Eurooppa Politiikka

Unkarin ulkoministeri: EU voi perustua vain vahvoihin kansallisvaltioihin

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szíjjartó. Kuva Wikimedia Commons.

Euroopan unionin perusta voi koostua vain vahvoista kansallisvaltioista, Péter Szijjártó, Unkarin ulkoministeri sanoi Unkarin parlamentin Euroopan asioiden komitean istunnossa perjantaina.Szijjártó alleviivasi Euroopan integraation pahimmiksi uhiksi siirtolaiskriisin ja siitä johtuvan terrorismin uhan, Ukrainan konfliktin , energialähteiden epävarmuuden sekä Brexitin. Hän totesi, että keskustelu federalistien sekä itsenäisten valtioiden puolustajien välillä on tunteenomaista, eikä niinkään rationaalisiin strategioihin perustuvaa. Federalistit sijoittaisivat koko ajan enemmän valtaa Brysseliin, ja tämä tarkoittaisi, että integraatio pohjautuisi heikkoihin jäsenvaltioihin, johtaen lopulta umpikujaan.

”Yksitoista heikkoa jalkapallonpelaajaa ei muodosta hyvää jalkapallojoukkuetta, eikä tosin yksitoista vahvaa pelaajaakaan välttämättä, mutta tällöin olisi edes jotain onnistumisen mahdollisuuksia,” hän sanoi. ”Tämä kiista saadaan ratkaistua vain, jos asioista aletaan puhumaan niiden oikeilla nimillä, ja jätetään poliittisen korrektiuden ja teeskentelyn aika taaksemme,” Szijjártó sanoi.

Hänen mielestään Euroopan ainoa oikea tie on tarjota oikeat vastaukset oikeisiin kysymyksiin. Szíjjartó totesi, että löytääkseen tien ulos kriisistä, Euroopan pitäisi palata juurilleen ja palauttaa arvonsa takaisin.

Euroopan pitää aivan ensimmäiseksi julistautua taas kristityksi, hän vaati. EU:n täytyy myös tunnustaa, että laiton siirtolaisuus on maanosalle vahingollista.

Lisäksi, sanktioiden asettamisen sijaan, EU:n tulisi pyrkiä käytännönläheiseen talouskasvuun, ulkoministeri sanoi, vaatien unionia tavoittelemaan uusia vapaakauppasopimuksia. Szíjjartó sivusi myös Unkarin ja Balkanin maiden kauppasuhteiden tärkeyttä ja vaati EU:ta kiirehtimään Balkanin maiden EU-jäsenyyskeskusteluita.

Ulkoministeri arvosteli voimakkaasti EU:n Turkin kanssa käymiä pakolaissopimukseen liittyviä viisumivapausneuvotteluita, sanoen kyseessä olevan EU:n suorittama huijaus, ja esitti toiveensa, että tällaisista neuvottelumenetelmistä ei tulisi yleinen eurooppalainen tapa.

Daily News Hungary
Artikkelikuva Carlos Rodríguez/ANDES

  • 40
    Shares