Eurooppa Politiikka

Unkarin ulkoministeri Ruotsin ulkoministerille: ”Me tiedämme, että maahanmuuttomyönteiset eivät voi sietää muita kuin omia mielipiteitään

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus
Unkarin ulkoministeri tyrmää Ruotsin ulkoministerin kritiikin.

Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó tyrmää Ruotsin ulkoministerin ylimielisen lausunnon. Margot Wallström kertoi viime torstaina Dagens Nyheter -lehdessä, että Unkari on ”ongelmallinen maa”, sillä se on estänyt useita kertoja EU:ta olemasta yksimielinen.

Vastauksessaan Unkarin ulkoministeri muistutti, että Ruotsin maahanmuuttomyönteinen hallitus on ajanut maan poliittisen epävarmuuden tilaan, eikä ole mitään tietoa, milloin Ruotsi saa hallituksen. Tästä huolimatta Ruotsin ulkoministeri pitää Unkarin arvostelemista tärkeänä.

Szijjártó muistutti myös, että Unkarin kansa on valinnut vaaleilla Viktor Orbánin hallituksen merkittävällä enemmistöllä jo kolme kertaa.

– Me tiedämme, että maahanmuuttomyönteiset voimat eivät voi sietää muita kuin omia mielipiteitään, mutta voimme vakuuttaa Ruotsin ulkoministerille, että me tulemme säilyttämään Unkarin unkarilaisena maana kaikissa olosuhteissa, Unkarin ulkoministeri Péter Szijjártó painotti.

Unkarin hallitus

  • 2.5K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi