Eurooppa Politiikka

Unkarin ulkoministeri: Jean-Claude Juncker on epäonnistunut tehtävässään

Péter Szijjártó. Kuva Márton Kovács / Unkarin hallitus

Eurooppa tarvitsee uusia johtajia, jotka tunnustavat eurooppalaisten edut ja kykenevät puolustamaan niitä, Unkarin kauppa- ja ulkoministeri sanoi maanantaina.

Ministeri Péter Szijjártó kommentoi EU-komission puheenjohtajan lausuntoja saksalaisessa Morgenpost-lehdessä, missä Jean-Claude Juncker julisti murskaavansa EU-komissiota koskevat valeuutiset ennen europarlamenttivaaleja.

Lehden mukaan Juncker käytti Unkarin pääministeri Viktor Orbánia esimerkkinä väittäen, että Orbán on syyttänyt Junckeria Brexitistä, vaikka ”todisteet kertovat päinvastaista”.

Szijjártón mukaan eurooppalaisia ”ei tarvitse paimentaa kuin karjaa, kuten Jean-Claude Juncker ajattelee”. Ministeri myös syytti Junckeria eurooppalaisten väheksymisestä.

– Eurooppalaiset tietävät mitä haluavat ja tekevät sen selväksi ensi kuun vaaleissa, ministeri huomautti ja jatkoi: – On tosiasia, että Jean-Claude Juncker on epäonnistunut Euroopan johtajana.

Ministeri Szijjártó muistutti, että Jean-Claude Juncker on epäonnistunut pitämään Britannian EU:n sisäpuolella ja siirtolaiset EU:n ulkopuolella.

Ministeri Szijjártó vakuutti myös, että Unkarin hallitus on sitoutunut vastustamaan kaikkia siirtolaismyönteisiä poliitikkoja.

Lähde Unkarin hallitus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit