Eurooppa Politiikka

Unkarin pääministeri Viktor Orbán Helsingissä: ”Eurooppaa ei ole ilman kansakuntia”

Viktor Orbán Helsingissä 8.11.2018. Kuva Koszticsák Szilárd / MTI
Ilman kansakuntiaan Eurooppa menettää henkisen ja kulttuurisen identiteettinsä, Unkarin pääministeri Viktor Orbán sanoi Euroopan kansanpuolueen (EPP) kokouksessa Helsingissä.

Puheessaan Unkarin pääministeri Viktor Orbán painotti, että vahvat kansakunnat tekevät Euroopasta menestyksekkään.

– Ilman menestyviä kansakuntia ei ole vahvaa Eurooppaa, Orbán sanoi.

Viktor Orbán Helsingissä 8.11.2018. Kuva
Szecsõdi Balázs / MTI

Pääministeri muistutti, että sosialistit, liberaalit ja vihreät haluavat Euroopan, joka on menettänyt juurensa ja henkisen identiteettinsä. Tämän sijaan Orbán visioi toisenlaisen tulevaisuuden: kansakuntien Euroopan, millä on 27 kasvot ja mikä on sekä kristillinen että demokraattinen.

Orbán painotti, että selviytyäkseen tulevista eurovaaleista voittoisana, EPP:n tulee palauttaa yhtenäisyytensä, ja siksi sen ei tule koskaan luottaa niihin, jotka henkilökohtaisten kunnianhimojensa vuoksi tuovat EPP:hen sosialistien ja liberaalien kritiikkiä.

Viktor Orbán Helsingissä 8.11.2018. Kuva
Szecsõdi Balázs / MTI

Hän sanoi, että EPP:n tulee palata henkisille juurilleen ja julistaa ”kristillisdemokratian renesanssia” sekä ”hylätä sellaiset järjettömyydet kuin Fidel Castro sekä Karl Marx”.

Orbán muistutti, että voittaakseen tulevissa EU-vaaleissa EPP ei saa kuunnella vastustajiaan eikä punnita itseään vasemmiston tai liberaalimedian standardien mukaan.

– Jos haluamme miellyttää heitä, tuomitsemme itsemme häviöön, pääministeri sanoi.

Voiton avaimet piilevät kansassa, ja EPP:n tulee asettua kansan puolelle.

– Kansalaisia on suojeltava laittomalta maahanmuutolta, terrorismilta, rikoksilta ja taloudellisilta murheilta, Unkarin pääministeri Viktor Orbán muistutti.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit