Kotimaa Rikos

Useita nuorten tekemiä ryöstöjä – poliisi puuttuu tapauksiin kovilla pakkokeinoilla

Kuvituskuva: Youtube (ei liity uutiseen).

Tiedote 16.11.2022

Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana useita alaikäisten nuorten tekemiä vakavia rikoksia. Teot ovat tapahtuneet marraskuussa lyhyen ajan sisällä Keravalla sekä eri puolilla Vantaata.

Keravan juna-asemalla 1.11. tapahtuneessa rikostapauksessa 12 ja 13 -vuotiaat pojat ryöstettiin viisinelihenkisen poikaporukan toimesta. Yksi epäillyistä tekijöistä tehosti ryöstöä näyttämällä Karambit-tyylistä puukkoa. Asianomistajilta anastettiin vaatteita, rahaa ja sähkötupakkaa. Tähän törkeänä ryöstönä tutkittavaan tapaukseen epäillyt henkilöt ovat kaikki alaikäisiä.

Vantaan Martinlaaksossa 5.11. 17 -vuotiaan nuoren epäillään ampuneen käsiaseella maata kohden. Tämän jälkeen joukko miehiä oli hyökännyt nuoren kimppuun ja pahoinpidelleet tämän. Tehtävälle osallistui useita Itä-Uudenmaan sekä Helsingin poliisilaitoksen partioita sekä ensihoidon yksikkö. Tapaukseen kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä kolme henkilöä, jotka ovat kaikki täysi-ikäisiä. Laukauksen ampunutta nuorta epäillään ampuma-aserikoksesta ja tapon yrityksestä.

Vantaan Myyrmäessä 7.11.2022 tapahtuneessa tapon yrityksenä tutkittavassa tapauksessa epäiltynä ovat kaksi kuusitoista vuotiasta nuorta, joiden epäillään puukottaneen 15 -vuotiasta uhria useita kertoja eri puolille kehoa. Uhri sai vakavia sairaala- ja leikkaushoitoa vaativia vammoja. Tilanne on saanut alkunsa siitä, kun uhri seurueineen on pakottanut epäillyt autoon ja kuljettanut toiseen kaupunginosaan. Toisessa kaupungin osassa tilanne eteni käsikähmään seurueiden välillä. Autoseurueen jäseniä epäillään törkeästä ryöstöstä ja vapaudenriistosta.

Vantaan Koivukylässä 10.11 tapahtuneessa törkeänä ryöstönä tutkittavassa tapauksessa 14 -vuotiaalta nuorelta ryöstettiin takki teräaseella uhkaamalla. Epäiltyinä tekijöinä on neljä 15 -vuotiasta nuorta.

– Näihin edellä mainittuihin tapauksiin poliisilla on ollut kiinniotettuna useita alaikäisiä henkilöitä. Rikosnimikkeet näissä tapauksissa ovat vakavia ja vaihtelevat pahoinpitelystä törkeään ryöstötön ja aina tapon yritykseen saakka. Tapon yrityksen minirangaistus on kahdeksan vuotta vankeutta ja törkeässä ryöstössä rangaistusasteikko on 2–10 vuotta vankeutta. Teoista on odotettavissa tuntuvia rangaistuksia, kertoo nuorten tutkintaryhmän rikoskomisario Sampsa Aukio.

– Itä-Uudenmaan poliisilaitos suhtautuu vakavasti nuorten ryöstörikollisuuteen. Esitutkinnassa poliisi on käyttänyt tapauksissa epäiltyihin henkilöihin kovia pakkokeinoja. Nuoria on muun muassa vangittu, pidätetty, määrätty matkustuskieltoon sekä ilmaisukieltoon ja kiireellisiä sijoituksiakin on tehty, Aukio jatkaa.

Poliisi

51 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Ja N EEKERI !

Ans ku mä arvaan ketä taas kyseessä..

Jukka

Älä arvaa, kyllä sin tiedät!

Ja N--KERI !

Ans ku mä arvaan ketä kyseessä..

Iceman

Sisäministeri mikkonen levittelee vain käsiään on saamatoon tekemään mitään …!!!tälläinen tilanne ei ole ennen ollut..maahanmuutto virrat ovat tälläisiä saanut aikaan. No toivottavasti tulee sellainen hallitus joka eii hyysää rikollisia !!!!

Matupatja..

Lienee henk.koht. intressi kyseessä…

Ilkka Forsten

Tietääkö suomen kansa että poliisilla on oikeus vaatia maasta karkotusta, jos ulkomaalaistaustainen henkilö syyllistyy tekoon josta on mahdollista saada vähintään vuosi vankeutta ? Niin arvelinkin, ei tiedä. Mutta jos tietäisi, voisi joskus käväistä mielessä ajatus siitä kuinka sitä lakia ei milloinkaan sovelleta, vaan puhutaan YK:n jakamattomista ihmisoikeuksista. Mikä tahansa laki voidaan aina kääntää niin että maahan pääsy helpottuu, siitä ei yksikään poliitikko ala määkimään, mutta kun olisi lain mukaan mahdollisuus poistaa ei toivottuja, määkiminen on kovin äänekästä. Kysyn vielä kerran, elämmekö demokratiassa, vai olemmeko kolhoosi josta päättää komissaarit suurella palkalla ?

John Quiman

Suomi on suvakkihoosi, jonka toimintaa johtavat suvakkisaarit suurella palkalla ja weffiläisten suursuvakkien ohjauksessa?

Jukka

Poliisi voi vaatia vaikka, kuinka paljon karkotuksia, mutta pykälämme ja hölmöytemme tiputtavat karkotukset puoleen jopa allekin. Jos karkotettavalla on lapsi, ei tule mitään. Siis jos karkotettavalla on raiskauksella saatu lapsi, onko hän suojattu. Häh!!??

Ilkka Forsten

Poliisin kovat pakkokeinot. Isällistä puhuttelua, totuuden sanomisen välttelyä siitä kuka on tekojen takana, yhäkin elävä väite ettei mitään katujengejä ole, ” äärioikeiston ” kyttäämistä netissä vihapuheen torjumiseksi, asian kääntäminen kantaväestön syyksi, syyllisten nimeäminen ” suomalaisnuoriksi ” ja vaatimus siitä ettei tekijöitä saa toiseuttaa tai rodullistaa.

John Quiman

Mitään ei tehdä, vältellään ja narutetaan suomalaisia. Lopulta maassa on kovan luokan matumafiat ja tiukat no-g-alueet. Mitä sitten tehdään? Tuskin mitään, koska tilanteen tunnustaminen edellyttäisi, että poliitikot ja media myöntäisivät luoneensa yhteistyössä helevetin lintukodon sijaan.

kotoutuskotkotus

Suomi on yrittänyt kotouttaa alistuskultturelleja ihmisiä ainakin kymmenkertaisesti enemmän kuin mitä maamme todelliset yhteiskunnalliset resurssit mahdollistaisivat.

Lisäksi maamme lainsäädäntö on ”pehmentynyt”, koska on virheellisesti oletettu että yhteiskunnalliset resurssit tulevat ajan myötä vaan lisääntymään.

Hasse

Politisetä jyrähti, nyt matujengiläiset luikkii varmaan kolohinsa tai pakenee maasta.

kotoutuskotkotus

Ylin poliisijohto ei kehtaa enää edes tulla antamaan lausuntoja asiasta, koska se tietäisi joutuvansa puhumaan mokupötyä edellisiä kertoja enemmän.

Jukka

Suvakkitädit kohta heristävät sormea poliisisedille, kun niin kovasti sanovat matupojille. Raukat kiltit poikoset saavat traumoja ja ahdistuvat!

juu

”maahanmuuttajataustaiset” joille kyllä voisin keksiä paremminkin kuvaavan ”…taustaiset” nimityksen, ne kun on kaikki lähi-idästä ja afrikasta ”kulttuureista” joissa esimerkiksi ne naisten oikeudet ole kovin kummosia.
Täällä ne 14-15-vuotiaat muuttuu koko ajan röyhkeämmiksi, metroasemalla olivat tukkineet liukuportaiden yläpään kuin olisivat lipuntarkastajia ja vaativat ihmisiltä 2 euroa siitä kulkemisesta.

kotoutuskotkotus

Vantaa joutunee piakkoin saneeraamaan hallintoaan jotta sillä riittäisi rahaa palkata useita kymmeniä vartijoita busseihin, juniin ja asemille.

Tosin monissa paikoissa ne vartijatkin rupattelee usein jossakin sivussa ja odottaa että jotain on jo tapahtunut

ike

Mikähän minuun on mennyt. Nämä uutiset aina saavat näkemään punaista, eikä noin poliittisessa mielessä. Tuli mielenen tuollainenkin että eikö suomi-poika enää pysty puolustautumaan, tai puolustamaan heikompiaan. Kyllä ne luuvitosta tottelee. Jos joku sanoo että ei tottele niin kohta ollaan samassa tilanteessa kuin villissä lännessä. Vapaa aseenkanto oikeus.Sitten mennään asian ytimeen, vihervasemmistoon. Eivät ikinä tule sallimaan tuota edes itepuolustuksessa, jota suomessa siis ei saa enää harjoittaa, puhumattakaan että jonkun avuksi saisi mennä. Jos saa puolustautua niin se on ainakin ylimitoitettua ja häkki heilahtaa. Kohti anarkiaa siis mennään.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Jos matu puolustautuu tai hyökkää, ei siitä tule kummoisempia seurauksia, koska aina etsitään lieventäviä seikkoja ja katsotaan uhrihierarkian taulukosta, että olisiko matu sittenkin uhri, eikä syyllinen.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Liksa

Suomen nykyinen hallitus edistää hallitusohjelmassaan virallisesti intersektionaalista feminismiä, joka tarkoittaa sitä, että se noudattaa kaikessa päätöksenteossa uhrihierarkista taulukkoa. Voiko olla enää tyhmempää? Miten ihmeessä näiden annetaan jatkaa hallituksessa? Onko suomen kansa kollegtiivisesti mielisairas? Looginen seuraus hallituksen linjasta on se, että suomen seuraava presidentti on transsukupuolinen, kehopositiivinen, kehitysvammainen, ulkomaalaistaustainen naisoletettu.

ike

😂 . Järki kieltäytyy uskomasta, mutta saatat puhua totta.

juu

Jos et ole huomannut, niin joka ainoassa ”liberaalissa” länsimaassa valkoisista kanta-asukeista tehdään täysin arvottomia, heitä voi murhata useita keskellä päivää ilman että se ylittäisi edes uutiskynnystä, jos ei myös murhaaja ole valkoinen ns. normimies.

Kaikissa maissa on myös tavoite viedä aseet pois tavallisilta täysin lakien mukaan eläneiltä valkoisilta ihmisiltä.
Sen sijaan ne ”vähemmistöt” saa tehdä ihan mitä vain, ja heitä tuetaan aina miljardi toisensa perään..”

Anonymous

Marakatti-jengit taas asialla väkivalta-, ryöstö- ja huumerikollisuuden kovassa kasvussa. Ja taposka se vaan tyytyväisenä mussuttaa donitsia ja selailee nettiä.. P.S. milloin tämä nettikyttääjä laitetaan tutkintaan valheellisen tiedon levittämisestä?

John Quiman

Ei ainakaan rahaan kaadu se tutkinta, koska se on niin helppo löytää todisteet valheellisen ja väärän tiedon levittämisestä sekä kansankusetuksesta.

ike

Saattaahan se rahaankin kaatua jos sillä vaan palkataan lisää taposkia. Onhan tuo normipoliisilta aika hyvä saavutus että on keskustelupalstoilla aikamoinen meemi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Ja vieläpä henkilöltä, jolla ei ole oikein mihinkään lahjoja.

Eka Kettunen

Viime aikaisten hallitusten leväperäisen politiikan tulokset ovat nyt sitten konkretisoituneet varsin selvästi, eikä ratkaisua ole näköpiirissä.

otto suni

On rakennettava todellinen vankila Ivalon lähelle kairaan ja lähin asumus vähintään 40 km. Kovaa työtä avolouhoksessa 8 h/pv ja laihaa pottukeittoa missä uiskentelee kalan päitä. Kaikki tälläiset etniset ryhmät sinne ja hyvää tulee!

John Quiman

No Ruandaan sitten?

Kata

Ruanda käy hyvin!👍😬

Jukka

Odotan mielenkiinnolla, kuinka ”kovia tuomioita” rikolliset nuoret saavat tekosistaan. Pään silittelyä, hyssyttelyä, ymmärtämistä. Kaikki ulos maasta perheineen ja ei ikinä paluuta.

John Quiman

Matuvanhemmat alkavat välittää nuortensa tekemisistä, jos muutamakin nuori karkotetaan ja perheen yhdistämisen merkeissä lähtee perhe perässä, aina isoäitiä myöten.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Sari Saarela

Muistan hämärästi, kun joskus 2010-luvulla Helsingin kouluissakin hehkutettiin joka haastattelussa: ”Monikulttuurisuus on meidän koulussamme suuri rikkaus”. No nyt sitä ”rikkautta” saadaan näköjään joka tuutista. Ja ihmisoikeusidiotismin Tollolandia on täysin kädetön ja jalaton tekemään asialle yhtään mitään.

John Quiman

Rikkaus, joka pilaa koululaisten oppimistason ja siksi heikentää Suomen tulevaisuutta.

Vaikea löytää noista yhtälöä, joka osoittaisi muuta kuin suuret tappiot, ei suinkaan rikkautta. Stubbin matikalla se kai käy, kun siinä 10 prosenttia muuttuu 90 prosentiksi heti kun tarvitsee. Ei ole minulle tuttua tuo ideologiaan perustuva matikka, jonka juuret saattavat olla hippien 1 + 1 = 3 laskelmissa, josta myöhemmin tulleet suvakit loivat ilmeisesti ideologiansa matikan, koska eivät älynneet, että se oli vitsi.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ilkka Forsten

Maailmassa on kolmenlaisia ihmisiä, niitä jotka osaa laskea ja niitä jotka ei osaa.

Missä poliisijohto piileksii ?

Matkustus- tai ilmaisukieltoon määräämisen kutsuminen ”koviksi pakkokeinoiksi” kuulostaa maallikon korvaan lähinnä oikeuden halventamiselta.

Kansalaiset eivät kohta enää uskalla liikkua yksin iltaisin pääkaupunkiseudulla ellei poliisille (ja vartijoille) palauteta fyysistä kuritusoikeutta kiinniottotilanteessa,
Vain siten voi syntyä riittävän ennaltaehkäisevä pelote.

Joukossa tyhmyys tiivistyy ja valitettavan usein vain fyysinen kipu palauttaa järjen (jos sitä ylipäänsä on)

murre riepunen

Vai oikein ilmaisukielto ja matkailukielto, johan kovilla otteilla polliisi käy jengien kimppuun. menolippu kotimaahan paras ratkaisu, siellä saavat harrastella oppimiaaan taitoja.

juu

Joo, Ruotsissa oli kovat keinot käytössä joku pari vuotta sitten.
Kutsuivat murhia tekevien jengien johtajat pizzalle poliisien kanssa, nyt nähdään että se toimi oikein hyvin, murhaennätykset paukkuu ja poliiseita kivitetään..

John Quiman

Ruotsin poliisi koventanee otteita ja tarjoaa seuraavaksi ruotsalaisia lihapullia pottumuusin kanssa ja jälkiruoaksi hapansilakkaa.

ike

Kyllä minä jo ainakin parantaisin tapani jo viimeistään tuon hapansilakan kohdalla.

Jukka

Jos ilmaisu- ja matkustuskielto ovat niitä kovia keinoja, niin sama meno tulee jatkumaan ja pahenemaan. Matupojat vain naureskelevat. Lepertelyt eivät tehoa enää maturikollisille.

Nationalisti

Sellaisia pelihetkiä…
Olisiko minkäänlaista kommenttia Taposelta näihin?
Vieläköhän se kävelevä meemi jaksaa kiistää katujengien olemassaoloa?

Tuumailija

Jos pyydetään pojat kehotiloihin juttelemaan ja tarjotaan omasta pussista halal/kosher pitsat, näin ne asiat suttaantuu.

ike

Olipa kylmäävin vitsi jonka olen aikoihin kuullut.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
John Quiman

Eikä sitä Taposta hävetä tuo valehtelu kansalle päin naamaa, kun on pyrkinyt piilotelemaan matuongelmien kasvua? Tuskin hävettää, kun on ideologian sokaisema, joten kuuluisi paremminkin hoitoon. Hävettää pitäisi niitä, jotka hänet palkkasivat ja viimekädessä sisäministeriä.

ike

Juuri noin. Ei Suomi niin suuri maa ole ettei väärien arvioiden tehneitä saataisi vastuuseen. Ongelma on että sitä ei haluta. Tuota lankaa pitäisi seurata niin kauas että saataisiin selville ketkä ovat vastuussa mistäkin asiasta. Taposen palkannut varmaan löytyisi. Jäljet tiedämme kaikki. Samoin valtionsyyttäjän nimittäneet. Jos kaiken aikaa rikotaan lakia niin miten sitten tulisi menetellä. Juuri niin mitä poliitikot haluavat, ei nostaa meteliä mistään, edes rikoksesta jos sen jäljet johtavat politiikkaan, tai vallassa oleviin instituutioihin. Anteeksi katselin tuossa hetki sitten Jaana Kavoniusta. Aika kovaa tekstiä, asialla on kuitenkin lakiasioihin perehtynyt ihminen.

John Quiman

Vähän isomman mittakaavan valtion korruptointia:
https://tube.kansanvalta.org/w/aqS1oU48ww9bZYpbGEhZRw?start=1m21s
Elokuva ”The Real Anthony Fauci”. Juuri aloittelen katsomista ja ainakin on hyvä alku, siis kylmäävä. Kauhuelokuvat ei kun naurattaa, mutta tämä jo alkuminuuteilla kauhistuttaa.

Tuumailija

On kyllä hyvä dokkari, toivottavasti mahdollisimman moni laittaa jakoon ja tämä tavoittaa ”rokoteuskovaiset”.
Kiitos linkistä. =D

Pekka is pest

Nationalisti: ”Olisiko minkäänlaista kommenttia Taposelta näihin?”

Ongelmahan on juuri tämä, että nämä virkamiehet voivat heitellä julkisuuteen millaisia valheita tahansa ilman, että joutuvat niistä virkavastuuseen. Koko julkinen sektori on nykyään läpimätä, sillä valehtelu koetaan normaaliksi osaksi hallintotapaa. Suomi tosiaan on moraaliton banaanivaltio.

Kata

Todella järkyttävää….Oi Impivaara missä olet?

Ai niin ainahan Suomessa on nuoriso hillunut….Jartsa ainakin sanoo ettei mittään hättää äläkää hermostuko vain nuoren uhmaa….

https://www.thegatewaypundit.com/2022/11/g20-panel-calls-global-digital-health-certificate-acknowledge-track-vaccination-status-video/?utm_campaign=later-linkinbio-gatewaypundit&utm_content=later-31053416&utm_medium=social&utm_source=linkin.bio

No kohta on kaikilla digiboxi kropassaan niin heleposti voi lähettää ”saaristoon” jossei 10 jabbia vähintään otettuna…Semmosia gee kakskymppisiä sitä kokoonnutaan ympäri maailmaa suunnittelemaan…

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Kata
John Quiman

Totalitarismin välineitähän nuo kyhäilevät. Kohta ei saa lähteä kotoaan, ellei ole WHO:n hyväksyntää sille.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Kata

Siihen kaikki viittaa kun katsoo vaikka Kiinan ”valkoista armeijaa”ihmisten kimpussa kun ei ole jabbia…😠Mallia otetaan vaikka muka vastustetaan tsingbingejä.

Kansalaisen verkkokauppa