeus muuttaa ja tulla Euroopan unionin alueelle vaikka ei saapuisikaan suoraan vaarallisesta maasta vaan turvallisen kolmannen maan kautta. Heidän mukaansa oikeus siirtolaisuuteen on pohjimmiltaan ihmisoikeus.

– Jos haluamme pitää Euroopan unionin koossa, liberaalien on kunnioitettava illiberaalien oikeuksia, pääministeri Viktor Orbán sanoi.

Lähde About Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
5 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
John Quiman

Euroopassa ei ole yhteisiä arvoja nykyisin. On olemassa jonkin sorttisen sekoeliitin ”arvot” ja sitten suuri määrä poliitikkoja ja kansoja, jotka on alistettu hyväksymään sekoeliitin ”arvot”.

Unkari ja jokunen muu maa ei halua taipua sekoeliitin sairaisiin arvoihin, joten ne ovat sekoeliitin propagandatoimiston leimakirvestehtailun ykkösasia juuri nyt.

Leimakirveet ovat tietysti silkkaa valetta, mutta niillä koetetaan vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ja aika hyvin on vaikutettukin. Ovat tosin tylsymässä runsaan käytön jälkeen ja yhä useammalla alkaa olla immuniteetti leimakirveshyökkäyksiä vastaan.

Ns. suvaitsevaiset suvaitsemattomat, eli liberaalit, eivät todellakaan kunnioita muiden ajatusten vapautta, vaan tekee parhaansa tukahduttaakseen ne. Uskovat olevansa aidosti suvaitsevaisia, kun suvaitsevat asioita, joita he pitävät ideologiansa mukaisesti oikeina.

Neuvostiliitossakin oli hyvin suvaitsevainen ilmapiiri. Kaikkea, mikä myötäili ideologiaa, suvaittiin ja palkittiin. Tällainen ruokkii keskinkertaisuuksien ja vähän tyhmempien asemaa yhteiskunnassa. Vähääkään järjelliset eivät kellisty selälleen odottamaan rapsutuksia alistumalla teeskentelemään, että ideologiassa totuus. Näin toimii ns. suvaitsevaisuus, siis liberalismi nykyisin. Kunhan uskot ja mölyät uskoasi, saatat saada paikan eliitissä tai ainakin palkitun hyödyllisen mitalin.

Jussi Hämäläinen

Aivan helvatan hyvin analysoitu ja sanottu!

Vieno Huttunen

Oikeastaan ymmärtääkseen, mistä kiikastaa, tulisi ensin kirkastaa vapauden ja sen vastakohdan, ei-vapauden, käsitteet. Nykyään meille markkinoidaan vapautena jotakin, joka ei sitä ole. Liberaalius tuntuu merkitsevän samaa kuin rajattomuus, anarkia, mielivalta ja välinpitämättömyys. Kuvitellaan automaattisesti, että vapaus ymmärretään myös kaikkialla maailmassa samalla tavalla ja että kaikki ihmiset osaavat toimia sen pelisääntöjen mukaan, kunhan he pääsevät hengittämään Euroopan liberaalia ilmaa.

Ikävä kyllä dualistisessa maailmassa asioita ei voi olla ilman määrittäviä tekijöitä, jotka ikäänkuin antavat määritelmän rajat, piirtävät sen ääriviivat. Yleensä asiat tulevat oleviksi vain sen kautta, mitä ne ainakasn eivät voi olla. Vapaus pääasiassa merkitsee lupaa, mahdollisuutta, tehdä asioita, kieltojen ja rajoitusten puuttumista. Mutta sallittu törmää yleensä jo heti toiseen ihmiseen, siihen loukkaako yksilön vapaus toisen ihmisen oikeuksia. Hyvä esimerkki on etenkin viime vuosina paljon otsikoissa ollut erään ideologian maista tulleiden maahanmuuttajien ottamat vapaudet seksuaalisen tarpeen tyydyttämiseen. Meillä heidän tarpeensa törmää useimmiten lapsen oikeuteen fyysiseen koskemattomuuteen ja kasvuun tasapainoiseksi aikuiseksi. Mikäli vapautta ei millään tavalla määritellä, se johtaa mielivaltaan, jolloin jokainen toimii itse ottamin vapauksin. Syntyy yksilöiden tyrannia.

m1xa

Amen tuolle!👌

Nestori Lundahl

Liberaalina itseään mainostama hyveellinen ihminen tuli sanomaan, että maailman kaikkien ihmisten tulisi olla siskoja ja veljiä keskenään.
Kaunis ajatus, mutta entäpä jos ne eivät halua olla meidä siskojamme ja veljiämme, koska katsovat että meidän tapamme ovat niin paheellisia. Mitä me sitten teemme? Pakotamme heidät?
Minä en lähtisi vaikkapa Islamabadin tai Mogadishun jne. torille kertomaan, että kaikki ihmiset siellä ovat minun veljiäni ja siskojani. Siinä voi mennä vaikka henki. Sen verran pahasti he saattavat loukkaantua.