Eurooppa Rikos

Uppsalassa poliisiauto katolleen pakolaisten hyökättyä

Kuva Wikimedia Commons.

Uppsalassa Ruotsissa EU-uudelleensijoituspakolaiset hyökkäsivät poliisien kimppuun, ja vahvistukseksi kiirehtinyt poliisiauto törmäsi katuvaloon ja kaatui katolleen.

The Local.se kertoo, että Uppsalassa Ruotsissa EU-uudelleensijoituspakolaiset hyökkäsivät poliisien kimppuun kivittämällä ja heittelemällä muita esineitä. Seurauksena vahvistukseksi matkalla ollut poliisiauto törmäsi katuvalotolppaan ja kaatui katolleen.

Tapahtuma sai alkunsa torstai-aamuna, kun poliisit pysäyttivät epäilyttävän auton. Ajaja muuttui väkivaltaiseksi ja yritti paeta, mutta poliisi löysi hänet myöhemmin päivällä ajamassa toista autoa.

Ajaja pakeni jälleen, mutta poliisi oli saanut selville, että hänet oli nähty aiemmin Uppsalan Boländernan alueella EU-uudelleensijoitettavien pakolaisten keskuksessa.

Kun poliisit saapuivat pakolaiskeskukseen etsimään miestä, ihmisjoukko kävi heidän kimppuunsa.

”He alkoivat heittelemään poliisia kivillä, lautasilla ja paistinpannuilla. Partio pyysi vahvistuksia,” poliisin tiedottaja Christer Nordström kertoi.

Paikalle lähetettiin useita partioita, ja yksi apuun lähetetyistä poliisiautoista törmäsi katuvalotolppaan ja kaatui katolleen. Poliisivirkailijat pakenivat paikalta vähin vammoin.

”Jos olen ymmärtänyt oikein, he eivät olleet vakavasti loukkaantuneita,” Nordström totesi.

Kaksi ihmistä on pidätetty epäiltynä väkivaltaisesta mellakoinnista.

Poliisin alunperin etsimä mies pakeni kuitenkin uudelleen, ja hänestä on annettu pidätysmääräys poissaolevana.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit