Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin pääministeri: Me todistimme ensimmäisenä, että massamuuttoliike on mahdollista pysäyttää

Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus
Unkari on ollut ensimmäinen maa joka on todistanut, että ”siirtolaisuutta, jota oli aiemmin pidetty pysäyttämättömänä, voidaan hallita, pysäyttää ja kääntää takaisin,” Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi rajapoliisien valatilaisuudessa.

Orbán osallistui 1 206 rajapoliisin valatilaisuuteen Budapestin Sankarten aukiolla, ja sanoi: ”me olemme näyttäneet ensimmäisenä, että meitä ei voi pakottaa asuttamaan ihmisiä, joiden identiteettiä tai aikeita emme tiedä.”

”Me uskomme, että Euroopan tulevaisuutta ei suunnitella imperiumin keskuksessa, vaan Euroopan kansallisvaltioiden pääkaupungeissa, esimerkiksi Varsovassa, Pariisissa, Berliinissä ja myös Budapestissä,” Orbán painotti ja jatkoi:  ”Jos asiat menisivät toisin, seurauksena olisi köyhtymistä ja alistamista.”

Pääministeri painotti, että Unkaria koskeva päätöksenteko täytyy olla unkarilaisten käsissä, ja huomautti, että jos Unkarin hallitus olisi tehnyt asioita toisin, sadattuhannet siirtolaiset virtaisivat Unkarin läpi, ja kuka hyvänsä itseään pakolaiseksi väittävä tulisi hallitsemattomasti maahan.

”Unkari kuitenkin teki maalaisjärjen ja historian opetusten mukaisesti: se katkaisi virran. Unkari ei odottanut muita tai keksinyt tekosyitä, se ei pelännyt kritiikkiä, vaan järjesti puolustuksen,” pääministeri sanoi.

Osoittaen sanansa uusille rajapoliiseille, Orbán sanoi, että pelkästään rajojen suojaaminen ei ole ollut riittävä toimenpide, vaan sitä pitää vahvistaa aika ajoin ja ylläpitää päivittäin.

”Jos maalla ei ole rajakontrollia ja urheita rajapoliiseja, maalla ei ole hyvinvointia, turvallisuutta tai tulevaisuutta; on vain epävarmuus, pelko, kaaos, viha, ja ihmisten päälle ajavia kuorma-autoja,” Orbán sanoi.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit