Eurooppa Politiikka

Unkarin ulkoministeri: Ruotsin pääministeri Löfven haluaa pakottaa myös Unkarin ottamaan vastaan laitonta siirtolaisuutta

Ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó ei hyväksy Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kommentteja, joiden mukaan Unkarin EU-tukia tulee pienentää, koska maa ei suostu ottamaan vastaan siirtolaisia.

– Ruotsin pääministeri on maahanmuuttomyönteinen poliitikko, joka haluaa pakottaa myös Unkarin taipumaan laittoman siirtolaisuuden vastaanottamiseen sekä rangaista Unkaria tämän kieltäydyttyä siirtolaisten uudelleensijoittamisesta, Unkarin ulko- ja kauppaministeri Péter Szijjártó kommentoi Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin kannanottoja Unkarin maahanmuuttopolitiikkaa koskien.

Ruotsin sosialistipääministeri sanoi Dagens Nyheterin mukaan, että ”jos joku ei ole valmis ottamaan vastuuta, sillä täytyy olla hintalappu.”

– Sellaisessa tilanteessa maat eivät saa EU-rahoitusta kuten nykyään. Unkari on yksi niistä maista, jotka saavat rahoitusta EU:lta ja silti sanovat ”ei, emme ota vastuuta siirtolaisuudesta”, Löfven kommentoi.

Ministeri Szijjártó ei ole samaa mieltä Ruotsin Löfvenin kanssa.

Toukokuun EU-parlamenttivaaleissa tulee valita Euroopan parlamentti, joka haluaa turvallisuutta Eurooppaan eikä siirtolaisten uudelleensijoituskiintiöitä, no go-alueita, jengisotia, kasvavaa rikollisuutta ja terrorismin uhkaa.

– Unkari ottaa todellisen vastuun laittomasta siirtolaisuudesta siinä mielessä, että Unkarin raja-aidat suojaavat Euroopan länsi- ja pohjoisosia, Szijjártó sanoi.

– Mitä tulee EU-rahoitukseen, kyseessä ei ole lahjoitukset vaan EU-peruskirjojen mukainen korvaus siitä, että olemme avanneet taloutemme Länsi-Euroopan yrityksille, jotka saavat merkittäviä voittoja Unkarista, ministeri muistutti.

– Toukokuun EU-parlamenttivaaleissa tulee valita Euroopan parlamentti, joka haluaa turvallisuutta Eurooppaan eikä siirtolaisten uudelleensijoituskiintiöitä, no go-alueita, jengisotia, kasvavaa rikollisuutta ja terrorismin uhkaa, ministeri Szijjártó painotti.

– Ruotsin pääministeri on jo tehnyt päätöksensä, mutta myös meillä on oikeus tehdä päätöksiä, Szijjártó muistutti.

Lähde Unkarin hallitus.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa