Eurooppa Politiikka

Unkarin ulko- ja kauppaministeri: ”Läntiseen Eurooppaan syntynyt rinnakkaisyhteiskuntia”

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Unkarin hallitus.
Unkarin ulko- ja kauppaministeri Péter Szijjártón mukaan maailma on mennyt suuntaan, jonka unkarilaiset ovat ennustaneet muita ennen, usein valtavirtaa vastaan.

Ministeri Péter Szijjártó on puheessaan ottanut maanantaina (28.9.) kantaa Euroopan turvallisuustilanteeseen, maahanmuuttoon ja terrorismiin.

Ratkaisut laittomaan maahanmuuttoon eivät ole lähentyneet, mutta Unkarin näkökulmasta samanlaisia viestintäelementtejä voidaan nähdä nyt länsimaissakin, ministeri totesi diplomaattitapahtumassa Budapestissa.

Ministeri myös sanoi, että laittomat maahanmuuttajat on pystyttävä erottamaan pakolaisista ja Euroopan puolustus alkaa rajavalvonnasta. Ministerin mukaan Unkarin ei tule hyväksyä sitä, että Unkaria kritisoidaan perusteettomasti ja häpeällisellä tavalla sisäpoliittisista syistä. Ministeri Szijjártó kiinnitti huomiota myös epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan seurauksiin.

Maahanmuuttajaperheiden ja -yhteisöjen integraatio on ollut monissa tapauksissa epäonnistunutta, ja rinnakkaisyhteiskuntia on syntynyt moniin paikkoihin Länsi-Euroopassa. Tämä vaatii meitä noudattamaan erilaista eurooppalaista politiikkaa; EU-päättäjien tulisi ratkaista nämä kysymykset, eikä ottaa haukuttavaksi tiettyjä jäsenvaltioita, ministeri huomautti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit