Eurooppa Politiikka

Unkarin parlamentin puhemies: Pääministerin hallintotavassa ei tule tapahtumaan suuria muutoksia

László Kövér. Kuva Ferenc Almássy
Unkarin pääministerin hallintotapa tulee säilymään entisellään, arvioi Unkarin parlamentin puhemies.

Unkarin pääministerin Viktor Orbánin kauan aikaa tuntenut parlamentin puhemies László Kövér kertoi MTI:n haastattelussa, että hän ei odota suuria muutoksia vasta pääministeriksi uudelleen valitun Orbánin hallintotapaan.

– Pääministeri on poikkeuksellisen kyvykäs henkilö, joka antautuu toimeensa täysin.

– Voitte olla varmoja siitä, että hän tulee pysymään hallituksen pääpelurina, ehkä jatkossa vieläkin enemmän kuin ennen.

Viktor Orbán. Kuva Unkarin hallitus.

Kövér kertoi joidenkin ihmetelleen sitä, että pääministeri viitoitti virkaanastujaispuheessaan suuntaviivoja jopa vuoteen 2030 saakka. Kövérin mukaan hämmästyneitä ovat kuitenkin vain ne, jotka eivät tunne Viktor Orbánia. Hänen mukaansa kyseessä ei ole tyypillinen eurooppalainen poliitikko, joka suunnittelee vain seuraavaa vaalikampanjaa.

– Eurooppa on täynnä sellaisia poliitikkoja, ja sellaiselta Eurooppa näyttää.

Kövérin mukaan kaikkien unkarilaisten parlamentaaristen tahojen velvollisuus on tukea hallitusta maan itsemääräämistä koskevassa asiassa.

– Tämän sabotoiminen olisi maanpetoksellista toimintaa.

Hänen mukaansa Unkarin demografinen kysymys on tulevaisuudessakin tärkein esille otettava asia.

– Perheitä tukeva yleinen mielipide on elintärkeä, mutta ilman henkistä ja älyllistä mukautumista tätä kysymystä ei pystytä ratkaisemaan.

Vaikka hallituksella onkin äänestäjien enemmistön tuki takanaan, maassa on toki niitäkin, jotka ajattelevat toisin. Kövérin mukaan suurin osa heistäkin tiedostaa, että maassa ei kuitenkaan ole muuta realistista vaihtoehtoa.

– Oppositioleiri on älyllisesti tyhjä ja moraalisesti konkurssissa.

Kövérin mukaan hallitsevien puolueiden tulisi parhaansa mukaan kommunikoida selkeästi omia arvojaan, ja opposition puolestaan ottaa osaa keskusteluun rakentavasti, ei tuhoavasti.

Asiasta kertoi Daily News Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa