Kotimaa Maahanmuutto Rikos

Uusi paljastus: Ulkomaalaisviraston johdosta potkut saanut Matti Saarelainen palkattiin Supon päälliköksi

Entinen sisäministeri Kari Rajamäki kertoo ajaneensa Matti Saarelaisen eroamaan Ulkomaalaisviraston johdosta vuonna 2003. Syynä potkuihin oli Matti Saarelaisen alaisena toimineen naisen lahjusrikos. Kyseinen naisvirkailija oli ottanut maahantulijoilta rahaa myötävaikuttaakseen oleskelulupien myöntämiseen. Kyseisen naisen taustat ovat Virossa.

Matti Saarelainen oli siirtänyt lahjuksia ottaneen naisen toimistosihteerin tehtävistä osastosihteerin tehtäviin. Osastosihteerinä hän oli ottanut maahantulijoilta lahjuksia oleskelulupien myöntämisen helpottamista vastaan. Osastosihteeri otti lahjuksia erityisesti Turkista ja lisäksi myös ainakin Venäjältä tulevilta maahantulijoilta.

Kun lahjustapaus tuli julki jo vuonna 2003 sisäministeri Rajamäki ilmoitti ylijohtaja Saarelaiselle, että hänen tulisi erota. Eroamisvaatimus tuli julkisuuteen vasta hiljattain. Erovaatimusten syynä oli Saarelaisen antama ylennys lahjuksia vastaan ottaneelle naiselle. Rajamäen mukaan erovaatimus piti tehdä Saarelaiselle selväksi kahteen kertaan. Saarelainen kiistää, että hänellä olisi ollut jokin taka-ajatus naisen ylentämisessä ja arvelee että ylennyksen olisi tehnyt joku muu kuin hän itse. Saarelainen sanoo myös, ettei muista enää, miten tapaus aikoinaan meni.

Saarelaisen Ulkomaalaisvirastosta lähdön todellista syytä ei kerrottu tuolloin julkisuudessa. Hänet palkattiin suoraan Suojelupoliisiin (Supoon) päälliköksi eteläiselle alueelle. Supo tiesi jo tuolloin, että Saarelainen oli auttanut Timtsenkoa saamaan Suomen kansalaisuuden vuonna 1999. Timtsenko on Putinin läheinen kumppani. Supossa Matti Saarelaisen ura jatkui nousujohteisena.

Vuonna 2016 Matti Saarelainen siirtyi töihin valtioneuvoston kansliaa perustamaan EU:n hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskusta. Saarelaisesta tuli vuonna 2017 Hybridikeskuksen ensimmäinen johtaja. Saarelainen joutui kuitenkin palaamaan Hybridikeskuksesta Supoon STT:n mukaan siksi, koska hän syyllistyi seksuaaliseen häirintään.

Aikoinaan suhteellisen tiukasta maahanmuuttolinjastaan tunnettu sisäministeri Kari Rajamäki kertoi Matti Saarelaisen lähtöön vaikuttaneista syistä hiljattain Iltalehdelle. Myös STT:n tekemä paljastus Matti Saarelaisen seksuaalisesta häirinnästä tuli julki melko äskettäin.

Twitter

Iltalehti

Iltalehti

10 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
juha II

Ruotsissa on ollut äskettäin kohu siitä kun poliisinaisen nimitti hänen polisiisijohtaja ESIMIEHENSÄ korkeaan virkaan EPÄTEVÄNÄ syystä, että sinänsä näyttävä femakko oli kyseisen casanovan RAKASTAJATAR! Mutta EI voi kiistää etteikö naisella TODELLAKIN ole ollut ainakin joitain ”kyjäjä” ohittaa pätevämpiä MIEHIÄ nk. ”hakuprosessissa”.

Tämä NYT viimeistään todistaa sen, etteivät KAIKKI ruotsalaiset miehet ole homoja! Kuten tavataan sanoa: ”Jokaisella pilvellä on hopeareunus!!!”

Toni Lajos

Siinäpä Ylelle jutun tynkää, vaihteeksi Afrikan sarvesta 20 lapsisen perheen ongelmista kertovaan uutiseen, lumipukuun sonnistautunut uutisankkuri koikkelehtii studiossa varsin myötätuntoisen oloisena, itkua pidätellen, mutta salailun ja piilottelun aikakaudella uutisointi Supon kähmijöistä odottaa aikaa parempaa…ehkä.

Merenkulkulaitoksen lattioiden luuttuuja 👂🏼

Mistä näitä konnia aina vaan sikiää valtion ja valtioyhtiöiden johtoon? Sama ongelma ollut monessa laitoksessa vuosikymmenten aikana, kun on tutkittu rekrytoitujen pomojen taustoja..

Kimmo Leino

Suomi on LAHJOTTU rankalla kädellä: Iltalehti 19.2. 2013 : ”Miljoonien rahavirrat puolueille.” Jorma Heikkinen: ”Puolueille ei maksettu rahaa turhaan”. ”Rahalla on saatu omanlaista lainsäädäntöä”.
Millaista ”lainsäädäntöä” sitten on ostettu ? Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. ”Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurahat aiotaan kaapata.”
Ensin kuitenkin MAANPETOKSELLA tehtiin tarvittava syytesuoja: Julkinen lakitietoknata Finnlex: PL 118 § 3 momentti : Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa.
Valtakunnanoikeuteen olisi miljardien varkaus ”eduskunnan” toimesta kuulunutkin; mutta sellainen LAITTOMASTI estettiin virkamiespäätöksellä jo 2005 ”
EOA 876/2/05 : ”Poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa.” ( päätös sen LAITTOMUUDEN takia salattiin 20.12. 2007 asti ).
Voiko ”laillisuusvalvoja” ohittaa poliisin ja eduskunnan näin tarkeässä asiassa; jonka ”korjaamiseen” tarvittiin 2 eduskunnan enemmistö ja MAANPETOS eli PL 118 § 3 momentti ?
Syyteilmoitus tällaisesta jätetty Valtakunnansyyttäjänvirastoon 9.12. 2005 ja rikosilmoitus Porin poliisille 8.9. 2005 ! ( PL 118 § siis vasta 2011; TAKAUTUVASTI ).
Jopa Suomen ”perustuslaki” siis on LAHJONNALLA ja KIRISTYKSELLÄ muutettu: Sanomat24 keskustelupalsta Jyrki Kataisen ”hallitusneuvotteluista” : Kerrotaan kokoomuksen miljoonavelkojen poistuneen yhdessä yössä RKP:n rahaoilla hallitusneuvottelujen aikana. Vaatimuksena pakkoruotsin jatkaminen ja 2 ministerinpestiä. Heidi Hautala oli Brysselistä käsin sanonut ; hallitus on ostettu, mutta vaiennut heti, kun vihreät otettiin mukaan .
Tämä lahjonnalla ja kiristyksellä kasattu hallitus siis teki maanpetoksen eli PL 118 § 3 momentin KASTIJÄRJESTELMÄN Suomeen .
Tämän seurauksena olen IHMISOIKEUDETON Suomen kansalainen 9.12. 2005 jätetyn syyteilmoituksen mukaan; koko maasta ei löydy toimivaltaista oikeuselintä käsittelemään mm. lailla 444/2012 tehtyä miljardivarkautta pienyrityksistä: ( Iltalehti 7.4. 2012 ).
Olenkin jo 2 kertaan ihmisoikeudeton; syyteilmoitus 9.12. 2005 ja miljardivarkaus lailla 444/2012 ; taitaa listaan kuulua myös sananvapaudeton; sensuuri ”valtiomedian” puolella on 99 % luokkaa koskien kirjoituksia julkisesta lainkäytöstä !

archive.today/kimmoleask.fi ( google ”ei löydä”, mutta archiven sisäinen hakukone löytää ); onko tällainen sensuuri lain mukaista ?

Anomaster

Taitaa olla kaikissa maissa tuo korruptio toiminnassa. Vähiten korruptoituneissa maissa on toki vähemmän, mutta se on korkeammalla hierarkiassa ja piilotetumpaa.

Piikkilampaat

Suomi ei ainakaan kuulu tuohon, ”vähemmän korruptioituihin maihin”. Tässä maassa tuosta on tehty normaali toimintamuoto joten sitä ei nähdä, eli ollaan täysin sokeat sille korruptiolle jota tehdään suoraan silmiemme edessä.

M. okka

Ottiko naisvirkalija lahjuksena mokkak. ikkeliä..?

Tapiola

Oliko tosiaan siinä 90 luvun lopulla kun sellaisia aivan kuin ryöpähdyksiä turkkilaisia ilmestyi PK seudullekin työelämään? Rajamäen aikana oli siis Ulkomaalaisvirasto joka onkin paljon neutraalimpi nimi kuin Maahanmuuttovirasto, joksi se on muuttunut 2007 Holmlundin aloittaessa Vanhasen toisen hallituksen sisäministerinä. Mikähän idiotismi pisti senkin viraston muuttumaan? Jotenkin Anne Holmlund oli olevinaan ihan asialinjalla. Joku ehkä muistaa jotain?

Ilkka Forsten

En muista Holmlundista mitään muuta kuin kaksi asiaa. Hän halusi suomalaisilta lailliset aseet pois kahden koulukeppostelun jälkeen ( Jokela, Kauhajoki ) ja sitten muistan että hän oli juoppo, aina tinassa arki tai juhla. Tästä vaan puhuttiin hänen virassa ollessaan hyvin vähän, mistähän se voisi johtua ? Ai niin, hän sai tanssia, sitä ei kieltänyt kukaan, nythän sekin on kuulemma kielletty ” nuorelta ihmiseltä.” Hänen nimensä on mmmmmmmm,,mmmmmm Rin tai jotain sinnepäin..

Jussi Neuvonen

Ehkä juuri tällaisen pitääkin kuulua ”vähiten korruptoituneen” maan meininkiin. Tämän voisi sanoa paremminkin mutta korruptio on niin täydellistä että sitä ei rahallakaan pysty murtamaan. Ainakin on selvää että vanhassa ”yhden totuuden maassa” ei enää ilman muuta kannata luottaa yhteenkään asiantuntijaan. Täytyy ainakin etsiä toinen tai vielä parempi jos löytyy asianosainen.

Kansalaisen verkkokauppa