Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin ulkoministeri: ”Macron ja Juncker haluavat muokata Euroopan väestön koostumusta”

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus
Unkarin kauppa- ja ulkoministeri sanoo, että maahanmuuttomyönteiset Ranskan presidentti Macron ja EU-komission puheenjohtaja Jean-Juncker pyrkivät muokkaamaan Euroopan väestön koostumusta ja hyökkäävät Unkarin kimppuun, koska maa ei ota vastaan maahanmuuttoa vaan pyrkii sen sijaan suojaamaan rajojaan.

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó sanoi perjantaina haastattelussa, että Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ovat maahanmuuttoa edistäviä poliitikkoja, ja he kritisoivat Unkaria ja hyökkäävät sen kimppuun, koska maa ei ole ottanut vastaan maahanmuuttoa vaan on sen sijaan suojannut rajojaan.

– Emmanuel Macron tulee olemaan maahanmuuttomyönteisten johtaja europarlamenttivaaleissa, kun taas Jean-Claude Juncker on henkilökohtaisesti vastuussa siirtolaiskriisin kehittymisestä, Szijjártó sanoi.

Szijjártón mukaan molemmat hyökkäävät Unkarin kimppuun, koska haluavat enemmän maahanmuuttajia Eurooppaan.

– He haluavat muokata Euroopan väestön koostumusta, kun me puolestamme vastustamme sitä emmekä halua laittomia siirtolaisia Eurooppaan, ulkoministeri painotti.

Szijjártó sanoo, että ensi vuoden europarlamenttivaaleissa panokset ovat kovat. Hänen mukaansa on äärimmäisen tärkeää, tulevatko europarlamentissa ja EU-komissiossa vaalien jälkeen enemmistönä olemaan maahanmuuttokriittiset vai -myönteiset voimat.

Unkarin hallitus

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa