Eurooppa Politiikka

Unkarin viherliberaali puolue tukee Orbánin maahanmuuttopolitiikkaa

Kuva Lehet Más a Politika / CC BY-SA 3.0
Unkarin viherliberaali LMP-puolue tukee pääministeri Viktor Orbánin hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa.

Bernadett Szél, Unkarin viherliberaalin LMP-puolueen (Politiikka voi olla toisenlaista, Lehet Más a Politika, LMP) varapuheenjohtaja sanoo, että hänen puolueensa on samaa mieltä maahanmuuttopolitiikasta maan oikeistokonservatiivisen hallituksen kanssa. Asiasta kertoo Daily News Hungary

Hänen mukaansa pakolaiset tulisi tunnistaa laittomista siirtolaisista maan ulkopuolella, ja  maahanmuuton hallinta kuuluu hänen mukaansa kansalliselle tasolle.

Emme tue EU:n kiintiöjärjestelmää. Emme voisi purkaa raja-aitaa, ja henkilökohtaisesti palauttaisin rajavartioston, Szél sanoi.

Hän yrittää haastaa tulevissa parlamenttivaaleissa vallan kahvassa olevat oikeistokonservatiivit mahdollisesti liittoutumalla  Momentum Movement -puolueen (Momentum Mozgalom) kanssa. Yhteistyö saattaa kuitenkin osoittautua mahdottomaksi, sillä puolueiden suhteet ovat olleet karikkoiset, ja Momentum on jo aiemmin sulkenut pois yhteistyön LMP:n kanssa. LMP:n hallituksen jäsenen Péter Ungárin pääsy Momentumin kesän 2017 puoluekokoukseen estettiin turvamiesten toimesta.

LMP:n kannatus viimeisimmissä kannatuskyselyissä on 6,4% ja Momentumin 1,6%. Unkarissa parlamenttivaaleissa on 5 prosentin äänikynnys, ja sen alle jääneet puolueet jäävät ilman parlamenttiedustajia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit