Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin ulkoministeri YK:ssa: ”Pitää keskustella ISIS-taistelijoiden rankaisemisesta eikä heidän ottamisestaan takaisin”

Péter Szijjártó. Kuva EU2017EE / CC BY 2.0

Unkarin kauppa- ja ulkoministeri Péter Szijjártó sanoi puheessaan YK:n turvallisuusneuvostossa New Yorkissa, että islamilaisen valtion tappio aiheuttaa uudenlaisen turvallisuusuhkan koko maailmalle.

Péter Szijjártó totesi, että kansainvälisen yhteisön tulisi keskittyä pohtimaan islamilaisen valtion taistelijoiden rankaisemista sen sijaan, että keskustellaan heidän tuomisestaan takaisin.

Ministeri muistutti, että kymmenet tuhannet ovat matkustaneet viime vuosien aikana Lähi-itään taistelemaan pahamaineisen terroristijärjestön riveissä.

– Yli 5000 heistä on Euroopan unionin kansalaisia, Szijjártó huomautti.

Eurooppaan tuomisen sijaan ministeri haluaa, että ISIS:n riveissä taistelleet tuomitaan ja he kärsivät rangaistuksensa niissä maissa, missä he ovat tehneet rikoksensa.

Szijjártó sanoi, että islamilaisen valtion vierastaistelijat ovat itse valinneet tiensä ja liittyneet terroristiryhmään, joka on vastuussa murhista ja ääri-ideologian levittämisestä.

– Meidän ei pitäisi keskustella näiden ihmisten ottamisesta takaisin, Szijjártó vaati.

Ministeri Szijjártó muistutti myös ISIS-terroristien tihkumisesta Eurooppaan järjestön menettäessä jalansijaa Lähi-idässä. Tämän vakavan turvallisuusuhkan vuoksi Euroopan tulee tehostaa ulkorajojen suojaamista.

Lähde About Hungary

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa