Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin ulkoministeri: Euroopan tulee pysyä lujana pitääkseen Länsi-Balkanin laittomien siirtolaisten reitin suljettuna

Ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus

Péter Szijjártó, Unkarin ulko- ja kauppaministeri sanoi, että vastoin YK-  ja EU-virkailijoiden väitteitä siirtolaispaine Eurooppaa kohtaan on kasvanut viime aikoina.

Unkarin ulkoministerin mukaan maanosan täytyy pysyä yhtenäisenä ja lujana pitääkseen Länsi-Balkanin laittomien siirtolaisten reitin suljettuna.

– YK:n ja EU:n virkailijat Brysselissä ja New Yorkissa haluavat tuudittaa meidät Ruususen uneen ja antaa vaikutelman, että siirtolaiskriisi on ohi, ulkoministeri Péter Szijjártó totesi.

Hän muistutti, että Turkkiin saapui viime vuonna 50 prosenttia enemmän laittomia siirtolaisia kuin vuonna 2017. Samaan aikaan Espanjaan on saapunut lähes 59 000 laitonta siirtolaista, mikä on enemmän kuin kaksinkertainen määrä kuin vuonna 2017.

Unkarin ja Italian päättäväiset toimet laittoman siirtolaisuuden kitkemisessä ovat osoittaneet tehonsa. Unkari katkaisi tyystin vuonna 2015 alkaneen maata kurittaneen laittomien siirtolaisten vyöryn rakentamalla kaksinkertaiset raja-aidat eteläisille rajoilleen.

Italian kansallismielinen hallitus puolestaan on puolestaan saanut lopetettua maata sosialistihallituksen aikana kurittaneen, Välimeren kautta Afrikasta suuntautuneen laittoman siirtolaisuuden. Italiaan on saapunut tämän vuoden aikana vain 54 laitonta siirtolaista, kun taas uuteen määränpäähän Euroopassa, sosialistihallituksen hallitsemaan Espanjaan, 2 140.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit