Eurooppa Maahanmuutto

Uusi EU-Turkki -siirtolaissopimus määrittelee siirtolaisten palautukset Turkkiin mutta myös uudelleensijoitukset EU-alueelle

Kuva: Shutterstock

ESI (European Stability Initiative) -instituutti toimii tiiviissä yhteistyössä Saksan hallituksen kanssa ja sitä pidetään vuonna 2016 Turkin ja EU:n välillä solmitun siirtolaissopimuksen arkkitehtina. Nyt instituutti on julkaissut uuden ehdotuksen Euroopan unionin ja Turkin väliseksi siirtolaissopimukseksi.

Euroopan unioni laati vuonna 2016 Turkin kanssa siirtolaissopimuksen hillitsemään EU:n ydintä kohti vaeltavia siirtolaisvirtoja. EU budjetoi tuolloin 6 miljardia euroa Turkille suunnattuihin avustuksiin, joiden tarkoitus oli auttaa maata siirtolaisten hallinnoimisessa.

Useiden päivien ajan Kreikassa on ollut tiedossa, että Saksan hallitus on ollut yhteydessä Turkkiin sopimuksen päivittämiseen liittyen. Kreikan maahanmuutto- ja turvapaikkaministeri Notis Mitarakis vahvisti tavallaan asian lehdistötilaisuudessa. Kun häneltä kysyttiin asiasta, hän myönsi, että ”on olemassa monia kommunikaatiokanavia, joista olemme tietoisia”.

Sopimuksen mukaan EU-alueelle Evrosin tai Kreikan saarten kautta saapuvat laittomat siirtolaiset jotka eivät hae turvapaikkaa tai joiden turvapaikkahakemusta pidetään perusteettomana, voitaisiin palauttaa Turkkiin EU:n kustannuksella.

Turkki puolestaan ​​toteuttaisi kaikki vaadittavat toimenpiteet merellä ja maalla estääkseen uusien laittomien maahantuloreittien avautumisen EU-alueelle.

Toisaalta sopimuksen solmimisen jälkeen Euroopan unioni sitoutuu uudelleensijoittamaan tietyn määrän siirtolaisia ​​Turkista seuraavien neljän vuoden aikana.

Uudelleensijoitettavien siirtolaisten lukumäärää ei ole vielä määritelty.

Lähde Kathimerini, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit