Eurooppa

Unkarissa uusien rajanturvaajajoukkojen ensimmäinen valatilaisuus

Unkarin rajanturvavoimien ensimmäisten virkailijoiden valatilaisuus


Unkarin rajojen turvaaminen tulee lukeutumaan edelleenkiin tärkeimpiin kansallisiin turvallisuusnäkökohtiin, sanoi pääministeri Viktor Orbán torstaina uusien rajanturvaajajoukkojen valatilaisuudessa.Puheessaan Viktor Orbán sanoi, että rajoille kohdistuva paine ei tule laantumaan, eikä Unkari voi luottaa tässä asiassa Euroopan unionin toimenpiteisiin.

”Meidän täytyy itse suojata itseämme,” Orbán sanoi.

Pääministeri ilmaisi myös luottamuksensa ja kiitollisuutensa sotilas- ja poliisivoimia kohtaan. ”Unkari on tällä hetkellä yksi EU:n turvallisimmista maista. Meillä ei ole terrorismia, ei seksuaalisia massahäiriköintejä, eikä meillä ajeta juhlayleisöön rekka-autoilla,” Orbán totesi.

Eurooppa ”olisi paremmassa asemassa”, jos se ei olisi hylännyt ”Unkarin ratkaisuja, jotka ovat osoittautuneet käytännöllisiksi, toimiviksi ja joita otetaan käyttöön koko ajan yhä useammissa maissa”.

Unkarin rajanturvaajajoukkoja valatilaisuudessa 12.1.2017

”Me olemme osoittaneet teoillamme, että laiton maahantulo voidaan pysäyttää,” hän jatkoi.

Orbán totesi, että ”naiiviuden, illuusioiden ja toivottomuuden aika” on ohi ja jatkoi: ”meidän täytyy keskittyä siihen mitä oikeasti näemme eikä siihen, mitä haluaisimme nähdä.”

Hän alleviivasi, että ”terroriteot ja yhteenotot, väkivalta ja rikollisuus, etniset ja kulttuuriset konfliktit” ovat varoitus siitä, että ”ne, jotka ovat tulossa tänne, eivät halua olla osana meidän elämäämme – he haluavat jatkaa omia elämäntapojaan eurooppalaisissa olosuhteissa”.

Pääministeri sanoi, että laittomat siirtolaiset ovat myös uhreja – ”ihmissalakuljettajien uhreja, vapaata Eurooppaan pääsyä lupailevien eurooppalaisten poliitikkojen uhreja, sekä omien illuusioidensa uhreja”.

”Me kyllä ymmärrämme heitä, mutta emme mitenkään voi taipua heidän vaatimuksiinsa ja sallia heidän pääsyään Eurooppaan. Mitkään ihmisoikeudet eivät voi edellyttää kansallista itsemurhaa,” Orbán sanoi.

Hän jatkoi, että ”uusien tulijoiden mukana saattaa olla myös terroristeja”, ja ”viattomia ihmisiä on tapettu useissa Euroopan maissa – ihmisiä, jotka ovat joutuneet maksamaan omalla hengellään maidensa heikkoudesta”.

Tilaisuudessa 532 vasta valmistunutta rajavalvontakoulutuksen ensimmäisen vaiheen läpäissyttä virkailijaa antoi valansa. Seremoniaan otti osaa myös sisäministeri Sándor Pintér sekä puolustusministeri István Simicskó.

Unkarin hallitus päätti elokuussa 2016 laajentaa rajavalvontaa 3.000:lla uudella rajanturvaajalla.

Határvadászok eskütétele // Oath-taking of the border-hunters

Mindig jobb arra számítani, hogy nem lehet nekünk ártani, mint arra, hogy nem akarnak nekünk ártani // It is always better to expect that we cannot be harmed than to assume that others do not want to harm us.

Publié par Orbán Viktor sur jeudi 12 janvier 2017

Daily News Hungary
Kuvat Károly Árvai / kormany.hu
Video Viktor Orbánin Facebook

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit