Kotimaa Maahanmuutto

Uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelu alkaa

Kuva Pixabay

Sisäministeriö on asettanut hankkeen hallituksen maahanmuuttopoliittisen ohjelman valmistelemiseksi maahanmuuttoministerityöryhmän ja hallituksen puoliväliriihessä tekemien päätösten pohjalta. Ohjelma määrittää Suomen maahanmuuttopoliittisia linjauksia kuluvalle hallituskaudelle.

– Hallituksen tavoitteena on linjata tällä ohjelmalla toimia, joilla tuetaan erityisesti työperäistä maahanmuuttoa, kotoutumista ja hyviä väestösuhteita eri ryhmien välillä, sisäministeri Paula Risikko toteaa.

Maahanmuuttopoliittinen ohjelma täydentää osaltaan jo vahvistettuja Sipilän hallituksen ohjelmia ja linjauksia. Näihin kuuluvat hallitusohjelman lisäksi hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet, turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma ja valtion kotouttamisohjelma vuosille 2016–2019.

Ohjelman valmistelussa taustalla on vuonna 2013 valtioneuvoston periaatepäätöksenä hyväksytty maahanmuuton strategia Maahanmuuton tulevaisuus 2020.

Maahanmuuttoministerityöryhmä seuraa säännöllisesti valmistelun etenemistä ja toimii hankkeen ohjausryhmänä.

Ohjelman valmistelusta vastaa sisäministeriön johtama poikkihallinnollinen yhteistyöryhmä, jossa on edustus oikeusministeriöstä, työ- ja elinkeinoministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, ulkoasiainministeriöstä ja ympäristöministeriöstä sekä Maahanmuuttovirastosta, Poliisihallituksesta ja Rajavartiolaitokselta. Ryhmän puheenjohtajana toimii ylijohtaja Jorma Vuorio sisäministeriöstä.

Valmistelun aikana kuullaan laajasti eri sidosryhmiä. Maahanmuuttopoliittisen ohjelman on tarkoitus valmistua alkuvuonna 2018.

Sisäministeriö

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa