Eurooppa Maahanmuutto

Unkarin viranomaiset ovat ottaneet kiinni yli 31 000 laitonta siirtolaista tänä vuonna

Unkarin ja Serbian välisen rajan aitarakennelmia toisen vaiheen, kaksinkertaisen aidan, valmistuttua huhtikuussa 2017. Kuva Unkarin hallitus.

Unkarin pääministerin turvallisuusneuvonantaja varoittaa, että laittoman siirtolaisuuden aiheuttama paine Kreikan ja Pohjois-Makedonian rajalla kasvaa ja tulee pian näkymään Unkarin etelärajalla.

György Bakondi kertoi Kossuth Rádiólle, että Unkarin viranomaiset ovat tämän vuoden aikana tavanneet rajalla 31 300 laitonta siirtolaista. Samaan aikaan 284 ihmissalakuljettajaa vastaan on nostettu syytteet.

Bakondin mukaan luvut ovat selvästi enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Koronapandemiaan liittyvät toimet ovat tehneet ihmissalakuljetuksesta hankalampaa, mikä vaikuttaa laittomien liiketoimien kustannuksiin. Siksi monet ihmissalakuljettajat ja laittomat siirtolaiset suuntaavat kohti Unkarin rajaa.

Unkaria kuitenkin suojaa tehokkaasti kaksinkertainen raja-aita.

Turvallisuusneuvonantaja Bakondia haastateltiin myös M1-kanavalla. Bakondi viittasi Euroopan komission toimenpide-ehdotukseen, jolla pyritään vahvistamaan vapaaehtoisen paluun puitteita.

Bakondi totesi ongelmalliseksi, että suurelta osalta siirtolaisia puuttuu asiakirjoja, henkilöllisyydet ovat epäselviä eivätkä lähtömaat halua ottaa heitä takaisin.

Lähde Daily News Hungary.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit