Maahanmuutto Muu maailma Politiikka Uutiset

USA: Adolf Hitlerin kello myyty

Pixabay. Kuvituskuva.

Yhdysvaltain Marylandissa on myyty huutokaupassa Adolf Hitlerille kuulunut rannekello. Sveitsiläiseen Huber-merkkiseen kelloon on kaiverrettu Adolf Hitlerin nimikirjaimet AH sekä hakaristi. Alexander Historical Auctions- huutokauppayhtiön mukaan rannekello oli Hitlerille vuonna 1933 annettu lahja. Ei ole tiedossa, käyttikö Saksan johtaja kelloa koskaan. Rannekello myytiin noin 1,1 miljoonan euron hintaan. Ostaja haluaa pysyä tuntemattomana.

Juutalaiset järjestöt ovat tuominneet kaupan. European Jewish Association-järjestön lähettämässä avoimessa kirjeessä 34 juutalaista johtajaa sanoi Adolf Hitlerille kuuluneen kellon myynnin ”tukevan niitä, jota ihannoivat natsipuolueen arvoja”.

Saksalaisen Deutsche Welle- lehden haastattelussa huutokauppayhtiön edustaja Mindy Greenstein vastasi kirjeeseen näin: ”Oli kyseessä paha tai hyvä, historia täytyy säilyttää. Jos historiaa tuhotaan, historian tapahtumista ei jää todisteita”.

Alexander Historical Auctions on aiemmin myynyt Adolf Hitlerille kuuluneen puhelimen ja hänen henkilökohtaisen kappaleensa kirjaa Mein Kampf.

Ruotsalainen antiikkiasiantuntija Peder Lamm sanoo ymmärtävänsä Adolf Hitlerille kuuluneen kellon myynnin herättävän tunteita, mutta hänen mukaansa ihmiset keräävät mitä tahansa.

”Tältä ajalta peräisin olevien esineitten keräily on erityisen suosittua juuri Yhdysvalloissa”, Lamm lisää. ”Keräily alkoi jo toisen maailmansodan aikana, kun kotiin palaavat sotilaat toivat tullessaan ottamaansa sotasaalista, kuten saksalaisten univormujen osia tai jonkun kenraalin monokkelin”.

Myös nyt myyty rannekello on Lammin mukaan tullut Yhdysvaltoihin amerikkalaisen sotilaan sotamuistona.

Joissakin maissa on erityisiä säännöksiä poliittisilla symboleilla koristeltujen antiikkiesineitten ostamisen ja myynnin suhteen. Valokuvia esineistä on esimerkiksi sensuroitu tai ostaminen vaatii erityisen tunnussanan.

”Säännöksillä yritetään estää ääriaatteitten kannattajia ostamasta esineitä, mutta yleensä ne ovat niin kalliita, että useimmilla ei ole niihin varaa,” kertoo antiikkiasiantuntija Peder Lamm.

Lähde SVT

28 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kata

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=UuZCLAYqSEE

Niin kun tämän hollantilaisen maanviljelijän ahdinkoa kuuntelee niin pikkujuttu joku Aatun kello mutta…kohta on sellainen meno EuroopassaKIN ettei pahempaa nähty ja niin suunnitelmallista touhua!
Pelottavaa!

Aivan järkkyä ja tämä on totta mitä Euroopassakin menossa kun leftiesit ja woket jyllää,niiden mukana on hallitukset kaikkialla.Päätöntä sontaa.

Vain 9 minuuttia tuo video mutta eikö ihmiset herää???Ne joilla on vielä järki tallella eikä aatemaailma vie kuin pässiä narussa!

Kata

https://www.americaoutloud.com/farmers-fight-back-tractor-blockades-burning-hay-bales-animal-manure-showers/

Pakko tääkin on laittaa.Lukekaa nuo suunnitelmat esim Alankomaista,siis täyttä sekasoroa ei halavattu!
Ei taida olla ollut ylellä,maikkarilla tms siis tämä ”suunnitelma”…monsantoa kaikille vaan…mie lähen lenkille nyt käy niin ohimoon!

Ilmari

Kysymyksessä on siis sotasaaliiksi otettu kello. Yksityishenkilöiden omaisuuden varastaminen on myös sodassa kiellettyä. Kello kuuluisi museoon.

juha II

Adolf Hitler alkaa jo olemaan yliarvostettu tässä nykyajan rosvomaailmassa. Mies nosti maansa tilasta, jossa USA on NYT eli täydellisestä rappiotilasta taloudellisesti nostamalla sen kaaoksesta järjestykseen. En ole kansallissosialisti, mutta Führerin myöhemmät aikaan saannokset eivät olleet yksinomaan hänen mielensä nostetta vaan kokonainen Saksan kansakunta koki kokeneensa vääryyttä, joka on aina kollektiivinen tunnetila. Sillä hävinnyt haluaa aina revanssinsa, joka jää vähintäinkin kytemään yksittäisen ihmisen mieliin, joka on kuin kuiva heinä, joka syttyy heti tuleen kunhan joku ”messias” nousee valtaan, joka on kykenevä sen tekemään. Saksa oli Weimarin Tasavallan aikoihin kaaostilassa ja kommunistisen vallankumouksen uhka oli todellinen eikä se ollut kuin yhden laukaisevan tekijän päässä. Tätä pelkäsi Saksan porvaristo ja teollisuus, joka oli täynnä pelokkaita sikaaria pössäytteliviä liituraitamiehiä, jotka eivät hihojaan kääri vulgääriin toimintaan. Silloin tarvittiin suulasta ja riuskaotteista itävaltalaista, joka oli ainoa vstavoima kommunisteille, jotka nekään eivät olleet turhaa sivistyksen koulua käyneet vaan olivat itsensä Leninin opetuslapsia ja proletariiatin diktatuurin valtaan pyrkiviä murhaajia.

Adolf Hitler muistutti toimiltaan periaatteelliselta kannalta pojannatiaista, joka rakentaa palikoista torneja ja erilaisia rakennelmia. Ja lopulta kyllästyy leikkiinsä ja pyyhkäisee kädellään kaikki aikaansaannoksensa pitkin lattiaa.

Toin sen näisin

Toisinaan mietin kummat olivat tai ovat pahempia, kansallissosialistit vaiko *piip*. Toiset näistä tuomitsevat lähes satavuotiaita vankilaan, kaivavat hautoja auki tehdäkseen kallonmittauksia, vahtivat jokaista heistä kirjoitettua tai lausuttua sanaa haastaakseen oikeuteen ja loukkaantuvat kellokaupoista.

Toin sen näisin

Joskus tulee mieleen, että kumpi oli pahempi, kansallissosialistit vai j..talaiset. Toinen niistä tuomitsee pitkiin vankeusrangaistuksiin lähes satavuotiaita vanhuksia, kaivaa hautoja auki tehdäkseen kallonmittauksia, nostaa älämölön kellokaupoista ja vahtii haukkana jokaista sanaa.

Bunker Buster

Jonkin uutisen mukaan Puttendaali on kellofriikki.
Todennäköisesti pistänyt bulvaanin ostamaan Aatun ”rippileijonan” itselleen.
Irroittavat sen ranteesta viimeistään ensi keväänä.

John Quiman

Kun joku ostaa hirmuhallitsija Tsingis-kaanin vyön soljen, ei kukaan nosta meteliä. Ei kai Stalininkaan auton myynti huutokaupassa tuota mitään reaktioita. Kysehän on tavaroista, joita joku sattui omistamaan, eikä se liity ideologiaan tai sen kannattamiseen. Mutta AH:n kohdalla nousee moinen älämölö, vaikka ei muuta kuin sen nimen mainitsisi.

Ilkka Forsten

AH voi myöskin olla lyhenne sanasta Allah. Oliko kello siis allahin aikarauta ajalta jolloin kameli määriteltiin alueen hi-tec tuotteeksi ? Mielenkiintoista.

Ilkka Forsten

Hieno vihjaus ettei ääriajattelijoilla olisi varaa ostaa niitä, ja toisaalta eikö se ” rikaskin ostaja ” voi olla äärilaidan miljonääri. Heitetään nyt saman tien roskiin se vasemmiston hellimä ajattelu, että kaikki ” uusnatsit ” tai ” äärioikeistolaiset ” olisivat köyhää huonosti koulutettua väkeä. Ei ne alkuperäisetkään olleet tyhmiä hamppareita, siellä oli korkealle lukenutta porukkaa. Alunperinhän suurin ihmettelyn aihe olikin kun oikeutta alettiin käymään, miten niin korkealle sivistyneet henkilöt alkoivat moiseen, ja jopa kehittivät sitä eteenpäin.

Ja en malta olla sohaisematta kus***pesää, sanomalla että jos kaikki siihen aikakauteen liittyvä pitäisi saada pois näkyviltä, niin jyrätään aluksi vaikka keskitysleirimuseot maan tasalle, eikös ne jos mitkä olleet aatteen synkimpiä tekeleitä ? Sitten voimme aloittaa puhtaalta pöydältä keskustelun oliko luku 6 miljoonaa satua vai totta. Joko meni kipa vinoon päälaella, vai ollaanko yhtä mieltä siitä mitä ehdotin ?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
John Quiman

Sitä kuutta miljoonaa en ihmeemmin epäillyt, eikä asia edes kiinnostanut, mutta kun kuulin, että sen kyseenalaistaminen kiellettiin lailla, heräsi heti kysymys, että aijaa, eikö se olekaan totta, kun pitää lailla estää tutkimista ja kyseenalaistamista.

Ilkka Forsten

Se mitä myöskin halutaan pimittää on fakta että euroopassa oli olemassa väestölaskenta jo ennen sotavuosia. Jostain syystä erään ” heimon ” kohdalla ei tapahtunutkaan kuuden miljoonan notkahdusta ennen ja jälkeen sotavuosien. Poistumaa tuli, mutta ei sitä kuutosella alkavaa. Itäisessä Puolassa oleva museo joutui kaksi kertaa muuttamaan virallista ilmoitustaulua erään heimon lukumääristä, kun ihan osaavat ihmiset ilmoittivat ettei kerrotun ja todellisuuden välillä olekaan puhdasta näyttöä vaan tarkoitushakuinen luku. Alkuperäinen luku muuttui muotoon ” noin 1.4 miljoonaa.”

Hieman pidemmälle asiaan perehtyneet ovat sittemmin asettaneet senkin yläkanttiin lasketuksi, mutta ei nyt puututa siihen. Myöskin se mikä on laittanut ainakin itseni hyvin skeptiseksi siinä asiassa, liittyy niin sanottuihin aikalaiskertomuksiin. Niitä juuri ja juuri kammiosta pelastuneiden tarinoita riivaa paitsi epätäsmällisyys, niin myöskin suora valehtelu.

Olen joskus aikaisemminkin kirjoittanut tapauksesta jossa selviytyjä kertoi kyyneleet silmissä olleensa se joka ”YKSIN ” joutui tyhjentämään kammiot toimituksen jälkeen, ja että näky oli kammottava. Kalmo seisoi pystyssä kädet koholla kannatellen lasta yläpuolellaan, nyyyyh… Niin, paitsi että kuolleen ihmisen kaikki lihaksisto herpaantuu kun elintoiminnot loppuvat, joten mitään kädet pystyssä olevaa tapausta ei voi olla.Sama henkilö selitti että kuolleet olivat kaikki ihan sinisiä, mutta kun todellisuudessa syaanivetymyrkytykseen kuolleen keho ei ole sininen vaan tulipunainen. Tämä on fakta. Se sinisen värin innoittama kertomus on lähtöisin siitä että samainen aine värjää betonin siniseksi ajan saatossa. Tätä ei tietenkään saisi sanoa ääneen, koska siinä syyllistyy ” historian vääristelyyn ” eikä sellaista saa tehdä koska silloin vähättelee uhrien kärsimyksiä.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Holokausti oli toisen maailmansodan traagisin tapahtuma. Saksalaisten hallitsemilla alueilla asui neljä miljoonaa juutalaista, joista kuusi miljoonaa murhattiin. Sodan jälkeen heitä oli jäljellä enää viisi miljoonaa.”

Nicholas Kollerstrom

Miljonääri

RAHAPA EI HAISE. Luulisi kaupankäyntitaidoistaan maailmankuuluisten juutalaistenkin tietävän tämän sanonnan.

Ilkka Forsten

Sekelissä on basaarin aromi.

Rudi

Täysin asiasta tietämättömänä arvailen näitä julkisuudessa olleita kommentteja kellosta. Juutalaiset ja muut natsihysteerikot tottakai väittävät ettei kello ole aito. Kaikesta päätellen ei kuitenkaan ole samasta tuutista kuin nykyiset rantarolexit. Kellosta näkee sen olevan uniikki ja ulkokuori hienoa työtä. Kellotaulun käännettävyys ja natsilogo hieno. Kellon päivämääristä ollut myös ihmettelyä mutta voisi arvailla että ne päivämäärät ovat olleet kellon antajalle tärkeät vaikka ei niitä juhlapäivinä pidetäkään. Kellon merkki Huber ei ole tunnettu ja aitoustodistusta sille ei ole. Itse haluan uskoa kellon aitouteen, olisihan se upeeta. Ulina siitä että se ei sitä ole on ilman todisteita myös arvotonta. Siihen ei riitä tutkimatta se että joku on arvannut tai tutkinut aiemminkin vastaavia väärennöksiksi. Luulisi että nykyisin metodein kellon kykenisi jäljittämään sen työstöjäljen tai materiaalien perusteella. Joku tästä Huberista kuitenkin millin maksoi hieno kello kun on.

otto suni

Saksassa oli pieniä kellojen valmistajia kuten Sveitsissä myös 1900-luvun alussa, joten kyseinen kello on saattanut olla jonkun kansallismielisen saksalaisen kellosepän lahja johtajalle! Kello on erittäin tyylikäs ja ollakseen väärennös melkoisen työn takana sillä kellon aikanaan ”hankkinut” on sotatoimiin osallistunut. Amerikkalaiset olivat erittäin tehokkaita ”sotasaaliin” hankkijoita, kuten venäläiset!

Ilkka Forsten

Ukrainassa venäläiset pöllii puimureita ja traktoreita, mutta eivät saa niitä käyntiin.

Vai mitä

Joo ja juo verta ja raiskaa pikkuvauvoja ja myy lasten elimiä ulkomaille ja välittää ulkomaille prostituoituja ja jakaa captagon pillereitä sotilailleen ja ampuu oman kaupunkinsa vankilaan jenkkien Himarsk ohjuksella missä länsinasset on odottamassa lauluvuoroaan ja kuu on juustoa.

Ilkka Forsten

Edellä luettelemasi asiat ovat niitä mitä en pysty vahvistamaan, mutta traktori ja puimuriasia on kuitenkin fakta. Neukkujen joku diplomaatti oli julistanut että kaikki Azov pataljoonan miehet pitää hirttää, he eivät kuulemma ole sotilaita vaan rikollisia. Ahaa, ja putinin puolella olevat vankilakundit ja syyrilaiset ISIS apinat on siis sotilaita joita ei saisi edes ampua tekemättä sotarikosta. Hyvin mielenkiintoista logiikkaa. Ja kuu on muuten juustoa ilman laulukuoroakin.

Eihän tästä ole kovin pitkää aikaa kun putinin ” eliittijoukot ” esittelivät sotasaaliina saamaansa kalustoa. Mukana oli jenkkien aseita, joten onko niitä kielletty käyttämästä, millä viittaan siihen että kyllä se lavastus onnistuu niiltäkin. Mainilan laukauksetkin ammuttiin kuulemma venäläisellä tykistöllä, mutta suomen puolelta. Mukavaa että uskot satuihin, niitä kuulee joka päivä sillä propaganda niminen väline suoltaa sitä yhtenään.

Jos jotain pitää päätellä venäläisten sota-onnesta, niin kannattaa katsoa Lavrovin naamaa. Se on kuin norsun torttu, on ollut sitä kohta puoli vuotta eikä putleriakaan enää hymyilytä niin makeasti. Meinikö jotain vikaan, no meni, mutta nyt sitä ei enää voi sanoa ääneen edes kaduntallaaja joutumatta vankilaan. Kun tilanne on tämä, niin ei kannata mainostaa venäläisten kykyjä sen paremmin sotilaina kuin sotilasjohtajina.

Noin verrokkina kerrottakoon että sakemannit eteni samassa ajassa Moskovan porteille, ja siinä välissä oli silloinkin Ukraina.

erkkielukka

Sitten, kun Ukraina voittaa ryssien ”erikoisoperaation”, niin voivat tuoda sotasaaliiksi putlerin ja norsuntortun kellot, puhumattakaan 100000 ajokyvytöntä airbäkitöntä ladaa, jotka myydään p-koreaan ja sokerivuoren jutkulle kaikki elektroniikka ryssistä. Siinä samalla Suomi voisi hieman laajantua Japaniin saakka ja hakea vihreetä kaasua Saksaan Uniperin maksuksi. Kansanedustajat ja viherkommarit vanhoille kulaggileireille. Kaikki voittaa.

Tuumailija

Valmistaja on aito, mutta kellon jälleenmyynnistä ja kaiverruksesta ei voi mennä takuuseen.
Euroopasta lähti jenkkikriminaalien mukaan aika paljon tavaraa teollisuuslaitoksia myöden, joten ei olisi yllätys vaikka kello olisi aito kokonaisuus, mutta rosvoillehan ei nuo kuitit ja todistukset ole merkityksellisiä.
Vuosikymmenten aikana on kaupattu taidettakin, jonka häviäminen on laitettu saksalaisten syyksi, vaikka ne ovat olleet liittoutuneiden varastamia.
Tämä perinnehän on jatkunut näihin päiviin saakka esim. Bagdadin museossa järjestettiin isolle rahalle huutokauppa, jossa myytiin todella harvinaisia esineitä, amerikkalaiset MP:t olivat vielä suojaamassa tilaisuutta. Näin katosi yksityisiin holveihin paljon historiaa esim. dokumentoitu Bagdadin paristo. GI-joet myivät myös E-bayssa museon omaisuutta joka oli merkitty ”kadonneeksi”.

Kata

No Mindy on oikeassa.Cancel kulttuuri vain ajaa uutta sekasortoa muka hyvittämällä jotain mitä ei enää voi hyvittää koska se on pala historiaa,hyvää tai pahaa!
Jos aletaan jatkuvasti katkerasti kiehumaan menneitten aikojen vääryyksissä niin mitä on odotettavissa?Ei ainakaan parempia aikoja!
Mitä se patsaitten tuhoaminen auttoi?Palasiko ”pahikset” korjaamaan tekojaan?Mie vaan kysyn!

Kukavaan

Mindy on myös juutalainen.

Kata

Ei se vaikuta siihen että hän on oikeassa.Historia pitää säilyttää jotta jotain oppisimme mutta canceloida sitä ei voi vaikka hörselöt yrittää kovasti.Täysin järjetöntä.

Nationalisti

Hieno harvinaisuus, olisi ollut upeaa saada tuo kappale omaan ranteeseeni pidettäväksi.

” Juutalaiset järjestöt ovat tuominneet kaupan. European Jewish Association-järjestön lähettämässä avoimessa kirjeessä 34 juutalaista johtajaa sanoi Adolf Hitlerille kuuluneen kellon myynnin ”tukevan niitä, jota ihannoivat natsipuolueen arvoja”.
Näiden ulina on parasta kuunneltavaa, tietää tehneensä silloin jotain oikein.

GLGL

Olisivat ostaneet ja polttaneet julkisesti roviolla, jos se on niin ahdistava esine. Jostakin syystä se ei ollut mahdollista. Voiko joku avata, miksi?

Ilkka Forsten

Rutiköyhät lammaspaimenet ei ehtineet kedolta näihin bileisiin, siksi.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa