Eurooppa Politiikka

Unkarin parlamentin puhemies syyttää Euroopan unionia raa’asta valtapolitiikasta pienempiä jäsenmaita kohtaan: ”Se on moraaliterroria”

László Kövér. Kuva Ferenc Almássy.

Unkarin parlamentin puhemies László Kövér sanoi sunnuntaina haastattelussa, että jos Euroopan unioni sitoo jäsenmaiden rahoituksen oikeusvaltioperiaatteeseen, se samalla vaarantaa saman periaatteen, koska tällöin isommat jäsenmaat pystyvät kiristämään pienempiä jäsenmaita.

Kossuth Radion haastattelussa László Kövér sanoi, että EU käyttää raakaa valtapolitiikkaa pienempiä jäsenmaita kohtaan. Kövér kutsui taktiikkaa moraaliterroriksi.

Puhemies muistutti kirjeestä, jonka Unkari on lähettänyt Brysseliin. Kirjeessä todetaan, että jos EU sitoo jäsenmaiden saamat tuet oikeusvaltioperiaatteeseen, Unkari kaataa 7 vuoden ajalle kaavaillun EU-budjetin.

Kövér sanoi, että EU:n perussopimukset sisältävät mekanismeja, joiden tarkoituksena on nimenomaan estää poliittisia tai ideologisia menettelyjä, ja näitä sääntöjä ei pitäisi polkea. Uusien perussopimuksia loukkaavien mekanismien käyttöönotto voi upottaa EU:n syvyyksiin, hän lisäsi.

Puhemies myös viittasi Euroopan liberaalimediaan. Hänen mukaansa Länsi-Euroopan tiedotusvälineet ovat yksiäänisiä.

Kövér sanoi, että Unkarilla ja Puolalla ei ole ongelmia tällä alueella, ja hän vertasi länsimaisia tiedotusvälineitä ”Göbbelsin propagandaan”, joka saa ihmiset uskomaan, että Unkarin ja Puolan hallitukset olisivat vastuussa, jos EU:n eteläiset valtiot eivät saisi elvytystukea.

Puhemies korosti, että Unkarin hallitus ”taistelee” maansa suvereniteetin puolesta.

– Emme liittyneet imperiumiin, hän sanoi ja lisäsi, että Unkari sai tarpeekseen ollessaan ”Neuvostoliiton siirtomaana”.

Lähde Hungary Today.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa