Eurooppa Politiikka

Unkarin parlamentin puhemies: Uusi totalitaarinen järjestelmä on tuhoamassa Eurooppaa

László Kövér. Kuva Ferenc Almássy.

”Natsien ja kommunistien jälkeen Eurooppaa on tuhoamassa uusi totalitaarinen järjestelmä, jota kutsutaan joskus liberalismiksi, posthumanismiksi tai vihreäksi mielettömyydeksi”.

Unkarin parlamentin puhemies László Kövér sanoi, että ne, jotka yrittävät suojella EU:ta Unkarilta, tuhoavat EU:n.

Puhemies kertoi Kossuth Radiolle, että ”natsien ja kommunistien jälkeen Eurooppaa on tuhoamassa uusi totalitaarinen järjestelmä, jota kutsutaan joskus liberalismiksi, posthumanismiksi tai vihreäksi mielettömyydeksi”.

Hän sanoi äänestäneensä EU:n liittymisen puolesta vuonna 2003 vakuuttuneena siitä, että Unkari saisi liittymisensä yhteydessä suotuisan demokraattisen ja sivistyneen toimintaympäristön sekä rahoitusta.

– Se on ollut totta tähän päivään asti, Kövér sanoi.

Kövér sanoi äänestävänsä todennäköisesti Unkarin liittymistä vastaan jos kansanäänestys EU-jäsenyydestä pidettäisiin nyt.

Lähde About Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
15 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Aika lössi paikka. Sama kun kirjoittaisitb iltapasloihin mielipiteesi. Siksipä näillä muka julkaisuilla ei ole mitään merkitystä sen enempää kuin muka persuilla. Maa on täynnä ainoastaan pelkurureita, jotka eivät jostain helvetin syystä siltikään viihdy perunakuopassa piilossa.

Rullattu

Kirjoitin että unkarilaiset on kuten suomalisetkin, ei kannata kenenkään yleistää heitä suomalsia paremmaksi.
Aiemmin kerroin ihan lähipiiristä erään jutun unakrilaisesta suomessa mutta se näkyi olevan liikaa tälle alustalle.
Täälläkö pitäsi nuolla unkarilaisten varpaita?

Kaino-Vieno Huttunen

”… että Unkari saisi liittymisensä yhteydessä suotuisan demokraattisen ja sivistyneen toimintaympäristön sekä rahoitusta.

– Se on ollut totta tähän päivään asti, Kövér sanoi.”

Unkarihan on muiden entisten itäblokin maiden ohella ollut EU:n nettosaaja. Tämän lystin niille ovat tähän asti kustantaneet Suomen kaltaiset nettomaksajat, ei raha tyhjästä ole tullut.

Sivistyneenä en kyllä voi Euroopan Unionia pitää. Itse olisin hyväksynyt EU:n, jos se olisi rakennettu sille, mikä oikeasti yhdistää Euroopan maita, antiikin sivistykselle. Samalla jokaisen maan omaa ainutlaatuista kulttuuri-identiteettiä olisi vaalittu ja Euroopan kulttuurinen kirjo nähty oikeana monikulttuurisuutena. Nyt Euroopan kansalaisia on vuosikymmenet tyhmennetty koululaitoksen, median sekä tyhjänpäiväisen viihteen ansiosta. Ihaillaan primitiivisiä kulttuureita, millä en niinkään tarkoita luonnonkansojen viisautta ja harmoniaa äiti-maan lapsina, vaan raakaa, väkivaltaista ja autoritääristä islamia.

Anneli Lohiniva

Kiitos kommentistasi, allekirjoitan sanomasi ♥️

pää määrää

Yhdenkää suomalaisen puolueen johto ei uskalla suutaan avata, vaikka ajattelisi samaan tapaa kuin Unkarin poliitikot. Pelko joutua Ylen ja valtamedian haukkumaksi ja pelko kannatuksen vähentymisestä estää rehellisyyden. Voipa moni pelätä valtakunnan syyttäjää ja polpoa.

Ilkka Mänttäri

EU:ta vastaan äänestäisi varmaankin suuri osa myös Suomalaisista jos äänestys pidettäisiin nyt ja ilman suurta propagandakampanjaa. Osaa suomalaisia poliitikkoja näyttää vaivaavan tauti että jos ei tee mitään niin ei tee virheitäkään, vihervasemmistolla taas on niin luja luottamus omaan asiaansa että kaikkea voi tehdä, laista viis.

John Quiman

Harkimo oli yhden kauden Kokoomuksen kansanedustaja, mutta hyppäsi pois siitä kelkasta ja perusti Liike nyt -puolueensa. Hän kertoi kyllästyneensä politiikantekoon, jossa etusijalla on kansanedustajan oma etu, sitten puolueen etu ja vasta niiden jälkeen saattaa tulla kysymykseen kansan etu.

Ruotsissa politiikassa 90-luvulla ollut Bert Karlsson kyllästyi myös politiikkaan. Hän sanoi, että politiikka on sitä, että valehtelee uskottavasti (”politik är att ljuga trovärdigt”).

Nämä poliitikot eivät tosiaan aja takaa muuta kuin itselleen etuja ja uraputkea, eikä muulla mole väliä. Kansan etu ei ole edes mielessä, vaan kansa on vain väline oman edun tavoittelussa.

Ilkka Mänttäri

Meille optimistisille reaaliasioita ymmärtäville tämä poliittinen rasti on aika vaikea, kun aina kampeaa pessimismin puolelle, kun ei ole enää mitään puoluetta jota voisi äänestää. Kun mennään siihen tilanteeseen että ei voi edes äänestää edes sitä vähimmän haitallista puoluetta niin tämä, kun se skoitetaan korruptioon niin siinä on vallankumouksien resepti. Sekasorto myös ei aina ole vahingollista siitä seuraa uusi järjestäytyminen. Jos joku kaukana avaruudessa seuraa maan kehitystä se ei kovin paljoa keskity yksityisiin sotiin (niitä on niin paljon) kuin niiden esiintymistiheyteen. Jos se harvenee niin jotakin ehkä voidaan savuttaa, muussa tapauksessa, hyvää kosmista yötä.

John Quiman

Olenkin kauan ollut sitä mieltä, että ehkä hullujenhuoneissa ovien lukot ovat väärällä puolella ovea 😀

Sampo Maa

Unkari jälleen. Hmm. En ole käynyt Unkarissa ja minulla on unkarilaisista vain yksi kokemus, mutta se on kyllä jäänyt hyvin mieleen. Se oli Kanarialla vuonna 1991, siellä oli jossain ravintolassa unkarilainen jazz-yhtye soittamassa, ja menin sitten tauolla sanomaan pojille, että tehän olette loistavia. Olivat kovin otettuja, ja istuttiin siellä sitten parina iltana ja juotiin ja juteltiin. Jäi vain mieleen se, miten ihmeen ystävällisiä ne kaverit olivat. Suomalaisena olin tottunut viileämpään kanssakäymiseen, mutta unkarilaiset alkoivat heti jutella minulle kuin vanhalle kaverille. Että kyllä joo, jotain erityistä unkarilaisissa varmaankin on.

Ilkka Mänttäri

Olen muutaman kerran käynyt ja oikeassa olet.

Kata

Mulla oli naapurina unkarilainen perhe neljä vuotta ja he vaalivat yhteisöllisyyttä aivan toisin kuin me suomalaiset nykyään.Ja kun muuttivat pois niin pihakekkerit loppuivat….
Se yhteisöllisyys oli vielä 80-90-luvuilla…ja sitten tultiin kansainvälisiksi…..ja individualisteiksi…ja saimme hillotolppa- ja career politicians..ja kaikki on menny päin perzettä sen jälkeen.

Anneli Lohiniva

Kuten meissä suomalaisissakin, olemmehan sukulaiskansojakin, ai nakin niin on kerrottu

Esko

EU tukee oppositiota Venäjällä ja Valko-Venäjällä ja ajaa jopa vallankaappausta, mutta samalla yrittää tukahdutta väkisin oman oppositon Unkarin, Puolan jne. Mikä valtio tämä EU on?