Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin ulkoministeri: Brysselin maahanmuuttopolitiikka on vaarallinen Euroopalle ja vahingollinen Afrikalle

Osman Saleh Mohammed ja Péter Szijjártó. Kuva Unkarin kauppa- ja ulkoministeriö.

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó sanoi keskusteltuaan Eritrean ulkoministerin kanssa, että Brysselin maahanmuuttopolitiikka vaarantaa Euroopan ja on haitallinen Afrikalle.

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó totesi keskusteltuaan eritrealaisen kollegansa, Osman Saleh Mohammedin kanssa, että Afrikka tarvitsee rauhaa, turvallisuutta ja talouden kehittymistä, jotta väestö jäisi maanosaan.

Szijjártó totesi olevansa eri mieltä Brysselin harjoittamasta siirtolaisuuteen kannustavasta maahanmuuttopolitiikasta, minkä mukaan laiton siirtolaisuus on väistämätön seuraus Afrikan tilanteesta. Hänen mukaansa maahanmuutto vaarantaa Euroopan ja on haitallista Afrikalle.

Ulkoministeri Szijjártó painotti myös, että Afrikkaa tulee auttaa, jotta ihmiset jäävät sinne sen sijaan, että he lähtevät matkaan kohti Eurooppaa.

Molemmat maat, Unkari ja Eritrea, suhtautuvat kielteisesti YK:n GCM-siirtolaisuussopimukseen, mikä ei kykene tekemään eroa laittomien siirtolaisten ja pakolaisten välille.

Auttaakseen Eritrean tilannetta Unkari tuki maata kohtaan asetettujen EU-sanktioiden poistamista viime vuonna.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit