Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin rajavalvontajoukot pidättivät tammikuussa Unkarin ja Serbian rajalla yli 700 laitonta siirtolaista

Unkarin ja Serbian välisen rajan aitarakennelmia toisen vaiheen, kaksinkertaisen aidan, valmistuttua huhtikuussa 2017. Kuva Unkarin hallitus.

Unkarin sisäisen turvallisuuden vakaus alkaa tiukasta rajavalvonnasta, sanoo Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantaja György Bakondi.

Unkarin pääministeri Viktor Orbánin turvallisuusneuvonantaja György Bakondi paljasti M1-kanavan ohjelmassa, että Balkanin kautta Länttä uhkaava laiton siirtolaisuus ei suinkaan ole tyrehtynyt. Pelkästään tammikuussa Unkarin rajavalvontajoukot pidättivät Unkarin ja Serbian välisellä rajalla 700 laitonta siirtolaista.

György Bakondi. Kuva Gergely Botár / Unkarin hallitus.

Bakondin mukaan useimmat kiinni otetuista piileskelivät rajaa ylittävissä ajoneuvoissa, eivätkä määrät ole pienentyneet kuluneina vuosina.

Turvallisuusneuvonantaja muistutti, että suojatakseen omalta osaltaan Eurooppaa, maa on vahvistanut rajaansa kaksinkertaisella raja-aidalla, lisännyt poliisivoimien määrää rajoilla, tarkistanut siirtolaisia auttaneiden kansalaisjärjestöjen tukien määrää ja kouluttanut viranomaisvoimiaan käsittelemään siirtolaisten aaltoa.

–  Unkarin sisäisen turvallisuuden vakaus alkaa tiukasta rajavalvonnasta, Bakondi muistutti.

Yli 70 000 laitonta siirtolaista etsii pääsyä Balkanin kautta syvemmälle Eurooppaan

Turvallisuusneuvonantaja Bakondin mukaan yli 70 000 laitonta siirtolaista etsii pääsyä Balkanin kautta syvemmälle Eurooppaan. Useimmat näistä laittomista siirtolaisista ovat lähtöisin Afganistanista, Pakistanista, Iranista ja Algeriasta.

Turvallisuusneuvonantaja György Bakondi muistutti myös tulevien europarlamenttivaalien merkityksestä.

– Europarlamenttivaaleissa vaakalaudalla on, pystymmekö suojaamaan Eurooppaa siirtolaisuudelta ja siirtolaisuusmyönteisiltä poliitikoilta, hän sanoi.

Asiata kertoi About Hungary.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa