Eurooppa

Unkarin ulkoministeri: Bryssel tukee laitonta siirtolaisuutta ja huumeiden lisääntyvää käyttöä

Péter Szijjártó. Kuva EU2017EE / CC BY 2.0

Laiton maahanmuutto ja lisääntynyt huumeiden kulutus ovat kaksi vakavaa maailmanlaajuista turvallisuushaastetta, jotka liittyvät järjestäytyneeseen rikollisuuteen, eivätkä Euroopan unionin toimet ole riittävän tehokkaita, Unkarin ulkoministeri sanoi Kiotossa, missä hän osallistui YK:n 14. rikostentorjunnan ja rikosoikeuden kongressiin.

Ulkoministeri Péter Szijjártó kertoi, että koronaviruspandemia on luonut uusia maailmanlaajuisia turvallisuushaasteita, joiden käsittelemättä jättäminen aiheuttaisi uusia ongelmia.

Hänen mukaansa laiton siirtolaisuus muodostaa turvallisuus- ja kulttuuriuhan Euroopalle ja riskin Covid-19 -viruksen nopeasta leviämisestä.

Järjestäytynyt rikollisuus auttaa laitonta siirtolaisuutta, koska siirtolaiset ”käyttävät salakuljetusrenkaita, joita kansalaisjärjestöt usein auttavat”, Szijjártó sanoi.

Huumeiden osalta Szijjártó sanoi, että ”valitettavasti voimme havaita Brysselin tukevan paitsi laitonta siirtolaisuutta myös lisääntyvää huumeiden käyttöä”. Ulkoministeri lisäsi, että ”kannabis on äskettäin luokiteltu YK:ssa väitetysti vaarattomaksi aineeksi”.

Unkarin hallitus vastusti tätä luokittelua.

Lähde Daily News Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit