Eurooppa Maahanmuutto Politiikka Talous

Uudet tiedot osoittavat, että maahanmuuttajat laskevat saksalaisten työntekijöiden palkkoja

Kuva: Pixabay.

Saksan liittohallituksen tiedot osoittavat, että maahanmuuttajien ja saksalaisten välillä on suuria palkkaeroja.

Vasemmistoliberaalin Saksan hallituksen maahanmuuttopolitiikka painaa alas saksalaisten ammattitaitoisten työntekijöiden palkkoja, sanoo Vaihtoehto Saksalle (AfD) -puolueen sosiaaliasiantuntija René Springer. Hän lisää, että vaikka hallitus esiintyy vasemmiston puolestapuhujana, sen todellinen talouspolitiikka on aggressiivista uusliberalismia.

”Valtio on nyt vain sijaisagentti uusliberalistisessa politiikassa, jolla palkkakustannuksia alennetaan työntekijöiden selkänahasta”, liittopäivien jäsen sanoi saksalaiselle Junge Freiheit -uutispalvelulle.

Springerin liittovaltion hallitukselle esittämä kysely ja selvitys saksalaisten ja ulkomaalaisten palkkaeroista annettiin yksinomaan Junge Freiheitin käyttöön. Hallituksen selvityksen mukaan saksalaiset työntekijät ansaitsivat vuonna 2021 keskimäärin 3 643 euroa, mikä on yli 900 euroa enemmän kuin ulkomaalaisilla, joiden keskipalkka on 2 728 euroa. Ero on yli kaksinkertaistunut vuodesta 2012, jolloin se oli 400 euroa kuukaudessa.

AfD-poliitikko varoittaa nyt politiikasta työntekijöiden kustannuksella.

Palkkaerot turvapaikanhakijoiden tärkeimpien lähtömaiden työntekijöihin ovat erityisen suuret. Tässä tapauksessa palkkaero oli lähes 1 400 euroa. Bulgarialaisten keskuudessa palkkaero oli vielä suurempi, 1 479 euroa kuukaudessa. Saksan hallituksen mukaan 70 prosenttia kokoaikaisista ammattitaitoisista työntekijöistä saa palkkaa, joka on alhaisempi kuin saksalaisten ammattitaitoisten työntekijöiden palkka. Jopa 43 prosenttia ulkomaalaisista ammattitaitoisista työntekijöistä ansaitsi vähemmän kuin ammattitaidottomat saksalaiset työntekijät.

Tämä tuloero heijastuu myöhemmin myös eläkemaksuihin. Noin 28 prosenttia ulkomaalaisista työntekijöistä sai vuonna 2021 palkkaa, joka ei riittänyt perustoimeentulotuen tason ylittävän eläkkeen saamiseen 45 työvuoden jälkeen. Keskeisimmistä turvapaikanhakijoiden lähtömaista tulevilla tämä on 44 prosenttia. Vertailun vuoksi voidaan todeta, että saksalaisten työntekijöiden palkat ovat vain 11 prosenttia pienemmät kuin mitä tarvittaisiin vähimmäispalkan ylittävään eläkkeeseen.

Springerille luvuilla on selkeä viesti:

”Valtio on nykyään vain uusliberalistisen politiikan sijaisagentti, joka alentaa palkkakustannuksia työntekijöiden kustannuksella. AfD torjuu ulkomaisen reserviläisarmeijan palkkoja alentavan tuonnin yhtä lailla kuin epävarmojen ja ammattitaidottomien työntekijöiden massamaahanmuuton”, Springer sanoi.

Lähde: Remix

53 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Kapu

Siksihän kokoomus-orpokin huutaa pää punaisena lisää matuja suomeen. Ei täällä mikään työvoimapula ole, kaikki sen perimmiltään tietää, kokoomuslaisetkin. Työtä riittää mutta ei säällisen palkan maksajia. Viherfemakot on ulkona kaikesta, he haluavat matuja suomeen ideoligisista syistä, vain koska se on niin ihanaa.

Lammas perkele jeesus kives

SUURVALTAPELIÄ
Krimin sillan räjäyttäminen sekä Nordstream-putkien räjäyttäminen ovat Siionin Viisaiden siirtoja kansainvälisessä shakkipelissä. Lännen sota Venäjää vastaan on myös heidän suunnitelmansa. Kuten historiassa aiemmin he suunnittelivat 1. ja 2. maailmansodan ja nyt valmistelevat kolmatta maailmansotaa. Israelin tiedustelupalvelu on yksi heidän aseistaan. Mossadia tukevat kaikki länsimaiset tiedustelupalvelut, myös Suomen Supo. Mossad on tiedustelupalveluiden kunkku, joka saa käskynsä suoraan Siionin Viisailta. Myös koronahuijaus on viime kädessä Siionin Viisaiden operaatio. Maailmanpolitiikkaa ei voi ymmärtää ilman j–talaisten tärkeää roolia. Surkeaa on nähdä, kuinka lahjakas Saksan kansa on alistettu j—alaiseen komentoon. Ja koko Eurooppa. Venäjä ja Kiina ovat enää ainoat esteet j–talaisten totaaliselle maailmanvallalle. Sen tähden sota Venäjää ja Kiinaa vastaan on väistämätön. Siionin Viisaat ovat onnistuneet jakamaan maailman kahteen leiriin. ”Hajota ja hallitse” on heidän mottonsa. Holokaustiuskonnosta johtuu, että juuri kukaan ei uskalla kertoa totuuksia j–talaisten kansainvälisestä politiikasta. Maailmanhistorian älykkäin psykologi Emanuel Swedenborg kirjoitti j–talaisista: ”Se on sellainen kansa, että se on täysin erilainen muista kansoista, ja että siihen kansaan on iskostettu yritys tuhota ja vääristää kaikki mikä kuuluu yhteiskuntaan, ja milloin vain tilaisuus tarjoutuu, he osallistuvat sellaiseen toimintaan eivätkä saa mistään muusta niin suurta iloa kuin järjestyksen lakien eli siis yhteiskunnan lakien tuhoamisesta, sillä heillä on sisäistetty viha itse Järjestystä kohtaan, joka on Herra. Tästä minulla on paljon kokemuksia.” (Spiritual Diary, nro 2260). Lähes kaikki yhteiskuntaa vahingoittavat aatteet ovat lähtöisin j–talaisista aivoista, kuten esim. Pride-kultti, joka on nyt muodissa. Sen tehtävä on perheen tuhoaminen. Valitettavasti monet vaihtoehtomediatkin uskovat holokaustiin, vaikka muuten ovatkin oikeassa. Holokaustihuijaus on osoitus siitä, että kansainvälinen valtamedia on j–talaisten käsissä.

Pesunkestävä keeneri

Marakatti joutuu mielentilatutkimukseen 13-vuotiaan tytön raiskauksesta, ullatus?

Kata

No sehän voi sitten päästä ”kuntoutuksen” jälkeen taas kierroksille….eiku pyttyä 50 vuotta!

John Quiman

Kuinka olisi jonkinsorttinen kastreeraus. Siinä rikostenteon väline kävisi toimimattomaksi.

Pesunkestävä keeneri

Giljotiinilla!

John Quiman

Ajattelitko, että koska käsiä ja jalkoja on myös käytetty rikoksen suorittamiseen, pitäisi poistaa kaikki kaulasta alaspäin?

Ilkka Forsten

Nopeammin hoituu kun poistetaan kaikki kaulasta ylöspäin.

Kata

Ehdottomasti,nipsnaps ja elämä muuttuu kivemmaks…kanssaihmisille.

Ilkka Forsten

Ja todetaan juuri sen verran mielenterveyshäiriöiseksi että tuomiota ei voida antaa.. Näinhän se aina menee.

Tuumailija

Sehän ei ole käynyt ilmi mitenkään rikosten luonteessa, elämäntavasta, pitää erikseen ”asiantuntija” lausua että onko inkkarit kanootissa/muumit laaksossa vaiko eivät.
Kyllä siellä demlalainen aisanajaja ohjeistaa hirvi-/golf porukassa olevaa psykopaattia minkälainen lausunto annetaan tälle erinomaiselle yksilölle.

Jukka

Onko tuo joku uutinen? Tollompikin tajuaa, että näinhän se on. Ei tarvi olla kauppatieteen tohtori. Meillekin on tullut, tulee koko ajan ja lisää halutaan tulijoita, jotka nimenomaan tulevat ns. matalapalkka-aloille ja heidän tehtävä on pitää palkka alhaalla ja vielä huonontaa. Kantikset kaikkoavat ja elävät avustuksilla. Tulijatkin pian huomaavat, ettei palkalla elä ja hakevat lisää rahaa Kelasta ja sossusta. Käytämme härskisti hyväksi. Osa heittäytyy kokonaan elätiksi. Oma lukunsa on humanitaaristulijat, pakoloiset. Heistä suuri osa on jo valmiiksi laiskoja. Heillehän meidän avokätisen järjetön anteliaisuus on paratiisi. Suomi köyhtyy ja velkaantuu vain lisää, kun pitää elättää laiskoja.

ike

Voisihan sitä ajatella että otetaan noita ulkomaalaisia myös suomen eduskuntaan tai kaupunginvaltuustoihin, niinhän jo tapahtuu, arvaatte kai minkä puolueen toimesta. Luuletteko että ajavat suomen etuja, ainakaan suurin osa, saattaa joku olla. Voi joukossa olla myös jokunen vakoilija tai nk. tiedon kalastelija tulevasta politiikasta. Noin tilastollisesti, mutta tilastot ei kai ei ole tiedettä, vain matematiikkaa.

otto suni

Suomen Posti on hyvä esimerkki täysin sekaisin olevasta organisaatiosta missä Afrikasta kotoisin olevien rekrytointi on poistanut kantikset kortistoon.

John Quiman

Eikös Suomen posti ole nykyään myös hyvä esimerkki toimivuudesta?

Ilkka Forsten

On, kuukausi sitten tilattu paketti ei ole tullut vieläkään, ennen tuli kolmessa päivässä.

ike

Eikös tässä ole takana monta postin uudistusta, kai tavoite on sitten saavutettu.

Ilkka Forsten

Ennen sanottiin että kusti polkee ja posti kulkee. Nyt kustin jopossa ei ole enää ketjuja kun kusti ajoi kaatokännissä ojaan, jolloin hänet korvattiin raketti-insinöörillä mikä oppi lukemaan vasta 2022 tammikuussa, ja on yhä lastentarha-asteella mutta käyttää nimitystä postikeskuksen jakelupäällikkö.

Jukka

Eikkö se olekaan hyvä asia, ettei tule liian aikaisin.

Tuumailija

Realiteetti vain on, etteivät tuet lopu vaikka työssä käyvät. Se ettei työstä makseta ns. listahintaa ei tämän vuoksi haittaa, koska se on lähinnä harrastus ja tulot eivät juuri notkahda.
Vielä kun kaikki peruskulut (vuokrat, vakuutukset yms.) maksetaan sossun, kelan, migrin piikistä, on käteen jäävä osuus aika muhkea.

Kantaväestöllä taas on erilainen kurimus, heti kun menet töihin, tippuu kaikki tuet pois ja on pärjättävä työtulolla. Sekin kierous vielä, että tulot lasketaan verottomasta kertymästä eli kaikki pakollisetkin sivukulut jotka pidätetään palkasta lasketaan olemassa olevaksi tuloksi, ei käteen jäävästä osasta joka on todellista käyttöpääomaa. Jokainen lasku ja kulu on omasta pussista kaivettava maksuun, apuja ei heru yhetiskunanna puolelta ”suurituloiselle”.
Näillä työvoimareserviläisillä ei myöskään ole työnhakuvelvoitetta, koska eivat ummarra käsitettä, kantaväestöllä se taas on pakollinen velvoite jos haluaa leivän syrjässä pysyä työttömänä.

Että näin niitä jakamattomia arvoja jaetaan täysin yhdenvertaisesti.

Jukka

Meidän systeemistä on luotu kaaos. Ja nyt on viimeinen mahdollisuus saada tolkku. Kantaväestö pitää saada arvoon asemaansa.

Puolueeton

Olen ajellut viikon Euroopan teillä ja ihmetellyt, miksi rekoista on tullut vaarallisia ja niitä pitää varoa poikkeuksellisen paljon. 90 ajavan rekan voi ohittaa 91 ajava rekka, joten ohitus kestää kauan ja aiheuttaa ruuhkaa. Rajoitetulla alueella ajetaan ylinopeutta. Kuin moottoritiellä olisi kilpailua, kun on edellä.
Johtuukohan tyylin muutos pienipalkkaisista kuskeista?

ike

Voisiko tuota ajatella myös niin että joskus muutama vuosi( -tai kymmen) sitten rekakkakuskit antoivat merkin kun katsoivat että henkilöauton oli hyvä ohittaa. Olen yhä enemmän tullut tulokseen että kaikki ajattelevat: on ohittajan vastuu koska ohittaa. Toki noin on. On tosin aika kiva jos kuski ilmoittaa vaikka pienellä merkillä että tie on vapaa. Noita kuskeja kunnioitan. Näkevät aina vähän pidemmälle kun tuo ohjaamo on ylempänä. ja ovat ammattilaisia.

ike

No ei tuo kai helsinkiläisiä koske. Meillä muualla eletään jopa sellaisessa maassa että mökille voi olla yli viisisataa kilometriä.. Repikää siitä.

Tuumailija

Siinä on vastuukysymys, koska raskaan liikenteen kuljettajilla on korotettu vastuu ammattiautoilijoina. On osuma tai hipaisu, niin rekan/ka:n kuljettajaa syytetään automaationa. Kierosti kun tämän pitäisi tietää ettei se MT potilas jukka-einari ole ottanutkaan aamulääkkeitä ja kyetä ennakoimaan tuleva.
Kun annat jollekin ”luvan” ohitukseen ja sattuukin kesken tilannetta tulemaan se eläkeläispariskunta sieltä mökkitieltä eteen, niin kenen piikkiin menee jos kolisee kunnolla?

Toki on paikkoja, joissa on näkyvyys pitkälti hyvä ja rekan ohjaamosta näet huomattavasti kauemmas kuin hlö. auton, jolloin merkin antaminen voidaan suorittaa kohtuullisen turvallisesti ja ohittaminen voidaan suorittaa myös samoin.

Itse en aikoinani yhdistelmiä ajaessa koskaan antanut merkkejä, mutta hidastin hieman ja annoin näkyvyyttä perässä tulijalle ja hän sai tehdä oman päätöksen ohituksestaan. Jos oli mutkainen/ tuntematon tie niin poikkesin vaikka linjuripysäkille ja annoin muiden mennä menojaan.

ike

Ei se merkin antaminen käsittääkseni ohittajan vastuuta poista, kertoopahan vaan että ainakin rekkakuskin mielestä voisi olla ohituksen paikka. Omalla vastuulla aina mennään.

Tuumailija

Johtuu siitä, että paljon slaaveja kuskeina joilla on oma rekka. Nämä eivät juuri piittaa työajoista tms. säädöksistä (kuten slaaveilla on tapana, säännöt ovat viitteellisiä ja oman tulkinnan varassa) ja tämän vuoksi ajavat myös pienemmillä kuluilla. Kuskien törppöilyt kun eivät kosketa kuorman hallitsijaa (ellei kuorma vaurioidu), pääasia että rahti lähtee ja on perillä aikataulussa muulla ei ole väliä.

Aivan samaa asennevammaa on ollut nähtävissä kotomaassakin, kun nuoret kuljettajat koheltavat kaksiakselisilla jakareilla kuin henkilöautolla, kuormatkaan eivät ole välttämättä sidottu kun ”kiire”, mutta kahvitauot voivat sitten olla pidempiä. Asiaa ryydittää vielä se, että joukkoon on otettu työvoimareserviläisiä, jotka minimitiedoilla/taidoilla (helpotetuilla) ajavat kuin siellä kotona p-skastaniassa konsaan

Ilkka Forsten

Tätähän siinä kaiken aikaa halutaankin. Vihervasemmistolle uusia tonttuja äänestäjiä ja kokoomukselle halpatyövoimaa.

Kata

https://www.instagram.com/reel/Cj8OIjXJ7e4/?utm_source=ig_web_copy_link

Ei yksin meillä ja muualla mutta myös Rapakon takana haalitaan äänestäjiä…uskomatonta touhua.Ruokakin on ”culturally appropriate”tottakai….ja sitten halpatyövoimaa…muut maksaa loput elämisestä.
Ei ole sattumaa tämä touhu missään.

ike

Ei mikään kansakunta, maailman muista maista puhumattakaan, voi olla noin typerä. Tämän on pakko olla osa jotakin suurempaa suunnitelmaa jossa vain raha puhuu.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Galina Manttari
Kata

Näin se on mutta kukaan ei tunnu kiinnostuneen tosissaan missä mennään.Uskomatonta .

John Quiman

Kansa ei jaksa kysellä, että mitä tämä on, kun heillä menee aika oman henkilökohtaisen elämän kanssa ja uutiset katsotaan telkkarista. Vasta sitten, kun jokin selvästi osuu omaan elämään, sitten aletaan kysellä, että mitä, mutta vastauksia halutaan hallitukselta ja ”luotettavilta” lehdiltä.

ike

Ei tämä nyt niin vaikeaa ole. Jos suomeen tulee enemmän muuttajia kuin veron maksajat voivat kustantaa, ei pitäisi olla vaikeaa sanoa että yhtälö ei toimi. No seuraavissa vaaleissa nähdään. Jos mikään ei muutu näette että edes ne veronmaksajat jotka vielä suomessa elävät, eivät teitä hyväksy. Muutetaanko johonkin muuhun maahan. Voidaanhan me kaikki muuttaa espanjaan. Kuka sitten maksaa noiden idioottien eläkkeet. No voihan aina tehdä lakimuutoksia eläkkeisiin. Takaan että maksatte niistä kalliisti.

John Quiman

Nykynäkymillä voi olla viisasta säästellä rahaa tavalla tai toisella, jotta ei joutuisi pulaan vanhempana. Kuten totesit, nykyinen yhtälö ei toimi, ja ilman muutosta on jonain päivänä ihan sama mitä joku hallitus haluaa tai on haluamatta, ei vaan ole enää rahaa missään.

juu

Onhan se Suomessakin ollut esimerkiksi raksa-alalla tiedossa vuosikymmenet.
Virosta, Puolasta jne tulevat raksaukot saa pienempää palkkaa, ja ovat tyytyväisiä koska saavat suomalaisten maksamana esimerkiksi lapsilisät kotimaahansa, ja se on melko iso summa siellä.

gameover

Pitää ajatella positiivisesti. Sen lisäksi että suomessakin ulkomainen halpatyövoima tulee korvaamaan natiiviväestön ainakin duunariluokassa ja alemman keskiluokan hommissa jatkossa ja siten ihan suomalaisessa arjessa ja katukuvassa niin tekoäly ja automaatio korvaa vielä lisää väestöä jopa keskiluokassa jatkossa. Kuten vihreä siirtymäkin. Ja siinä se positiivinen aspekti siis on. Se on siinä että Putinia harmittaa kun länsimaissa kehitys vaan kehittyy ja Putinlandiassa vaan poljetaan paikallaan, ne jää monoliiteiksi, Me taasen kehitytään aina vaan lisää. Lopputulema sille on että meitä ei enään tunnista jatkossa. Ja se on hyvä. Me tehdään ultimaattinen täysmuuntuminen ja täysintegroituminen maailmaan ja ollaan iloisia siitä.

mummeli

50v tähän tutkimukseen meni. Olisivat kysyneet keltä tahansa kansalaisella milloin vain niin olisivat kuulleet heti ilmaiseksi saman faktan.

rol

Niinpä menikiin!Germaanien hallinnossa ei ole vielä kuin 200% ylimiehitys,Suomessa 850%. Onneksi siellä jotain saadaan aikaa,vaikka siihen menisi noin pari sukupolvea. Suorastaan upea tutkimus!

Pesunkestävä

Uskomatonta, että sikäläisetkin demarit haluavat haittamatuja omaan maahansa. Sahaavat todellakin omaa oksaansa! Todella typerää touhua, ituhipeistä puhumattakaan, mutta vihertäjä loiset ei koskaan käykään töissä… Suomessakaan demarit eivät nykyään aja duunarin etua. Kaikenmaailman sannamarinit yms helppoheikit ajavat vain omaa etuaan ja hillotolpat houkuttelee kun kuuma puuro kissaa, duunareista viis…

Kata

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/leikkauksista-roihahti-nyt-maria-ohisalo-ehdottaa-taysin-uutta-jarjestelmaa-donitsitalous/6bf66ea6-f01d-450b-b3b1-11f29bd9e916

No tässä yksi helppo-ohjusdonitsi…miten voi joku olla noin hömelö?Pimeetä!

Koskahan lakkaa värjäämästä tukkaansa tai meikkaamasta.Maailma pelastuis….

Ilkka Forsten

Ohisalon täysin uusi järjestelmä veisi kaiken vallan vihreille. Hän haluaa että mikä tahansa päätös on alisteinen heidän agendalle, ilmaston ja ties minkä kadon ehkäisemiseksi. Toisin sanoen, puolue joka on lilliputti ja tulee olemaankin, sanelee muille miten maan asiat tulee hoitaa ja mikä on suvaittavaa. Minulla on vahva tunne ettei suunnitelma tule toimimaan ihan ohisalon haluamalla tavalla, sillä talvi-aika kun rämmitään ties minkä ongelmien kanssa johtuen siitä, että saksassa vihreät ajoivat kaiken kivihiili ja ydinenergian alas ilmastovouhotuksellaan, mistä nyt koituu lasku MEIDÄN maksettavaksi, voi äänestysinto olla melko alhainen. Jos vieläkin suomen kansa huhtikuun koittaessa ei ymmärrä omaa parastaan, on sanottava että tyhmyydellä ei ole rajaa.

Jukka

Kirjoitit asiaa ja naulan kantaan osuen. Ihmettelen, kuinka vihreät hehkuttavat, että meillä tilanne on paljon parempi kuin muualla, koska olemme vieneet vihreän siirtymän pitemmälle. Miksi meillä on sitten korkeat energiahinnat? Jos vihreät olisivat saaneet päättää, meillä ei olisi ainuttakaan ydinvoimalaa! EU tyhmyydessään ja ahneudessaan on ajanut meidätkin pulaan ja ongelmiin.

John Quiman

Sri Lankassa taisivat viedä vihreän siirtymän pitkälle. Veivät ihan perille asti, eli tekivät konkurssin ja kansa menetti kaiken.

Ilkka Forsten

Meillä on edessä sama tilanne, kun maan johdosta vastaan ” Piri Blanca.”

Hh1488

politiikot ku rakentellevat teoreettisia talousjärjestelmiä siitä tulee vaan sanomista.ite ehdotan uudeksi järjestelmöksi kanssalisosialismin

John Quiman

Kaikenlaiset ideologiat ovat haitallisia ja rajoittavat ihmisten vapautta kaikin tavoin. Mikään niistä ei toimi siten, että ihmiset olisivat vapaita. Vapaus ei ole jotain ideologian pohjalta määrättyä rajallisuutta – niissä aina joku päättää mitä tarvitaan ja mitä ei tarvita jne. Ne aina rajoittavat sananvapautta ja edellyttävät uskomaan heidän totuuksiinsa.

ike

Tyhmä blondi. Anteeksi niiltä blondeilta joilla aivotoiminta ei vielä ole estynyt. Mihin ihmeeseen on jäänyt suhteellisuudentaju. Sillä mitä Suomi tekee ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten maapallolla, noin yleisesti ja kosmisesti menee. Tarvitaan kai joku Hutisalo jolla on korkeampaa tietoa. Kai tuo blondien maine jostakin kumpuaa. Tuossa olisi hyvä esimerkki jostakin aloituspisteestä. No maine oli jo aikaisemmin, Hutisalo jatkaa. Anteeksi vielä fiksuilta blondeilta jne. jne. jne. … ym.tavalliset median vaatimat pahoittelut.

Kata

😀 Kiitti aamun nauruista ”ym.tavalliset median vaatimat pahoittelut”,siis tähän me ollaan tultu.

Virheiden ideologia on niin täysin ulalla…just katoin instassa Universumin huikean laajakuvan ja nuoli osoitti että siellä ollaan pikku pisteenä jota edes näkynyt….Ja tekstissä sanottiin että olemme pilanneet ilmaston…..siis sarkastisesti.

Köyhyystutkija tietää….miten rikastutaan perheessä.

John Quiman

Ohisalo-linkki Uuteen Suomeen ei toimintu, antoi virheen. Ehkä poistettu, mutta sen voi nähdä täältä:
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/leikkauksista-roihahti-nyt-maria-ohisalo-ehdottaa-täysin-uutta-järjestelmää-donitsitalous/ar-AA135kBn

Ilkka Forsten

Saksa on laittanut itsensä lievästi sanottuna liriin energiapolitiikallaan, jota johtaa sivumenen sanottuna samat tahot kuin haittamaahanmuuttoakin. Koska me jo nyt maksamme niksmannien tulevat lämmityskulut, ehdotan että maksamme myöskin matujen ylläpidon, ja vahvistamme heidän lisääntymistarvettaan korottamalla lapsilisiä. Näin saksan talousveturi ei yski, maailma pelastuu ja ihmisoikeudet tulee hyvin huomioitua, mikäli olette samaa mieltä painakaa JAA painiketta joka löytyy oikealta. 🔇

ike

Varovaisesti tuon sarkasmin kanssa. Ei ole maailman ymmärretyin muoto kertoa ajatuksia, toki varsin tehokas niille jotka ymmärtävät.

Ilkka Forsten

Onneksi ymmärrän vielä itseäni.

Ilkka Forsten

Demarit lakkasi olemasta työväen asialla suunnilleen 1980 luvulla. Paavo Lipposen aikaan alkoi suoranainen oikeistolaisuus, joskin kotikutoisena versiona. Mauno Koivistosta on sanottava sen verran hyvää, että hän oli mies joka ei halunnut kommunisteille valtaa, sittemmin SDP muuttui puolivihreäksi puolueeksi ja nyt se on täysin vihreiden puisto-osasto. Marin leikkii pääministeriä mutta ei koskaan uskalla sanoa mitään pikkipuolista ohisalon tai muidenkaan järjettömille ehdotuksille. Koska olette kuulleet että demarit olisivat edes puolella lauseella kertoneet maahanmuuton tuomista ongelmista, tai ettei pelkällä suvaitsevaisuudella tulla pääsemään mihinkään muuhun kuin ruotsin tarjomaan malliin, joka ei toimi.