Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin varapääministeri: Islamin tunkeutuessa Eurooppa vaarassa menettää identiteettinsä

Unkarin varapääministeri Zsolt Semjén. Kuva Károly Árvai / Unkarin hallitus

Unkarin varapääministeri Zsolt Semjén on varoittanut, että islam on esteettä tunkeutumassa Eurooppaan, koska kristinusko ja kansallinen identiteetti kuihtuvat.

Pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-puolueen hallituskumppania, Kristillisdemokraattista kansanpuoluetta (KDNP) johtava Semjén kertoi näkemyksiään Csíksomlyón (romaniaksi: Somleul-Ciuc) suuressa pyhiinvaellustapahtumassa Transilvaniassa Romaniassa, jossa on suuri unkarilaisvähemmistö.

”Uskonnollisesta vakaumuksestaan riippumatta monet unkarilaiset kokoontuvat täällä vuosittain vahvistaakseen kansallista identiteettiään ja kristillistä kutsumustaan”, hän puhui kokoontuneille väkijoukoille.

”Siten tämä pyhiinvaellus antaa viestin siitä, että Eurooppa voi selviytyä vain, jos se säilyttää kristinuskon ja identiteettinsä, ja jos eurooppalaiset kansat ovat ylpeitä kansallisesta identiteetistään”, hän lisäsi.

Pääministeri Orbán on jo luvannut hallintonsa pyrkivän muuttamaan Unkarin tämän vuosisadan ”kristilliseksi demokratiaksi” sen sijaan, että ”yrittäisi korjata haaksirikon kärsinyttä ’liberaalia’ demokratiaa”. Orbán jatkaa vallassa puolueensa saatua huhtikuun vaaleissa ylivoimaisen voiton, mikä oli järkytys eurooppalaiselle valtaeliitille sekä George Sorosin rahoittamille ”kansalaisjärjestöille”, jotka vastustavat Orbánin tiukkaa rajavalvontaa.

Ennen vaaleja hän varoitti, että ”suurin [Eurooppaa] uhkaava vaara on Euroopan välinpitämättömän hiljainen poliittinen valtaeliitti, joka luopuu kristillisistä juuristaan huolimatta siitä, että Lähi-idän kristittyjen kohtalon pitäisi saada Euroopan tajuamaan, että meille voi käydä samoin kuin heille, vaikka se tuntuukin mahdottomalta”.

Orbán lupasi vastusta niitä ”Euroopan henkisiä ja poliittisia johtajia, jotka haluavat luoda sekoittuneen yhteiskunnan, joka muutamassa sukupolvessa muuttaisi kokonaisen maanosan kulttuurisen ja etnisen identiteetin sekä kristillisen luonteen”.

”Meille Eurooppa on kristillinen maanosa ja haluamme pitää sen sellaisena, ja vaikka emme ehkä voi säilyttää sitä kokonaan, niin haluamme ainakin pelastaa pienen osan siitä, jonka Luoja on antanut unkarilaisille”, hän sanoi.

Jack Montgomery / Breitbart 21.5.2018

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit