Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantaja: Balkanin laittomien siirtolaisten reitti ei hiljene edes talveksi

György Bakondi. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus
Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantajan mukaan Balkanin siirtolaisreitti etelästä Länteen ei hiljene edes talven ajaksi.

Vaikka alkava talvi tekee monet siirtolaisten käyttämät Balkanin vuoristotiet vaikeakulkuisiksi, siirtolaisreitit eivät hiljene kokonaan talvikuukausien ajaksi. Näin sanoo Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantaja György Bakondi.

– Siirtolaisia ei saavu jatkuvasti Kreikan saarille, vaan koko ajan kasvava määrä saapuu Kreikkaan myös maareittejä pitkin Turkista. Liikettä on havaittavissa myös Bulgariassa, turvallisuusneuvonantaja totesi M1-kanavalla lauantaina.

Hänen mukaansa Balkanilla olevien laittomien siirtolaisten tarkka määrä ei ole tiedossa, mutta heitä arvioidaan olevan 70 000. Vaikka siirtolaiset eivät pääsisikään eteenpäin kohti Länttä, he eivät kuitenkaan palaa tuloreittiään takaisin.

Laittomien siirtolaisten reitit löytävät nopeasti uusia uomia. Bakondi muistutti, että vuonna 2015 kun Unkari rakensi aidan Serbian rajalle, ihmissalakuljettajat ohjasivat laittomien siirtolaisten virran kulkemaan Kroatian kautta vain muutamien tuntien kuluessa.

Bakondi myös painotti kansalaisjärjestöjen Euroopalle aiheuttamaa uhkaa. Välimerellä kansalaisjärjestöjen alukset ovat lähes näihin päiviin saakka kuljettaneet laittomia siirtolaisia Afrikan rannikolta Eurooppaan, ja hän myös muistutti vastikään julkaistusta videosta, jolla kansalaisjärjestön johtaja kertoi, kuinka hänen järjestönsä on opettanut laittomia siirtolaisia näyttelemään turvapaikkapuhuttelussa.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit