Eurooppa Rikos

Unkarin poliisi esti islamistisen terrori-iskun

Hungarian Counter Terrorism Centre (TEK, Terrorelhárítási Központ) BTR-80. Kuva Fmvh / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Unkarin terrorismintorjuntakeskuksen (TEK) interventioyksikkö otti tiistaina kiinni 21-vuotiaan unkarilaisen islamistin, kun tämä aikoi pommittaa Puskás-stadionia kesäkuussa jalkapallon EM-kisojen aikana.

Budapestin syyttäjänviraston tiedotteen mukaan mies vangittiin keskiviikkona epäiltynä terrori-iskujen valmistelusta. Nuori mies, joka asuu Kecskemétissä, aikoi käyttää putkipommeja Puskás-stadionilla. Hän suunnitteli myös ajavansa autolla ihmisjoukkoon Balaton-järvellä.

TEK:n komentaja kenraaliluutnantti János Hajdú sanoi lehdistötilaisuudessa, että TEK on tutkinut asiaa viikkoja sen jälkeen, kun nuori unkarilainen mies osallistui keskusteluihin Islamilaiseen valtioon liittyvillä verkkosivustoilla.

Ulkopuolisilta suljetussa verkossa käyty keskustelu koski valmistautumista terrori-iskuun. Keskustelussa mukana oli henkilöitä, jotka tunnustavat vihamielisen islamilaisen ideologian. Mies oppi valmistamaan putkipommin ja olisi osannut käyttää sitä massatapahtumassa Budapestissa tai muualla Unkarissa.

Keskustelu sisälsi myös tietoa päälleajoista – hyökkäyksistä, joissa islamistit ajavat auton väkijoukkoon. Nuori mies ilmaisi haluavansa ehdottomasti tehdä niin.

Lähde RMX News.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit