Eurooppa Politiikka

Unkarin pääministeri Orbán puolueensa jäsenyydestä EPP:ssä: Fidesz ei voi kuulua maahanmuuttomyönteiseen ryhmään

Viktor Orbán Helsingissä 8.11.2018. Kuva Koszticsák Szilárd / MTI

Unkarin pääministeri Viktor Orbán kommentoi perjantaina Kossuth Radion haastattelussa Donald Tuskin valintaa EU-parlamenttiryhmä EPP:n puheenjohtajaksi.

Hungary Today -julkaisun mukaan Viktor Orbán sanoi johtamansa Fidesz-puolueen odottavan EPP:n (Euroopan kansanpuolue) selventävän näkemyksiään ja suunnitelmiaan. Siihen saakka Fidesz pitää äänioikeudettoman jäsenyytensä ryhmässä.

Myös Petteri Orpon johtama Kokoomus-puolue kuuluu EPP-europarlamenttiryhmään, ja Orpo vaati viime vuonna Fidesz-puolueen erottamista EPP:stä.

Orbán painotti, että Fidesz ei voi kuulua maahanmuuttomyönteiseen poliittiseen ryhmään, joka on epäonnistunut rajojen suojaamisessa, raja-aidan rakentamisen tukemisessa ja kieltäytynyt tunnustamasta unkarilaisten ansioita Euroopan suojaamisessa.

Pääministerin mukaan EPP on luisunut vasemmalle eikä ole selvää, pystyykö uusi puheenjohtaja [Tusk] muuttamaan tilannetta.

– Jos hän ei pysty, meidän täytyy luoda uusi yhteisö, Orbán huomautti.

Orbánin mukaan maahanmuuttokeskustelu on tärkein keskustelunaihe tulevien viiden vuoden aikana, ja sen täytyy saada ”hyvä lopputulos”.

Pääministeri totesi, että Euroopan johtajat ovat tehneet suuria virheitä viime vuosina muun muassa siirtolaisuuden suhteen. Pääministeri Orbán painotti myös, että Eurooppaa kohtaavaa siirtolaisvyöryä edistävät kansalaisjärjestöt ovat Euroopan vihollisia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa